Антъни Уилям говори за ревматоидния артрит (част 2)

Антъни Уилям говори за ревматоидния артрит (част 2)

Продължение на статията: “Антъни Уилям говори за ревматоидния артрит (част 1)”

Вие или ваш близък били ли сте диагностицирани с ревматоиден артрит? Казали ли са ви, че причината е мистериозна или че тялото ви атакува само себе си? Истината е, че зад това заболяване стои конкретна причина, която медицинските проучвания и наука не познават. След като научите истинската причина и се фокусирате върху основния проблем, можете да започнете да се лекувате ефективно.

Автоимунната теория

На повечето хора се казва, че техният ревматоиден и псориатичен артрит са причинени от антитела, създадени от организма, които атакуват ставите. Това е погрешна теория, която не само никога не е била доказана, но и за съжаление се е превърнала в закон сред медицинските среди. Когато тези антитела са били открити, науката и проучванията дори не са знаели какво правят, а и все още не знаят. Това означава, че всички лечения и прогнози, които са били дадени след въвеждането на тази теория, са били несигурно балансирани върху антитела, чиято функция все още е пълна загадка, което прави истинската причина за РА и ПА също толкова загадъчна, колкото е била, когато изследванията върху тези заболявания са започнали за първи път. Освен това, тъй като настоящото лечение и лекарствата, предписвани на пациентите, се основават на тази погрешна теория, има много хора, които все още страдат от подуване, скованост и болка в ставите, както и от другите симптоми, свързани с тези заболявания.

Когато през 50-те години на миналия век хората за пръв път започват да страдат от мистериозни заболявания, проучванията и науката са принудени да обвинят хормоните. Това е така, защото, както и много други пъти в медицинските проучвания, всички пари са насочени към хормоните. По онова време се провеждат толкова много изследвания върху хормоните, защото фармацевтичните компании са били готови да продават новите си хормонални лекарства, които нямат търпение да популяризират.

Един лекар обаче, който не бил толкова убеден, че хормоните са виновни за всичко, получил финансиране за допълнителни изследвания и задълбал по-надълбоко. В крайна сметка се натъкнал на антитяло, което според него било разковничето. Създал теория, че антитялото е необяснимото оръжие на организма срещу самия него, въпреки че действителната причина за появата му все още била напълно неизвестна. Тези изследвания били толкова мащабно финансирани, че е щяло да се сметне за недопустимо да се появят и да обяснят, че нямат представа какво прави антитялото. Затова било необходимо някакво заключение, някаква теория, която да се наложи. Причината, поради която изследователите в крайна сметка стигат до заключението, че организмът атакува сам себе си, е била, за да защити институцията на съвременната медицина. В тази теория пациентът е основният обвиняем, което на свой ред предотвратява възможността медицината да бъде посочена с пръст. Понастоящем повечето средства се насочват към генни изследвания, които винаги стигат до заключението, че гените на пациента са виновни и няма какво да се направи. Това е просто още един начин да се избегне установяването на истинския проблем и да се хвърли цялата вина върху страдащия човек. Антъни Уилям разкрива и споделя истината за тези погрешни схващания в книгата си "Изцеление на щитовидната жлеза".

Истината за антителата

Това антитяло, което се е превърнало във фалшив лозунг за автоимунните заболявания, всъщност е само едно от многото антитела, които тепърва предстои да бъдат открити от науката и проучванията. Най-ироничната част от събитията през последния половин век е, че всичко, което медицинските проучвания твърдят, че е вярно за това антитяло, всъщност е точно обратното. Вместо да атакува организма, това антитяло е създадено от организма, за да се защити от външен нашественик. Антителата, макар и да са индикатор за това, че нещо е атакувано, не са тези, които атакуват. Това е доказателство, че тялото ви прави всичко възможно, за да ви подкрепи и предпази. То не преследва определени тъканни клетки, а тези на патогена.

Какво всъщност представлява ревматоидният артрит

Медицинските среди смятат, че ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, което се дължи на това, че имунната система по някакъв начин приема ставите и други части на тялото за нашественици и ги атакува. Както Антъни Уилям е отбелязвал стотици пъти, телата ни не се атакуват сами. Телата ни реагират само на нападение от патогени.

