Антъни Уилям разкрива истината за периодичното гладуване

Антъни Уилям разкрива истината за периодичното гладуване

Периодичното гладуване е временно решение, което може да помогне на някого за кратко време, ако не е болен. Не бива обаче да го разглеждаме като нещо повече от краткосрочна подкрепа за сравнително здрави хора, като дори и за тях, за да извлекат позитиви, то трябва да се прави по правилния начин. Ако сте привърженик на периодичното гладуване и сте попаднали на тази статия, ще ви предложим съветите на Антъни Уилям, за това как да провеждате периодичното си гладуване с най-малко последствия за организма. В крайна сметка според него е най-добре да преминете от периодичното гладуване към някое от прочистванията, които той е публикувал в книгата си “Прочистване за здраве”.

Когато сте болни и се опитвате да се възстановите от хронично заболяване или симптом, който пречи на живота ви, периодичното гладуване няма да ви донесе дългосрочното облекчение, от което се нуждаете, а само ще ви попречи, като може дори да влоши заболяването или състоянието ви. Макар да знаем, че много хора се увличат по периодичното гладуване, не бива да го включвате в прочистването 3:6:9, което е специално насочено към прочистване на организма. Периодичното гладуване не се превръща в прочистване. Какво яде човек отвъд периодичното гладуване? Какво се случва със здравето му? Тук има сложности, поради които не е разумно да се комбинира периодичното гладуване с прочистването 3:6:9 или с което и да е друго прочистване от книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Ако все още търсите вариант за периодично гладуване, скоро ще публикуваме статия с вариант на сутрешното прочистване на Антъни Уилям, специално предвидено за хора, които практикуват периодично гладуване. Имайте предвид, че когато провеждате периодично гладуване, никога не гладувате истински. Едва когато издържите 24 часа без храна или напитки, различни от вода, можете да го наречете гладуване. Тялото не започва процеса на гладуване, докато слънцето не изгрее поне два пъти. Така че, ако се въздържате от храна сутрин или през по-голямата част от деня и ядете храна, преди да са минали 24 часа, или пиете черно кафе, или дори изстисквате лимон във водата си в рамките на тези 24 часа, вие спирате началото на процеса на гладуване. (Това не означава, че трябва да гладувате. Макар че гладуването с вода има своето време и място, то трябва да се прави само с голямо внимание и при специални обстоятелства). Въпросът е, че наименованието на тази техника по начало е погрешно, което показва, че "експертите" по периодично гладуване не са наясно как наистина работят процесите в организма.

Защо хората харесват периодичното гладуване

Нека да поговорим за краткосрочните положителни ефекти на периодичното гладуване. Хората, които не са болни и харесват периодичното гладуване, казват, че имат по-ясна мисъл, имат повече енергия и по-добра концентрация. Причината това да се случи е, че когато премахнат храната за повече от два-три часа, организмът започва да работи на принципа на адреналина (наричан още епинефрин), който работи като естествен амфетамин. Адреналинът се насочва към мозъка и създава електричество там. Така че, ако сте човек, който не е толкова болен и не е толкова компрометиран, което означава, че все още имате запаси от адреналин и задържате храната достатъчно дълго, ще започнете да работите с тези запаси от адреналин. Ето откъде идват яснотата, концентрацията и временните нива на повишена енергия.

Друга причина, поради която някои хора съобщават, че се чувстват по-добре, когато започнат периодично гладуване, е, че премахват едно или две от храненията си с мазнини за деня. Когато дадете на тялото си почивка от закуска (и евентуално обяд) на основата на мазнини, която би включвала радикални мазнини, като авокадо, фъстъчено масло, бадемово масло, мляко, сирене, костен бульон, яйца или други животински протеини (защото животинските протеини винаги са преплетени с мазнини), автоматично започвате да се чувствате по-добре, защото позволявате на тялото си да направи малко пречистване. Правилният начин да дадете на тялото си тази почивка е да следвате сутрешното прочистване на Антъни Уилям. Това е по-здравословният вариант, който ви предпазва. А ако все още сте много привързани към периодичното гладуване, тогава вариантът за периодично гладуване на сутрешното прочистване е най-доброто решение за вас. Давайки на тялото си почивка от храненията, наистина дава на черния дроб, панкреаса и други органи почивка от храни с високо съдържание на мазнини. 

Грешката с кофеина

Огромна грешка при периодичното гладуване е, че хората консумират кофеин през целия ден, като бавно унищожават надбъбречните си жлези. Пристрастяването им към кофеина принуждава надбъбречните им жлези да изпомпват през тялото им сурова смес от адреналин в продължение на часове. Това е наистина нездравословна практика, която в последствие ще доведе до стареене, увредена кожа, мозъчна мъгла, сериозни проблеми с фокуса и концентрацията, умора, косопад и увеличаване на теглото. Тези симптоми може и да не се проявят през 20-те години на човека. Те са склонни да изплуват по-късно през 30-те и 40-те години. Дори ако в момента някой лесно сваля килограми или има стабилно тегло, той може да напълнее по-късно, след като надбъбречните жлези са били достатъчно разрушени или черният дроб е станал достатъчно застоял и муден от излишния адреналин, причинен от употребата на кофеин. Това ни връща към реалността, че експерименталните практики на периодичното гладуване са временни решения, които не са насочени към това, от което хората или техните тела наистина се нуждаят. (За повече информация относно кофеина вижте статията "Истината за кофеина".)

