Антъни Уилям разкрива истината за лаймската болест (част 2)

Антъни Уилям разкрива истината за лаймската болест (част 2)

Продължение на статията: “Антъни Уилям разкрива истината за лаймската болест (част 1)

Антъни Уилям разяснява ролята на антибиотиците при симптомите на лаймска болест

Погрешното убеждение на медицинските общности, че лаймската болест се причинява от бактерии (а напоследък и от паразити), е една от най-големите грешки в съвременната история на медицината. Тя е попречила на толкова много поколения, борещи се с вирусни инфекции, да получат истинската помощ, от която се нуждаят. Антъни Уилям нарича това “лаймски капан”.

Начинът, по който лекарите обикновено се справят с лаймската болест, е да предписват антибиотици, защото те целят да унищожат Borrelia burgdorferi и други бактерии като Bartonella, както и паразити като Babesia, които всъщност нямат нищо общо с лаймската болест и не представляват заплаха за здравето. Borrelia, Bartonella и Babesia не атакуват централната нервна система, а симптомите на възпалена централна нервна система са проблем номер едно сред всички пациенти с лаймска болест. Това вече се диагностицира като неврологична лаймска болест. Докато медицинските общности не научат истината, те ще продължат да предписват антибиотици за лаймска болест, които не дават положителни резултати и оставят след себе си поражения. Това е не просто неефективно, а и е опасно!

Мощните разновидности на антибиотиците нанасят двоен удар върху страдащите от лаймска болест. Тъй като пациентите с лаймска болест обикновено имат възпалена неврологична система от вирусни инфекции от семейството на херпесните вируси, тези сурови антибиотици нараняват и без това чувствителните нерви. Някои лекари остават с погрешното впечатление, че болката и другите симптоми, които пациентът изпитва при тези обстоятелства, са признак за напредък – индикация за т.нар. реакция на Яриш-Херксхаймер, т.е. бактериално измиране в хода на детоксикацията на организма. Borrelia, Bartonella и Babesia са лесни за убиване. В действителност симптомите показват, че нещо друго сериозно не е наред.

Антибиотиците обикновено са тежки за червата и черния дроб. Те могат да убият и добрите бактерии в червата, които са част от поддържането на баланса в чревната флора. Ако лекарят ви постави на агресивен антибиотик за две или повече седмици, тогава дори да приемате пробиотици ежедневно, на червата ви може да им е необходима година или повече, за да се възстановят от пораженията. Някои черва никога няма да бъдат същите, дори ако антибиотикът се прилага интравенозно. Черният дроб е склонен да абсорбира и съхранява антибиотиците, което води до краткосрочен шок и стрес за този орган. Съхраняването на антибиотиците в черния дроб може да подхрани и вирусната инфекция, отговорна за лаймската болест.

Вирусите, които причиняват симптомите на лаймската болест, обичат антибиотиците. А агресивните антибиотици правят за вирусите това, което майчиното мляко прави за бебето: карат ги да растат по-големи и по-силни.

Тъй като единственият значим естествен враг на вирусните инфекции, които причиняват симптомите на лаймската болест, е имунната система, приемането на антибиотик, който едновременно компрометира имунната система и подсилва вируса, е като да се опитваш да потушиш пожар, като го залееш с бензин. И все пак това е стандартният начин, по който лекарите винаги са лекували лаймската болест. Приемането на големи дози агресивни антибиотици може да превърне един сравнително лек случай на лаймска болест в тежка здравословна криза, дори ако тази криза се забави и настъпи месеци след прилагането на антибиотиците. Трагично е, че това се случва всеки ден.

Интегрираните специалисти по лаймска болест вече разбират някои от вредите, които агресивното лечение с антибиотици е причинило в продължение на повече от 40 години, те започват да намаляват дозите на антибиотиците и да ги съчетават с естествена хранителна подкрепа, включително естествени интравенозни витамини. Преди обаче да им дадем медал за осъзнаването, трябва да признаем, че медицината все още е на десетилетия от разбирането, че не са необходими антибиотици, защото лаймската болест е вирусна. Популярните алтернативни лечения, като например терапията с ултравиолетово облъчване на кръвта, също не помагат, защото работят на базата на погрешната теория, че проблемът е бактериален и се намира в кръвния поток. В действителност вирусите, които предизвикват симптомите на лаймската болест, са предимно неврологични и никога не предизвикват симптоми на лаймска болест, когато са в кръвта. Именно когато вирусите са в органите и централната нервна система, те причиняват своите проблеми.

Докато лекарите вярват, че проблемът, който стои зад симптомите на лаймската болест, е бактериален, те ще се губят в мъглата, преследвайки кораб призрак – за сметка на потенциално милиони хора. Струва си да се отбележи, че вирусите, които създават симптомите на лаймската болест, наистина имат много кофактори. Те включват: над 50-те групи стрептококи и техните стотици щамове, ешерихия коли, микоплазмена пневмония, хеликобактер пилори, хламидийна пневмония и/или стафилококи; плюс токсични плесени и непродуктивни гъбички. Bartonella и Babesia, бактериите, които напоследък станаха популярни в областта на лаймската болест и които са не по-вредни от кандида, също са кофактори.