Ревматоидният артрит е разновидност на вируса на Епщайн-Бар (ЕБВ).

ЕБВ хронично поразява различни части на тялото, включително ставите, костите и нервите. Именно този вирус създава болката и възпалението в ставите ви. (Що се отнася до имунната ви система, тя не само че не е виновна, но и е основната ви защита срещу ЕБВ.)

Както вече споменахме, съществуват над 60 разновидности на вируса на Епщайн-Бар. Ще са необходими десетилетия, за да могат медицинските проучвания да хвърлят светлина върху условията и вирусните мутации на ЕБВ, които създават ревматоидния артрит. Когато времето, енергията и ресурсите най-накрая се насочат към причината – надяваме се в най-скоро време – изследователите лесно ще открият вариантите на ЕБВ, които повече от век са опустошавали ставите и нервите на хората. А когато лекарите се разровят малко по-надълбоко, те ще се достигнат до истинските решения за този вирус, които са Антъни Уилям разкрива от години в своите книги.

Знанието, че ревматоидният артрит е форма на ЕБВ, разбулва всички мрачни мистерии около заболяването. Макар че ЕБВ е силно компрометиращ, той е описан много подробно в книгите на Антъни Уилям – включително стъпките, които можете да предприемете, за да прекратите вредата от вируса и да унищожите почти всички клетки на ЕБВ в организма си.

Излекуване от ревматоиден артрит

Лекарите обикновено лекуват ревматоидния артрит, като издават рецепти за различни противовъзпалителни и имуносупресиращи лекарства за овладяване на моментната криза, защото това е всичко, което могат да предложат. Като се има предвид степента на болката и възпалението, причинени от ревматоиден артрит, това е разбираемо. При тази стратегия обаче има два проблема.

Първо, лекарствата не се отнасят до основната причина за РА, а тя е вирусът на Епщайн-Бар. Тъй като тези лекарства не правят нищо, за да ограничат ЕБВ, те позволяват на заболяването да продължи да развива в организма. Те не позволяват на тялото ви да реагира на вируса, сякаш той не съществува.

Второ, основната ви защита срещу ЕБВ е имунната ви система, а тези предписвани лекарства всъщност потискат имунната ви система. Така че тези лекарства не само не ви помагат да победите ЕБВ, но и потенциално могат да подпомогнат вируса.

Най-добрият подход е да прочетете подробно информацията, която Антъни Уилям предоставя в книгите си , както и всички статии по темата, които сме публикували в нашия блог, за да разберете напълно ЕБВ. Надяваме се, че ще ви подейства окуражаващо и вярваме, че ще се възползвате от препоръките, които ще намерите там.

За хранителни добавки, които помагат при ревматоиден артрит, ще публикуваме статия съвсем скоро – очаквайте я до няколко дни. Тъй като ЕБВ, който причинява ревматоиден артрит, може да бъде особено неприятен и труден за овладяване, в този списък ще намерите препоръчани естествени противовъзпалителни средства (т.е. такива, които няма да отслабят имунната ви система). Те ще ви помогнат да облекчите болката и да насърчите излекуването от ЕБВ. И не забравяйте, че тъй като ЕБВ е основната причина за възпалението на РА, усилията за избавяне от вируса и неговото гориво е единствения начин за избавяне от възпалението в неговия източник. 

И не на последно място – използвайте студени и топли компреси. Поставяйте студен компрес върху болезнените зони за около 5 до 10 минути наведнъж (в зависимост от това как се чувствате) за общо около половин час на ден, за да намалите възпалението и да ускорите оздравяването. Поставяйте горещ компрес върху същите области за около 10 минути дневно, за да разхлабите мускулното напрежение, което може да се е появило около увредените стави.

Ако спазвате тези препоръки и най-вече ако следвате всички съответни съвети от статиите, които сме публикували по темата, можете да се избавите от ЕБВ и РА и да си върнете контрола над здравето и живота си. Обърнете особено внимание на 3-та глава "Излекуване от вируса на Епщайн-Бар" в книгата на Антъни Уилям: “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”, за да разберете различните фактори, които могат да повлияят на графика на вашето излекуване. Ние вярваме във вас. Отговорите са тук. Милиони хора по света са си върнали живота, като са приложили тези инструменти и протоколи.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.