Тези вкусни мини пици с картофено тесто могат да задоволят желанието ви за пица, без да ви оставят с неприятното чувство, че сте преяли. Наредете картофените блатове с доматен сос и любимите си зеленчуци и се насладете с удоволствие!

Домати: впрегнете критичните микроелементи, фитохимикали, витамини и минерали в подкрепа на много от функциите на черния дроб. Ликопенът е любимо хранително вещество, на което черният дроб се възхищава. Черният дроб го използва, за да се предпази от увреждане на клетките, освен това ликопенът помага на черния дроб да детоксикира червените кръвни клетки безопасно, гладко и ефективно. Плодовите киселини в доматите помагат за поддържането на жлъчния мехур здрав, като спомагат за изхвърлянето на утайките от жлъчния мехур и дори за намаляване на размера на жлъчните камъни. Дори лошо отгледаните домати имат високо съдържание на минерали. Тези минерали често достигат до дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб, като помагат за предотвратяване на заболяванията там, където те обикновено започват при хората. 

Картофи: изобилстват от аминокиселини, които специфично потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества на черния дроб, тъй като именно на нея той разчита, за да се поддържа силен. Освен това помага за натрупването на гликогенови запаси – именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на мръсната кръв. Картофите поддържат черния дроб заземен и стабилен, като ни осигуряват добро здраве. Те са отбягвани заради това, че са нощни растения, докато в действителност имат способността да обръщат много разновидности на хронични заболявания.

Съставки:

  • 2 килограма картофи, обелени и нарязани на кубчета;
  • 1 ч.л. чесън на прах;
  • 1 ч.л. лук на прах;
  • 1 ч.л. сушен риган.

Сос за мазане на пиците:

Варианти за гарниране

  • 3 до 4 жълти и червени чери домати;
  • 1/4 малка глава червен лук, нарязана на тънки филийки;
  • 2 до 3 гъби, нарязани на тънки филийки;
  • 3 до 4 резена тиквички;
  • Малко прясна рукола;
  • Малко пресен босилек.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C. Постелете лист за печене с пергаментова хартия. За да приготвите основата, добавете 300 мл. вода в средно голяма тенджера, оставете я да заври и добавете кошница за пара. Поставете картофите в кошницата, покрийте и гответе на пара в продължение на 5 до 10 минути, докато омекнат. Извадете ги и ги охладете напълно.

Поставете картофите в купа заедно с чесъна на прах, лука на прах и сушения риган. Намачкайте ги с вилица или с преса за картофи, докато станат гладки. С помощта на чаена чаша оформете от сместа 8 питки с дебелина от 1 до 2 см и диаметър от 8 до 10 см. Поставете във фурната и печете в продължение на 20 минути.

Докато питките се пекат, направете соса, като смесите доматеното пюре, сушения риган, сухата мащерка, суровия мед и 2 с.л. вода.

Извадете картофените питки от фурната и намажете всяка от тях с 1 до 2 с.л. доматен сос. Подредете продуктите върху всяка от мини картофените питки и ги върнете във фурната за 15-20 минути, докато покафенеят и се стегнат. Извадете от фурната и добавете руколата и босилека. Сервирайте веднага и се насладете!Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Продукти от статията

Био риган, 15 гр.
Обичайна цена
2.89 лв.
Промоционална цена
2.89 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
Био мащерка, 25 гр.
Обичайна цена
3.09 лв.
Промоционална цена
3.09 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.