Сутрешна почивка от мазнините

Популярната тенденция в периодичното гладуване е сутрин да не се консумира нищо съдържащо захар. Методът, който избират много хора, е кафе, вода и никакви калории. Антъни Уилям препоръчва да не карате само на кафе и вода, а поне да включите сок от стъблена целина, кокосова вода, вода с лимон и суров мед, като по възможност пропуснете кофеина. Ще видите това в специалната ни статия за варианта на сутрешното прочистване за хора практикуващи периодично гладуване. “Експертите” в областта на периодичното гладуване смятат, че избягването на захарта е причината да мислят по-ясно и да се чувстват по-добре в определени части на деня. Те не осъзнават, че причината не е в захарта, а отново в това, че са спрели да ядат мазнини.

Когато ядете мазнини сутрин, натоварвате черния си дроб и го принуждавате да произвежда жлъчка, което спира процеса на пречистване, който черният дроб се е опитвал да извърши през нощта, докато сте спали. Всички тези отрови би трябвало да се изхвърлят сутрин и да напуснат тялото ви. Вместо това хората обикновено ядат сутрин храни с високо съдържание на мазнини – например фъстъчено масло върху овесена каша, тост с авокадо или яйца. Това спира напускането на организма от отровите, които черният дроб е събирал през нощта. Вместо това отровите се задържат в кръвния поток и попадат в органи като мозъка.

При периодичното гладуване мазнините се елиминират случайно, без никой да осъзнава, че именно липсата на мазнини, а не премахването на захарта, кара хората да се чувстват по-добре сутрин. Хората да не знаят, че ако отслабват или поддържат теглото си чрез периодично гладуване, особено ако спортуват, това е, защото приемат по-малко мазнини за деня. Когато не допускате хранителните мазнини да навлязат в кръвообращението достатъчно дълго време – често 16-18 часа – това позволява поддържането или дори намаляването на запасите на телесни мазнини. Това дава възможност на организма да се освободи от старите мазнини, които е складирал в органите и телесните тъкани. Привържениците на теорията и експериментите с периодичното гладуване не осъзнават, че именно на това се дължат положителните резултати. Те също така не осъзнават, че когато се въздържат от храна цяла сутрин и през по-голямата част от деня, те само изглеждат по-слаби, защото чревният им тракт не е пълен с храна, която естествено предизвиква разширяване в областта на стомаха. Временната разлика между периода на въздържане от храна и периода на хранене е особено очевидна при хората, които често имат подуване след хранене. Освен това трябва да отчетем и фактора обезводняване в периода на гладуване хората често карат на различни кофеинови напитки с диуретичен ефект или не пият достатъчно вода. Всичко това създава илюзията за по-малко мазнини и оформяне на чиста мускулна маса. Всъщност този тип гладуване не е оптимален начин за постигане на въпросната цел и има други, много по-добри решения.

Подобренията, които се наблюдават при периодичното гладуване, могат да включват намаляване на високото кръвно налягане и подобряване на нивата на А1С, кръвната захар и холестерола. Всичко това се дължи на факта, че черният дроб си почива за момент, без да консумира мазнини или протеини в продължение на много часове. Хората не осъзнават, че биха видели същите ползи от намаляването на мазнините в диетата си като цяло, без да е необходимо да издържат часове без храна. Когато мазнините се премахнат от диетата за достатъчно дълго време, кръвта се разрежда дотолкова, че помага за затихването на всякакви симптоми и състояния.

Това е една от основните причини, поради които в миналото, когато някой е преминавал на пълноценна растителна диета, много симптоми са се подобрявали, защото по естествен начин е приемал по-малко мазнини от обикновено. Когато сегашното движение за хранене на растителна основа е било в началото си, растителните диети са били много нискомаслени – препоръчвани са били по-малко мазнини и повече въглехидрати. Антъни Уилям проповядва тази идея над 30 години. В днешно време, поради тенденциите в храненето, растителните диети дават по-малко резултати, защото се превърнаха в кетогенни растителни диети, тоест с високо съдържание на мазнини. Дори палео диетите отпреди години имаха по-ниско съдържание на мазнини, отколкото сега.

