Чувствителност към химикали и храни

Чувствителност към химикали и храни

Чувствителността към химикали и храни може да направи живота ви изключително труден. Изведнъж може да се окаже, че реагирате на различни неща по необясними за вас причини – може би на ароматизатора в зъболекарския кабинет, на освежителя за въздух, който се ползва в универсалния магазин или на съставка в ястие, което винаги сте яли без проблеми.

Раздразнението и симптомите могат да започнат да се натрупват: главоболие и мигрена, умора, замаяност, отпадналост, безсъние, изтръпване и мравучкане, тревожност и депресия, хрема, стягане в гърдите, невъзможност да си поемете дълбоко дъх, странен вкус в устата или изтръпване на езика.

Чувствителността към химикали и храни е изключително разочароващо и трудно за преодоляване предизвикателство. Науката и проучванията все още не знаят много за тези чувствителности. Повечето хронични заболявания и симптомите все още са загадка. Но чувствителността към химикали и храни може да бъде особено разочароваща. Липсата на разбиране от страна на медицинските общности, съчетана с факта, че реакциите на хората често са невидими за околните, може да накара страдащите да се чувстват отхвърлени в един недружелюбен свят.

Всичко се дължи на черния ви дроб. Дори и да нямате химическа или хранителна чувствителност до този момент, вие също сте засегнати от токсините. Всички ние сме. Все така ще имате полза да научите повече за това, колко невероятен орган е вашия черен дроб и как неговото здраве или липсата на такова допринася за стотици хронични заболявания и симптоми.

Много на хората имат чувствителности. Да живееш с този проблем означава да живееш постоянно с невидима и непредсказуема заплаха, която дебне отвсякъде. Когато са навън те никога не знаят кога ще вдишат някои пестицид, разпръскан в парка или ще се окажат зад камион, който изхвърля върху тях изгорелите си газове. Но това не са и единствените им проблеми, защото те започват да се чудят дали и материалите в домовете им не предизвикват проблемите им: мухъл, изпаряващи се химикали от мебелите, химикали за почистване на килими, противопожарни материали в матраците и много други. На всичкото отгоре причинителите се променят и изведнъж се оказва, че и натуралният шампоан, който използват от години, и закуската, която винаги са яли, също са проблем.

Страхът на хората започва да се увеличава. Те се чудят: "Какво би могло да го предизвика следващия път?". "Какво ще се случи след това?" "Ще умра ли?". "Кое е безопасно?" "Какво се случва с мен?". "В балон ли трябва да живея?" Лесно е да станете параноични, опитвайки се да разберете как да се справите с всичко това. Напълно разбираемо е.

Вашият черен дроб е герой

Черният ви дроб е по същество голяма гъба, чиято задача е да събира, каталогизира и филтрира всичко, което постъпва в тялото ви. Организмът ви приема по различни начини така наречените чернодробни вредители, включително токсини.

Можете да вдишвате токсини, като например химикалите в традиционните парфюми или фунгицида, който съседът ви пръска в съседната къща. Можете да ядете или пиете токсини чрез добавките в храната, съставките на лекарствата или химикалите в чешмяната вода. Можете също така да абсорбирате токсини чрез кожата си, като химикалите, използвани в конвенционалните дезодоранти, или химикалите, с които се пръскат дрехите, за да не се мачкат. Не на последно място, тялото ви също може да създава токсини. Например, когато сте подложени на стрес, надбъбречните жлези изпомпват адреналин като защитна мярка, но адреналинът е корозивен и особено токсичен за мозъка ви.

Патогените са друга категория причинители на проблеми за черния дроб и тялото ви. Вирусите и бактериите, включително много неоткрити мутирали щамове, са навсякъде. Тези вируси могат да попаднат в черния ви дроб и да се настанят там. След това патогените се хранят с други токсини и по този начин отделят отпадъчни странични продукти, които Антъни Уилям нарича невротоксини и дерматоксини, които причиняват проблеми на нервната ви система и съответно на кожата ви. (Един често срещан вирус е Епщайн-Бар (ЕБВ), който е отговорен за много от симптомите, които водят хората до погрешна диагноза за лаймска болест.

Черният дроб иска да улови колкото се може повече причинители на проблеми, за да ги предпази от увреждане на останалата част от тялото ви, особено на сърцето и мозъка. Вашият черен дроб е безкористен герой. Той улавя най-опасните токсини и ги заключва дълбоко в себе си с надеждата, че по-късно ще може да ги освободи безопасно. Черният дроб работи и за неутрализирането на някои вредители, така че да могат да бъдат безопасно елиминирани и детоксикирани, без да навредят на организма.

Черният дроб извършва твърде често извънреден труд

Проблемът е, че черният дроб може да свърши само определено количество работа. От времето на Индустриалната революция с използването на токсични тежки метали и появата на вредни химикали, черният дроб е натоварен с твърде много работа. Ние се раждаме с проблеми, които сме наследили от предишните поколения, а след това бремето продължава да расте.