Имайте предвид, че тези кофактори не създават симптомите, известни като лаймска болест. За да разберете как медицинските общности погрешно разбират тези кофактори като причини, представете си две армии в битка, като едната армия (медицинските общности) преследва отстъпващата армия (бактериите). Когато първата група пехотинци най-накрая достигне преследваните от тях войски и ги обкръжи от всички страни, те ще открият, че това не са били щикове, които са видели в далечината - това са били знамена, тръби и палки за барабани. Армията е преследвала грешните хора. През цялото това време, в което пехотинците са си мислели, че преследват врага си, те всъщност са преследвали пехотна група. По същия начин медицинските изследвания са преследвали пратениците (бактериите), докато истинският противник (вирусите) се е промъквал незабелязано.

По-голямата част от истинските щети се причиняват от вирусните инфекции, които не се откриват при пациента, или ако се открият, се отхвърлят като несъществен проблем. Заплахата не е в кофакторите.

Освен това конкретните бактерии (главно стрептококи), които са кофактори за вирусите, стоящи зад симптомите на лаймската болест, обикновено са устойчиви на антибиотици и с времето стават още по-устойчиви, което води до инфекции на пикочния мехур, други инфекции на пикочните пътища, хронични инфекции на синусите, ушни инфекции, стрептококи, стерилитет и акне. Ако имате симптоми на лаймска болест, това е още една причина усилено да избягвате антибиотиците.

Има едно изключение от това правило: нормално е да използвате леки антибиотици за борба с инфекцията. Например, когато се появи нормална кожна инфекция от ухапване от паяк, ужилване или ухапване от кърлеж, при което част от съществото остава забито в кожата ви, организмът ви се бори срещу инфекцията, като създава пръстеновиден обрив или зачервяване около мястото. 

В тази ситуация приемът на по-малко агресивен антибиотик е нормален; дългосрочните рискове от антибиотиците са надделели над краткосрочния риск от инфекцията. Все пак нека сме наясно: самата инфекция не е лаймска болест. И не е Borrelia burgdorferi в рамките на инфекцията. Тези инфекции са просто нормални стафилококови инфекции, които са резултат от попадането на чужди частици под повърхността на кожата през прободна рана. За сведение, никога не е откривана и култивирана Borrelia burgdorferi от този тип зачервен обрив, както и Babesia или Bartonella.

Антъни Уилям за модерните тестове за лаймска болест

Съществуват различни начини, по които медицинските общности диагностицират лаймската болест. Това са два от най-разпространените тестове: ензимен имуносорбентен анализ (ELISA), който открива антитела срещу бактерията Borrelia burgdorferi, и Western blot, който търси антитела срещу няколко белтъка на Borrelia burgdorferi. И двата метода се основават на погрешното предположение, че симптомите на лаймската болест се причиняват от Borrelia burgdorferi, което не е така. Затова често се случва пациентът да има симптоми на лаймска болест, но да получи отрицателни резултати от тези тестове.

Напредналите лаборатории започнаха да откриват, че тези тестове никога не са работили по начало. Докато се опитват да разработят по-добри тестове обаче, те все още работят по същата стара теория, че бактериите и/или паразитите са причината за лаймската болест. Ако се върнем към аналогията с дефектния проект, това е все едно да се опитваш да построиш изцяло нова къща със същите планове като преди – без да поправиш критичните грешки в замисъла на плановете.

Ако наскоро сте получили диагноза за лаймска болест от лекар по интегративна или функционална медицина, има голяма вероятност той да е споменал, че вече не разчита на ELISA или Western blot. Може да сте чули от лекаря си: "Трябва да изпратим кръвта ви в по-съвременни лаборатории за изследване на лаймска болест". Когато резултатите се върнат, вашият лекар най-вероятно ще каже, че титрите (мерките) на лаймската кръв показват антитела или че са се появили частични положителни резултати за бактерии като Bartonella и паразити като Babesia. (Ако имате грип, стафилококова инфекция, ЕБВ или дори кандида, има голяма вероятност да получите фалшиво положителен резултат от теста за лаймска болест.) В днешно време тестовете за лаймска болест дори се движат назад в технологично отношение. Лабораториите за лаймска болест сканират кръвта за признаци на възпаление под каквато и да е форма и ако има индикация, че има възпаление, тогава ще се отчете, че пациентът има лаймска болест. Лабораторният доклад, който пациентът получава, все още ще свързва това възпаление с определени бактерии, което кара пациента и дори лекаря да мислят, че това е окончателно – никога не осъзнават, че това е бил само тест за възпаление. Бактериите не са били физически открити под микроскоп.

