Топли сладки ябълкови резенчета, подредени във вкусен изпечен блат и гарнирани с леко препечен крънч топинг и кокосова бита сметана по желание. Когато искате да се поглезите с нещо вкусно и не само това – паят е здравословен, защото е без глутен, млечни продукти и яйца, които могат да навредят на здравето ви. Опитайте тази рецепта, когато търсите десерт или следобедна закуска, която да поднесете на светско събиране, на празник или специално събитие, или я пригответе като вкусно лакомство за семейството. Със сигурност ще ви достави удоволствие.

Ябълката е древна храна, която ни връща към сътворението. Тя е една от първите храни, които са ни давали комфорт и затова ябълките ни създават усещането за убежище. Това ги прави идеални за случаите, когато се чувствате депресирани, отчуждени, неспособни, безсилни, безполезни, не струващи нищо – разбирате идеята. Ако някога настъпи моментът, в който почувствате, че не сте оценени, яденето на ябълки може да ви помогне да промените посоката си.

Съставки:

За печеният блат:

За крънч топинга:

Пълнеж:

  • 8 чаши нарязани ябълки, изчистени от семките и обелени;
  • 1/2 чаша кокосова захар;
  • 2 с.л. картофено нишесте;
  • 1/2 чаена лъжичка смляна канела;
  • 1 с.л. лимонов сок.

За сервиране:

1/3 чаша кокосова бита сметана (по избор).

Начин на приготвяне:

За да приготвите запеченият блат, смесете смляното ленено семе, ябълковото пюре, кокосовата захар и кокосовото масло в купа. Разбъркайте до еднородна смес.

В друга купа разбийте овесеното брашно, брашното от кафяв ориз и нишестето от тапиока.

Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте, докато получите еднородно меко тесто. Оставете в хладилника за 30 минути.

Загрейте фурната до 180 °C.

Разточете тестото между два листа пергаментова хартия, след което го прехвърлете в кръгла тавичка за печене на кекс или пай. С ръце притиснете тестото равномерно към дъното и стените на съда. Можете да използвате чаша, за да изравните дъното. Надупчете тестото няколко пъти с вилица. Приберете в хладилника, докато приготвяте другите съставки.

За да приготвите топинга, смесете овесеното брашно и брашното от кафяв ориз в малка купа. Разбъркайте ги докато се смесят, след което изсипете кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте течните съставки със сухите, докато получите трошлива смес. Оставете настрана.

За да приготвите пълнежа, смесете в много голяма купа резените ябълки, кокосовата захар, картофеното нишесте, канелата и лимоновия сок. Разбъркайте, докато резените ябълка се покрият равномерно.

Извадете блата от хладилника и наредете ябълковите резени плътно в тавичката за печене. Отгоре поръсете с крънч топинга и печете 30 минути, докато блата покафенее, след което покрийте и печете още 20-30 минути, докато ябълките се сготвят.

Охладете за поне 1 час, след което сервирайте с купа бита сметана (по избор).

Порция за 6-8 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.