Това просто ястие е едновременно красиво и вкусно. То може да бъде чудесна гарнитура, независимо дали става въпрос за специален повод, обяд или вечеря със семейството и приятелите, или просто искате да си приготвите лесно, но вкусно ястие. 

Картофите са критично важен чист въглехидрат. Те осигуряват нужната глюкоза, която захранва всяка клетка и орган на тялото, включително мозъка. Богати са на лизин, който е антипатогенен.

Тази рецепта e включена в книгата "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes" (все още не преведена на български език), която е придружаваща на последната книга на Антъни Уилям "Brain Saver" (също още не преведена на български). Тези две основни книги за най-сложния ни орган – мозъка – се задълбочават в причините, заради които хората по целия свят имат проблеми с психичното здраве и свързани с мозъка симптоми и състояния. "Brain Saver" разкрива причините за повече от 100 симптома, болести и разстройства, свързани с мозъка и нервната система; “Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes” разкрива в още повече подробности истината за това как да се излекуваме (включително прочиствания, рецепти, протоколи с хранителни добавки и много други). И макар че все още очакваме тези две книги да се появят на българския пазар, ние от ПРИРОДНИК превеждаме за вас материали от тях и ги публикуваме в нашия блог.

Съставки: 

  • 2 ½ килограма картофи, нарязани на едро;
  • 1 с.л. лук на прах;
  • 2 с.л. чесън на прах;
  • ½  с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 ч.л. прясна или сушена мащерка;
  • 1 ч.л. пресен или сушен риган;
  • 1 ч.л. суров мед;
  • 2 чаши чери домати, нарязани наполовина.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C.

Налейте няколко пръста вода в средно голяма тенджера, поставете кошница за готвене на пара, добавете картофите и покрийте с капак. Гответе на пара 15-18 минути, докато омекнат. Оставете настрани да изстинат за около 10 минути.

Поставете картофите в голяма купа заедно с лука на прах, чесъна на прах, лимоновия сок, мащерката, ригана и суровия мед. Намачкайте картофите до почти гладка смес (добре е да има и по-големи парчета).

Поставете картофеното пюре в кръгла тавичка за печене и натиснете половинките домати равномерно отгоре.

Печете за 50-55 минути, докато се зачерви отгоре. Охладете за 10 минути, преди да сервирате.

Порция за 4 души.

Съвет:

Това ястие не е предназначено за рязане, защото няма да запази формата си. Най-добрият начин за поднасяне е да се загребва с голяма лъжица.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.