Това семпло смути е бърз и лесен начин да си набавите достатъчно зеленолистни, без да се налага да си приготвяте голяма салата. Бананът или мангото не само придават сладост на това смути, но и осигуряват необходимата глюкоза, която пренася хранителните вещества от зеленолистните зеленчуци там, където са нужни в организма.

Бананите съдържат важни животоподдържащи микроелементи като манган, селен, мед, бор и молибден, както и големи количества минерали като калий, който е едно от най-критичните хранителни вещества за функцията на невротрансмитерите.

Мангото е чудесно средство за подпомагане на стреса и защитата от вируси, също така е богато на бета-каротин за укрепване и поддържане на кожата. Мангото дори е полезно средство за превенция на всички видове рак на кожата.

Зеленолистните зеленчуци, като спанак и салата ромен, помагат при чревни разстройства. Те спомагат за създаването на по-алкален състав на стомаха, като повишават нивата на полезната солна киселина, която от своя страна унищожава непродуктивните бактерии, създаващи лошите киселини и други форми на киселинен рефлукс. Те спомагат за намаляване на хеликобактер пилори, който често е отговорен за стомашните язви.

Богатото съдържание на органичен натрий в стъблената целина има свойството да изхвърля калциевите отлагания от ставите и да ги задържа в разтвор, докато те могат да бъдат безопасно елиминирани от бъбреците. Стъблената целина е добре познат естествен диуретик и има способността да изхвърля токсините от организма. Стъблената целина има и значителни противовъзпалителни свойства, което я прави основна храна за тези, които страдат от автоимунни заболявания. (Повече за лечебните свойства на стъблената целина ще научите от статиите за стъблена целина в нашия блог.)

Съставки:

  • 3 средно големи банана, нарязани на едро или 3 чаши манго, нарязани на кубчета;
  • 1-2 стъбла целина, нарязани на ситно;
  • 4 чаши спанак или салата ромен, компактно събрани;
  • 1 чаша вода, за по-добро смесване на съставките.

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и ги разбъркайте до получаването на гладка смес. Сервирайте веднага.

Порция за 1. 

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.