Вегетариански такос от червено зеле

Вегетариански такос от червено зеле

В тази рецепта листата от червено зеле осигуряват здрава обвивка в стил тако, която може да побере различни вкусни пълнежи и сосове. Запретнете ръкави и се заемете с това забавно ястие! Тази рецепта е от преработеното и допълнено издание на книгата на Антъни Уилям - “Лечителят Медиум”.

Червеното зеле помага на черния дроб по много начини. Най-голямата му роля е свързана с чревния тракт, където намалява до минимум патогенните микроорганизми, изхвърля амонячния газ от организма, унищожава гъбичките и бактериите и изчиства старите остатъци и загнилата храна, като създава по-добра среда за илеума, за да може да се произвежда витамин Б12. Червеното зеле е тайното оръжие на черния дроб, тъй като всички тези ползи за чревния тракт са полезни и за черния дроб. Точно когато си мислите, че задълженията на червеното зеле са изпълнени, неговите серни съединения, комбинирани с наситения лилаво-червен пигмент, се отправят към черния дроб, където съживяват и регенерират увредената тъкан, включително тъканта в дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб, което прави червеното зеле ефективно средство за възстановяване на този жизнено важен орган.

Съставки:

Такос:

  • 1 малка глава червено зеле, накъсана на листа;
  • 1-2 средно големи домата, нарязани на кубчета;
  • 1/4 чаша червен лук, нарязан на кубчета;
  • 1/2 авокадо, нарязано на тънки филийки (по избор; ако не искате рецептата ви да съдържа мазнини, може да не се използва);
  • 1 червена чушка тип камба, нарязана на тънки филийки;
  • 1/4 чаша пресен кориандър, за сервиране.

Сос от манго и джинджифил:

Начин на приготвяне:

Подредете зелевите листа в чинии под формата на такоси и ги напълнете с нарязани на кубчета домати, червен лук, авокадо (ако използвате), червена чушка и кориандър. Оставете настрана.

Пригответе соса, като комбинирате мангото, сока от лайм, джинджифила, люспите кайен или червен пипер, фурмите и водата в блендер. Блендирайте до получаване на гладка хомогенна смес.

С лъжица намажете със соса такосите от червено зеле. Сервирайте веднага.

Порция за 2 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.