Сами по себе си фурмите са идеално предложение за леко хапване, но тези пълнени фурми с ябълка и канела са още по-вкусни! Комбинирайте ги със стръкове стъблена целина и резенчета краставица за една хидратираща закуска, ако сте почитатели на сладко-соления вкус.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Нека да разгледаме как основните съставки в тази рецепта предлагат лечебна подкрепа:

Фурми: Чревният тракт натрупва слуз поради ниското производство на солна киселина и жлъчка, което може да забави усвояването на хранителните вещества в кръвта. Фурмите изхвърлят и елиминират слузта, особено тази, произведена от патогени като бактерии и гъбички, от дебелото черво. Захарите във фурмите хранят черния дроб; те са чудесен източник на глюкоза за възстановяване, което позволява на черния дроб да се грижи максимално добре за своите над 2000 химически функции.

Ябълки: Осигуряват жива вода, за да поддържат способността на черния дроб за хидратация, така че той да може да съхранява водата и след това да я пусне обратно в кръвообращението, когато настъпи дехидратация или синдром на мръсната кръв. Плодовите киселини в ябълките помагат за пречистването на черния дроб чрез разпръскване на токсичните филми, които се натрупват в резервоарите му. Ябълките унищожават бактериите, дрождите, плесените, други гъбички и вируси от чревния тракт и черния дроб.

Съставки:

  • 1 ябълка;
  • 1/2 ч.л. канела;
  • 6 фурми сорт „Меджул“.

Начин на приготвяне:

Нарежете ябълката на тънки резени и я почистете от семките. Наредете ги в чиния или поднос и поръсете с канела.

Направете разрез по дължина на всяка фурма и извадете костилката. Разтворете и пъхнете резенче ябълка с канела. Сервирайте.

Порция за 2 души.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.