ДЖИНДЖИФИЛОВИ КОЛЕДНИ КУРАБИЙКИ

ДЖИНДЖИФИЛОВИ КОЛЕДНИ КУРАБИЙКИ

Джинджифиловите курабийки са идеалното лакомство за празничните дни! Всъщност ако децата ви ги харесват, са забавно занимание за всяко време. Имате голям избор от най-различни формички за тях, с които да оживите празничната си трапеза. Можете да си направите джинджифилови човечета, звезди, сърца, коледни елхи, животни или други форми, които ви харесват! Изпълнени със сгряващи подправки като джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил, тези курабийки внасят много радост, топлина и уют в празничните дни.

Едно от специалните качества на джинджифила е способността му да извежда тялото от реактивно състояние, като успокоява нервите и мускулите. Джинджифилът помага за постигане на баланс и хомеостаза, което е чудесен помощник в стресови моменти, какъвто може да бъдат седмиците около Коледа и Нова година.

Съставки:

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете овесеното брашно, тапиока нишестето, содата за хляб, канелата, индийското орехче, карамфила, джинджифила и кокосовата захар.

В друга купа разбъркайте сиропа от фурми или кленовия сироп, ябълковото пюре, лимоновия сок и разтопеното кокосово масло. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте с шпатула, докато получите еднородно, гладко тесто. Разделете тестото на две части, увийте всяка част в пергаментова хартия или фолио и го оставете в хладилника за 1 час.

Загрейте фурната до 165 °С. Постелете два големи листа за печене с пергаментова хартия.

Работете с всяко парче тесто поотделно. Поставете го между два листа пергаментова хартия и разточете с точилка до дебелина около 0,5 до 1 см.

С помощта на формички за сладки притиснете фигури в тестото и отстранете излишното. Оформете излишното тесто на голяма топка и продължете да разточвате и изрязвате форми, докато свърши цялото тесто.

Прехвърлете курабийките върху листове за печене и ги печете 11-14 минути, докато леко покафенеят по краищата. Охладете ги върху решетка, преди да ги консумирате.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.