Този киш от нахут, който е без яйца, без млечни продукти и без глутен, е леснопреносим и може да се съхранява в хладилника. Можете да изпечете един в неделя и да го хапвате през седмицата за лесна бърза закуска или обяд. Той има чудесен вкус и без добавки, но също така се комбинира невероятно с доматен сос.   

Броколи: Стъблото им е богато на серни съединения, които все още не са добре изучени – те са по-важни, отколкото подозираме. Тези фитохимични серни съединения отблъскват лошите бактерии и други патогени в чревния тракт. Те се насочват право към черния дроб, където насищат тъканите и така дават възможност на имунната система на органа да контролира патогените.

Домати: Снабдяват с основни микронутриенти, фитохимикали, витамини и минерали, подпомагащи много функции на черния дроб. Той много обича ликопена и го използва да се предпазва от клетъчно увреждане. Освен това ликопенът му помага да прочиства червените кръвни клетки по безопасен и ефективен начин. Плодовите киселини в доматите се грижат за здравето на жлъчния мехур, като участват в отстраняването на жлъчната кал и дори намаляват големината на жлъчните камъни. Дори да не са от органично производство, доматите пак имат високо съдържание на минерали. Те често проникват в сърцевината на черния дроб u спомагат за предотвратяването на болести там, където те обикновено се зараждат. Доматите растат през нощта, на лунна светлина, а черният дроб реагира на лунната светлина. При пълнолуние той е особено активен в прочистването, филтрирането и преработването. Когато в менюто се включват биодомати или наследствени сортове, енергията на пълнолунието, която те са събрали, докато са растели, способства пречистващата функция на черния дроб. Ако избягвате доматите, повлияни от модерната омраза към семейство Картофови, която периодично се подхранва, знайте, че изпускате възможност да поддържате доброто здраве на черния си дроб и да се предпазвате от болести.

Съставки: 

 • 4 чаши броколи, накъсани на малки розички;
 • 4 чаши чери домати, разрязани наполовина;
 • 4 чаши червен лук, нарязан на кубчета;
 • 8 скилидки чесън, необелени;
 • 2 чаши вода;
 • 3 чаши брашно от нахут;
 • 4 с.л. пресен лимонов сок;
 • 1/2 ч.л. градински чай;
 • 1/2 ч.л. майорана;
 • 1/2 ч.л. мащерка;
 • 1/4 ч.л. индийско орехче;
 • 1/2 ч.л. розмарин;
 • 1/2 ч.л. черен пипер;
 • 2 ч.л. морска сол.

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°С. В две плитки тави, застлани с хартия за печене, разпределете броколите, доматите, лука и чесъна и печете 15-20 минути, докато омекнат. 

Обелете скилидките печен чесън (внимавайте да не се опарите!) и ги сложете в блендера. Добавете водата, брашното, лимоновия сок, подправките и морската сол. Разбийте до образуване на гладка смес. Изсипете сместа в голяма купа, добавете печените зеленчуци и разбъркайте. Сипете във форма за киш или тавичка с хартия за печене. 

Друг вариант е да приготвите мини кишове, като разпределите сместа в гнездата на тава за мъфини, в които сте поставили хартиени формички. Печете 30-35 минути, като по средата на печенето отворите вратата на фурната, за да излезе парата навън. Кишът е готов, когато повърхността стане златиста и забита във вътрешността клечка за зъби излиза чиста. Извадете киша от фурната и оставете да изстине, преди да сервирате.

Съвети:

 • Може да направите два киша и да приберете единия във фри- зера за по-нататък, когато искате да похапнете нещо набързо. Преди да го замразите, отстранете хартията за печене.

Порция за 6-8 души.


Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.