Здравословни барчета с диви боровинки

Здравословни барчета с диви боровинки

Тези чудесни барчета с диви боровинки предлагат още един начин да се насладите на тези специални горски плодове и да ги включите в здравословните рецепти за семейството си. Тези малки съкровища притежават невероятни лечебни свойства, като същевременно придават своя дълбок и вкусен естествен аромат. Приготвени предварително, барчетата са лесно ястие, което може да бъде част от кутията ви за обяд, междинна закуска или бързо хапване в натоварените дни.

Горските плодове имат ефект против стареене, борят се с болестите и имат животворно въздействие, а дивите боровинки са първенците в тази категория. Винаги, когато е възможно, избирайте замразени диви боровинки вместо пресни култивирани боровинки в пластмасова кутия. Създайте си навик след като минете през зеленчуковата секция на магазина да се отбиете до щандовете за замразени храни, където лесно се намират торбички с диви боровинки. Така ще осигурите на тялото си най-голям шанс за възстановяване и оздравяване.

Здравословни барчета с диви боровинки

Съставки:

За пълнежа:


За основата и топинга:

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C. Покрийте с хартия за печене дъното на тавичка с размери около 20 х 20 см. Оставете настрана.

За да приготвите пълнежа, поставете малка тенджера на средно висока температура. Добавете дивите боровинки, суровия мед или кленовия сироп, лимоновия сок, тапиока нишестето и ваниловия екстракт или прах. Разбъркайте, докато се смесят равномерно. Оставете сместа да заври и гответе, като разбърквате често, докато се сгъсти и стане мехурчеста, около 2-3 минути. Извадете и оставете настрана да се охлади за 10 минути.

За да приготвите основата и топинга, смесете овесеното брашно, овесените ядки, кокосовата захар и канелата в голяма купа. Изсипете разтопеното кокосово масло и разбъркайте, докато тестото стане на бучки. Поставете 2 чаши от сместа в подготвената тава, а останалата част оставете настрана. Притиснете равномерно сместа към дъното на тавата с помощта на пръсти или чаша с плоско дъно.

Изсипете боровинковия пълнеж върху основата и го разпределете равномерно. Поръсете останалата част от сместа с трохи върху плънката. Печете за 30-35 минути, докато пълнежът започне да бълбука и горната част стане златиста. Извадете от фурната и охладете напълно, преди да нарежете на барове.

Порция за 12 барчета

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.