Този лесен и привлекателен на вид студен чай е вкусен начин да използвате лечебните свойства на маточина. Тя е дар от Бога и Майката природа за справяне с изтощителното ни ежедневие. Успокоява ни благодарение на биоактивните си фитохимикали като неоткрити алкалоиди, които облекчават нервните рецептори в близост до храносмилателния тракт – те стават по-малко дразними и възпалението намалява. Ето защо маточината е ценна билка при стрес. Помощта ѝ не спира дотук. Маточината лекува много болести и повлиява благотворно почти всички органи и системи. Повече за лечебните ползи от маточина прочетете тук.

Необработеният мед е наситен с повече от 200 000 неоткрити фитохимични съединения и агенти, сред които антипатогени, фитохимикали, предпазващи от радиационно увреждане, и противоракови фитохимикали. Когато проникнат в раковите тумори и кисти, последният вид фитохимикали прекратява развитието им – тоест необработеният мед може да спре рака на място.

Лимоните подобряват храносмилането, като повишават нивата на солна киселина (добра киселина) в червата. Тонизират лигавицата на червата, прочистват черния дроб и запълват нуждите от калций за предотвратяване на остеопороза. Когато патогенът, който причинява проблеми с щитовидната жлеза, предизвиква образуването на възли в цялото тяло, това изразходва запасите от калций. Лимоните също така балансират нивата на натрий в кръвта, което позволява на електролитите да се активират и да подобрят активността на невротрансмитерите, която е затруднена от невротоксините на патогена, причиняващ мозъчна мъгла и други неврологични симптоми.

Прочетете повече за скритите лечебни свойства на плодовете и зеленчуците в бестселъра на "Ню Йорк Таймс" - "Най-полезните храни".

Студен чай от маточина с малини

Съставки:

  • 1/2 чаша прясна маточина
  • 1 литър гореща вода
  • 1/3 чаша лимонов сок
  • 2-3 супени лъжици необработен мед
  • 2-3 резена лимон
  • 1 чаша малини
  • 1 чаша лед

Начин на приготвяне:

Поставете маточината в чайник или малка тенджера и я залейте с гореща вода. Оставете да се запари за поне 1 час. Извадете листата от маточината и разбъркайте с лимоновия сок и необработения мед. Поставете няколко резена лимон, малини и лед във всяка чаша за сервиране и долейте чая.

Порция за 3-4 души

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.