Тъй като хората достигат до плато с тези диети и вече не получават желаните резултати, те изоставят, променят или комбинират палео, кето и високопротеиновите растителни диети с периодично гладуване – и няма кой да им каже (защото никой не знае), че причината за резултатите от периодичното гладуване е, че то прекъсва приема на мазнини за част от деня. Вместо това им се казва, че може би захарта е проблемът, затова трябва да я избягват. Или пък вярват, че периодичното гладуване помага, като дава почивка на храносмилането и позволява тази енергия да отиде за загуба на мазнини, регенерация на клетките и възстановяване на тялото, което всъщност може да се случи, когато черният дроб не се бори с много мазнини в кръвта. Отново обаче никой не осъзнава, че именно почивката от мазнини позволява на тялото да се възстанови и да се освободи от телесните мазнини. Всички тези диети и периодичното гладуване са основани на догадки. Простата истина е, че по-ниското съдържание на мазнини подобрява здравето ви. Има по-добри начини за понижаване на мазнините в диетата ви, а именно прочистването 3:6:9 и другите варианти за прочистване от книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Рецепта за прегаряне

Хората също така приемат подхода на периодично гладуване, защото забелязват, че ако се въздържат от хранене достатъчно дълго, могат да изкарат по-голяма част от деня, без да ядат храни, които са вредни за тях или с които прекаляват. Когато сутрин ядете "неправилна" закуска, това може да създаде предпоставки за "неправилно" хранене през целия ден. Привържениците на периодичното гладуване заобикалят това, като задържат храната колкото се може по-дълго и използват кофеина като стимулант, за да се справят. Ако по този начин изминат достатъчно часове, тогава, когато започнете да се храните, вече сте в края на деня и не се налага да правите толкова голям избор на храна или няма възможност да изядете толкова много калории преди лягане. Има още куп причини, поради които някой избира периодичното гладуване, тъй като се опитва да подобри здравето си и пропуска истината в този процес. По-добрият подход би бил да пиете кокосова вода през целия ден, защото недостатъкът на задържането на храна и критично необходимите глюкоза и минерални соли, докато работите на адреналин през целия ден, е, че накрая ще стигнете до момент, в който ще е време да ядете, или дори ще достигнете до точка на разпад, и тогава ще е трудно да спрете да ядете, защото сте изпаднали в дефицит на глюкоза, въглехидрати и минерални соли. Хората, които спазват периодично гладуване, често се нахвърлят на проблемни храни, дори и да е само в "мръсния ден", когато си дават разрешение да се поглезят веднъж седмично. Има и такива, които се нахвърлят на проблемни храни, без да го правят публично достояние. И едните, и другите не успяват да се излекуват и не се научават да се хранят здравословно.

Дори и в началото да избират по-здравословни храни, след твърде много седмици на гладуване, в които не приемат въглехидрати – а въглехидратите се превръщат в глюкоза, която е изключително необходима за функционирането на мозъка – плюс твърде много седмици на използване на кофеин за стимулиране на адреналина, за да се замени тази глюкоза за мозъка, хората, които са на периодично гладуване, могат да достигнат до точка на прегаряне. Това може да означава повече проблеми с фокуса и концентрацията, отколкото сте имали преди да започнете, дори ако в началото е изглеждало, че фокусът и концентрацията са се подобрили. Това е рискована ситуация, водеща до задънена улица, и трябва да се стараете да я избегнете. Ако страдате от някакви неврологични симптоми (като тревожност, тремор, тикове, спазми, треперене, замаяност, световъртеж, проблеми с равновесието, мътнини в очите, мигрена, тригеминална невралгия, болки в нервите, изтръпване, скованост или други), имайте предвид, че дори да се подобрят с периодичното гладуване, това е временно и най-често се връщат и в крайна сметка се влошават,  защото периодичното гладуване не премахва токсичните тежки метали и не убива вирусите и бактериите, които са в основата на тези симптоми и състояния. Когато нервната система е чувствителна, от решаващо значение е да поддържате постоянен баланс на глюкоза и минерални соли, за да не отслабват нервите и да не се влошава здравето ви.

Спестете си излишното страдание

Експертите по периодично гладуване се опитват да научат хората да подобрят здравето си, като не се храня. Периодичното гладуване произлиза от хора, които са били подложени на голям стрес, преживели са загуби и страдания. При подобни емоционални предизвикателства на човек стомахът му се свива, губи апетит и не посяга към храната, пие само чай или хапва съвсем малко, докато продължава напрегнатата и несигурна житейска ситуация. Така се появява идеята за периодичното гладуване.

Ще го повторим още веднъж: това е само временна помощ, временно решение, което да ни помогне да преминем през трудностите, преди всичко да се обърка, точно защото практикуваме периодично гладуване.

Не е нужно сами да си усложнявате живота. Ако сте привърженици на периодичното гладуване, Антъни Уилям препоръчва да се придържате към прочистванията в книгата му “Прочистване за здраве”. Научете как работи тялото ви, за да се предпазите от преждевременно стареене, чернодробни болести, хронични заболявания, изтощаване на надбъбречните жлези на твърде ранен етап от живота.

Вие не сте сами. Вие сте част от освободително движение. Защитавайки себе си, вие защитавате голямото множество хора с надежди и мечти за нормален живот, които не заслужават да бъдат възпрепятствани от хроничните страдания.“

Антъни Уилям – Лечителят Медиум

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.