Топла салата от печени зеленчуци с рукола и спанак

Топла салата от печени зеленчуци с рукола и спанак
Свежите рукола и спанак в комбинация с топлите запечени зеленчуци са неземно вкусни. Тази салата е страхотен начин да си набавите толкова важните зеленолистни зеленчуци, докато се наслаждавате на засищащите печени зеленчуци.

Нека разгледаме как някои от ключовите съставки в тази рецепта могат да окажат подкрепа за изцелението:

Тиква: Заредени с хранителни вещества, които черният дроб може лесно да съхрани. Високо съдържание на каротеноиди, които предпазват чернодробните клетки от увреждане. Глюкозата в зимния тиквеник може да стабилизира черния дроб, което позволява цялостното стабилизиране на кръвната захар в организма.

Тиквички: Много подобна на краставицата в някои отношения, тъй като също е плод, който е полезен за хидратацията на черния дроб, което позволява на черния дроб да съхранява микро джобове с вода, които по-късно може да освободи обратно в кръвния поток в моменти на хронична дехидратация в живота ви. Тиквичките имат леко прочистващо действие върху черния дроб, което му позволява безопасно да изтласка отровните смутители. Освен това успокояват стените на чревния тракт, като изтласкват патогенни микроорганизми като бактерии и гъбички, позволявайки по-добро усвояване на хранителните вещества, които могат да бъдат изпратени до черния дроб. Тиквичките са полезна храна за жлъчния мехур, като съдържат фитохимикали, които действително намаляват възпалението на жлъчния мехур.

Рукола: Предизвиква лек ефект на прочистване в черния дроб, с неоткрити фитохимични съединения, които позволяват на черния дроб да реши тежестта на прочистването и кои токсини безопасно иска да освободи (в сравнение с прочистване, което би навредило на черния дроб).

Съставки:
 • 1 ч.ч. моркови, нарязани на кубчета;
 • 2 ч.ч. тиква, нарязана на кубчета;
 • 1/2 ч.ч. червен лук, нарязан на кубчета;
 • 2 ч.ч. тиквички, нарязани на кубчета;
 • 1 ч.л. смлян кориандър;
 • 1/2 ч.л. смлян кимион;
 • 1 ч.л. червен пипер;
 • 1 ч.л. суров мед;
 • 2 ч.ч. компактно събран спанак;
 • 2 ч.ч. компактно събрана рукола;
 • 1/4 ч.ч. компактно събран пресен кориандър, нарязан.
ЗА ДРЕСИНГА
 • 3 с.л. прясно изцеден портокалов сок;
 • 1/4 ч.л. фино настъргана портокалова кора;
 • 1/2 скилидка чесън, настъргана на ситно;
 • 1 ч.л. суров мед;
 • 1 с.л. лимонов сок.
Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°С.

Застелете голяма тава с хартия за печене. Наредете морковите, тиквата, лука и тиквичките и добавете кориандъра, кимиона, червения пипер и меда. Объркайте добре и печете във фурната 20-25 минути, докато зеленчуците станат крехки и златисти.

През това време направете дресинга, като разбъркате съставките. Смесете спанака, руколата и кориандъра, отгоре сложете печените зеленчуци и овкусете с дресинга.

Сервирайте веднага.

Порция за 1-2 души.Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.