За да бъдат нещата още по-лоши, съвременните диети са пълни с нездравословни храни, много от които съдържат вредни добавки, консерванти и пестициди. На всичкото отгоре хората консумират твърде много мазнини, което е допълнително натоварване за и без това преуморения черен дроб, тъй като преработката на мазнините изисква повече усилия. Няма значение дали мазнините ви са от най-добрите органични животински продукти или са от най-чистата растителна веганска диета. Изводът е, че хората ядат твърде много мазнини.

Дори някой, който се храни с ниско съдържание на мазнини, често трябва да прави повече за подпомагане на черния дроб, като например да пие половин литър чист сок от стъблена целина всяка сутрин и да яде повече зеленолистни зеленчуци, защото живеем в изключително токсичен свят.

Тъй като черният дроб продължава да се натоварва все повече и повече, накрая реакциите излизат наяве. Хората, които страдат от чувствителност към химикали и храни, често имат предположения кога и защо е започнало това. Те си спомнят деня, в който къщата им е била боядисана. Или денят, в който са се разхождали из жилищната си кооперация, докато тя е била третирана с пестициди. Времето, когато са яли кекс с глутен. Но това не е цялата история. Тези фактори просто са били последната капка. Те са индикация, че нещо не е било наред от дълго време и проблемите са се натрупвали. Чувствителността е била на път, а последният спусък е бил забелязан, когато черният ви дроб не е можел повече да се справя с тежестите.

Токсините са реалността

По-дълбоката истина е, че причината за чувствителността са химикалите! За съжаление ние наистина живеем в токсичен свят. Нашите конвенционални перилни препарати, гримове, освежители за въздух и парфюми – всички те са пълни с отрови. Дори коледните елхи се пръскат с нещо. Дори цялата храна на круизните кораби се залива с химикали, за да се предпазят и съхранят ястията.

Хората, които реагират на отровите, с които ни заливат, са живи демонстрации на истината, че тези химикали са вредни. Трябва да намалим употребата им до минимум, когато е възможно, иначе здравословните ни проблеми ще продължат да се увеличават.

Външните хора понякога гледат на хората, които имат чувствителност, като на "луди" или като на "хипохондрици". Това е така, освен ако реакциите не са очевидни, като например анафилактична реакция при консумация на фъстъци. По ирония на съдбата проучванията и науката не разполагат с лек за проблема, който са създали – всичко, което имат, е просто "средство", с което да овладеят кризисния момент като Епинефриновия (адреналин) инжектор.

Другият несимпатичен и изключително вреден отговор на химическата или хранителната чувствителност е, че някой е "привлякъл" проблема или го е "проявил" чрез своите мисли, емоции или други проблеми. Разбира се, вярно е, че всички искаме да работим върху позитивното мислене и добрата енергия, духовното развитие и генерирането на най-доброто от това, което искаме в живота. Но идеята, че сте създали собственото си заболяване, е не само напълно погрешна; тя е и неуважителна и пренебрежителна към всичко, през което преминавате. Особено катастрофално е, когато младите хора вярват в тази теория – те не само се борят с физическото си здраве, но сега самите те са виновни за това. Това може напълно да разклати основите на младия човек и способността му да се справя емоционално, психически и физически. То създава срам, изолация и опасен натиск.

Ето какво се случва, когато науката, проучванията и доставчиците на услуги нямат отговори за хроничните заболявания, включително за чувствителността към химикали и храни. Но има реални причини и реални решения. Трябва да намерим състрадание към себе си и към другите, които страдат. Когато го направим, може да спасим човешки живот.

Изцелението е възможно

Освобождаването от чувствителността отнема време и е процес, който е по-труден дори от детоксикацията. Но това е напълно възможно, дори да сте станали толкова чувствителни, че да не можете да се справите с повечето хранителни добавки, не сте в безизходица. Имайте предвид, че това често може да се дължи на факта, че използвате неправилен вид и качество хранителни добавки. За правилните хранителни добавки и дози, вижте секцията в сайта на Антъни Уилям специално за това: https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements Има и храни, които могат да ви помогнат. Можете да се излекувате, като пиете всяка сутрин на гладно чист сок от стъблена целина. И като ядете много пресни плодове и зеленолистни зеленчуци.

Ако нервната ви система е наистина чувствителна, може да продължите да реагирате на определени въздействия дори след като се излекувате. Все още ще трябва да работите внимателно с храните и да се опитвате да не се излагате твърде много на отключващи фактори и токсини, докато се лекувате. Помнете също, че не вие сте проблемът и никога не сте били. Ценно е да сте чувствителен човек. Повишената ви осведоменост за опасностите в нашия свят ви прави надарени и може да ви помогне да защитите себе си, другите и нашата планета. Вие знаете истината, защото тялото ви я показва.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.