Тази забавна сладоледена мелба е идеалното лакомство за децата и те никога няма да разберат, че е приготвена от здравословни съставки! Тази сладоледена мелба не съдържа млечни продукти и е приготвена без рафинирана захар, консерванти, изкуствени или натурални аромати, които обикновено се съдържат в сладоледите. Можете да направите това сладоледено изкушение със или без кокосова сметана и можете да замените пръчиците с горски плодове, ако не можете да намерите чисти пръчици или просто нямате такива под ръка. И в двата случая вкусът ще е фантастичен.

Бананите успокояват лигавицата на чревния тракт, а също така успокояват нервите, свързани с чревния тракт.

Малините са богати на антиоксиданти, които премахват свободните радикали от органите и кръвния поток.

Съставки:

Бананов сладолед:

  • 4 замразени банана;
  • 1 ч.л. ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
  • 2-3 с.л. вода или неподсладено бадемово мляко.

Сироп от фурми (или заместител на продаваните в магазина):

  • 1/2 чаша почистени от костилките фурми;
  • 1 чаша топла вода;
  • 1/2 ч.л. ванилия на прах или 1 ч.л. екстракт от ванилия без алкохол.

За сервиране:

  • 1/4 чаша чист малинов конфитюр без лимонена киселина, добавена захар или консерванти;
  • 1/3 чаша кокосова бита сметана (по избор);
  • 2-3 с.л. чисти пръчици (по избор)
  • 2 череши.

Начин на приготвяне:

За да приготвите банановия сладолед, смесете замразените банани и ванилията в кухненски робот. Пасирайте бананите до получаване на гладка, мека консистенция, като добавяте топла вода или бадемово мляко с лъжица, за да предотвратите слепване. Поставете в херметически затворен съд във фризера, за да стегне за 3-5 часа.

За да приготвите сиропа от фурми, смесете фурмите, водата и ванилията във високоскоростен блендер. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвате от стените.

За да направите бита сметана по желание, охладете купата за смесване във фризера за 10 минути. Когато купата се охлади, извадете гъстата сметана от горната част на кутията, като оставите кокосовата вода. С помощта на миксер разбийте сметаната в продължение на 2-3 минути, докато се получат меки връхчета. Добавете меда и разбийте за още 2 минути.

Наредете сладоледа в чаши за сервиране и го украсете с малиново сладко, сироп от фурми (по желание), кокосова сметана (по желание), пръчици (по желание) и череши. Сервирайте веднага.

Порция за 2 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Продукти от статията

Био бурбонска ванилия на прах, 15 гр.
Обичайна цена
36.39 лв.
Промоционална цена
36.39 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.