Салата от домати, краставици и пресни билки

Салата от домати, краставици и пресни билки

Пресните билки и тънко нарязаните краставица и домат правят тази проста рецепта нещо специално. Независимо дали използвате разноцветни домати или само червени, красотата на тази рецепта ще оживее пред вас. Макар че тази салата е включена като една от възможностите за вечеря в рамките на Интензивното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум, нищо чудно да ви се прииска да си я приготвяте редовно и след неговия край.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Домати: те съдържат важни микроелементи, фитохимикали, витамини и минерали, които можете да използвате в подкрепа на различни функции на черния дроб. Ликопенът е любимо хранително вещество, на което черният дроб се възхищава: черният дроб го използва, за да се предпази от увреждане на клетките, а освен това ликопенът помага на черния дроб да детоксикира червените кръвни клетки безопасно, гладко и ефективно. Плодовите киселини в доматите помагат за поддържането на жлъчния мехур здрав, като спомагат за изхвърлянето на утайките от жлъчния мехур и дори намаляват размера на жлъчните камъни. Дори лошо отгледаните домати имат високо съдържание на минерали. Тези минерали често достигат до дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб, като помагат за предотвратяване на заболяванията там.

Краставици: те са съюзници на черния дроб, поради способността им да го хидратират. Черният ви дроб винаги се нуждае от жива вода, която е пълна с минерали и други хранителни вещества, защото черният дроб поддържа кръвта ви хидратирана. Той разчита на източници като краставиците за тази жива вода. Това свежда до минимум синдрома на мръсната кръв, като помага за намаляване на мазнините и токсините в нея. Фитохимичните съединения в краставиците действат като противовъзпалителни средства на тънките черва и дебелото черво. Краставиците имат и нежна способност за разреждане на кръвта, което позволява детоксикацията да протича по естествен начин, без пречки.

Съставки:

 • 4 до 5 средно големи домата (по възможност различни на цвят), нарязани на тънко;
 • 1 средно голяма краставица, нарязана на тънко;
 • 1/2 червен лук, нарязан на ситно;
 • 1 скилидка чесън, намачкана;
 • 1 ч.ч. нарязани аспержи
 • 1 ч.ч. свободно събран пресен босилек, нарязан на ситно;
 • 1 ч.ч. свободно събран пресен магданоз, нарязан на ситно;
 • 1/2 ч.ч. пресен копър, нарязан на ситно;
 • 1 с.л. лимонов сок;
 • 1 ч.л. или повече люспи от атлантическо дулсе, на вкус (по желание).

ЗА ОСНОВАТА НА САЛАТАТА

 • 6 ч.ч. свободно събрани зеленолистни зеленчуци (например розмарин, маруля, спанак и/или мащерка);
 • 2 с.л. прясно изцеден портокалов или лимонов сок.

Начин на приготвяне:

В купа смесете доматите, краставицата, лука, чесъна, аспержите и билките. Добавете лимоновия сок, портокаловия сок и водораслите дулсе. Отново объркайте и оставете настрани. В голяма купа сложете избраните от вас листни зеленчуци и поръсете с пресния портокалов или лимонов сок. Добавете сместа от другата купа. Сервирайте веднага или съхранявайте в хладилника.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.