Това е хитър начин да се отклони вниманието от факта, че пациентите са били ощетявани в продължение на десетилетия, тъй като медицинските общности са преследвали неправилния виновник. Това, което тези състрадателни лекари не осъзнават, е, че тези нови разкрития за Bartonella и Babesia не са истински напредък, защото те работят на базата на същата погрешна предпоставка, както винаги. Вместо да разбират бактериите и паразитите като безвредни съпътстващи фактори, те ги посочват като самата болест.

Тъй като изключително рядко пациент със симптоми на лаймска болест е бил ухапан от кърлеж, медицинските специалисти се заблуждават, че лаймската болест може да дойде от комар, еленска или конска муха, които може да са ухапали пациента преди години. Много от медицинските специалисти, които поставят диагноза лаймска болест, дори не произнасят думите "насекомо" или "кърлеж".

Съществува вероятност ухапване от еленска или конска муха да подейства като отключващ фактор за вирусните симптоми по начина, по който могат да го направят другите ухапвания от насекоми, споменати по-рано. Въпреки това посочването на тези насекоми като действителни причинители на лаймска болест отново е обосновано на стара, погрешна теория и единствено засилва страха на хората от преживявания сред природата. Това не е по-напредничаво от твърдението, че кърлежите са виновни за лаймската болест.

Единственият положителен момент от тези скорошни събития е, че медицинските общности разширяват обхвата на това, което търсят при лаймската болест. Те започват да виждат, че не става дума само за едно нещо и че Borrelia burgdorferi е била погрешна хипотеза. И все пак изследователите все още търсят в грешната посока. Антъни Уилям предвижда, че с годините за лаймската болест ще бъдат обвинени и други бактерии, а истинските вирусни виновници ще бъдат пренебрегвани.

А ако страдате от симптоми на лаймска болест, имате ли 20 години за изследвания, за да разберете истинската причина?

Истината е, че медицинските общности все още не са открили повечето от истинските съпътстващи фактори на лаймската болест, като например над 50-те групи стрептококови бактерии. А в случая с Babesia и Bartonella, освен че лекарите не осъзнават, че ролята им в симптомите на лаймската болест е несъществена, съществуват множество проблеми с изследванията за тях.

Първо, може да имате вирусна инфекция, която причинява симптомите на лаймска болест, но да нямате тези кофактори, като в този случай тестът ще бъде отрицателен. Второ, може да сте носител на тези кофактори, но те да не бъдат засечени от тестовете, които далеч не са безпогрешни и така отново да получите отрицателен резултат. Но най-големият проблем е, че повече от половината от населението носи в себе си Babesia и Bartonella (които сами по себе си не са вредни), както и стотици други безвредни бактерии. В резултат на това може да сте напълно здрави и въпреки това тестът да е положителен. Тъй като медицинските тестове често дават отрицателни резултати на пациент със симптоми на лаймска болест и положителни резултати на пациент без симптоми на лаймска болест, заради което не са много полезни.

Ако тествате 100 здрави хора с най-новите, най-съвременни тестове за лаймска болест от най-добрите лаборатории, а тези тестове към този момент все още са само тестове за възпаление, повече от 50 от тях ще дадат положителен резултат за лаймска болест. Титрите на тези над 50 изследвани лица биха показали наличие на антитела срещу бактериите, които според медицинските среди стоят в основата на лаймската болест.

Благодарение на поредицата от книги на Антъни Уилям, както и на годините, които той прекарва в работа с лекари, преди да публикува книгите си, медицинските общности са по-наясно с вируса на Епщайн-Бар от всякога. Сега пациентите носят някоя от книгите на Лечителя Медиум в кабинетите на своите лекари, питайки дали имат ЕБВ, а не лаймска болест. Това е накарало много лекари да правят редовни тестове за ЕБВ на всеки, за когото подозират, че има лаймска болест. И те често откриват инфекции с ЕБВ. Вместо обаче да осъзнаят, че отговорът е пред очите им и да разберат, че неврологичните симптоми, приписвани на лаймската болест, не могат да бъдат причинени от бактерии, а само от вируси като ЕБВ, тези лекари често вярват, че пациентите имат и лаймска болест, и ЕБВ, като не могат да приемат, че инфекцията с ЕБВ и симптомите на лаймска болест са едно и също. Това само показва, че старата система от убеждения, че лаймската болест се причинява от бактерии, все още доминира.

И не забравяйте, че все още можете да имате ЕБВ, дори и да не се появи при изследване. Ако лекарят ви направи кръвен тест за ЕБВ и той се окаже отрицателен или ако се окаже, че показва само антитела срещу ЕБВ, които според лекаря показват минала инфекция, вирусът все още може да се крие в черния ви дроб или друг орган и да причинява симптомите ви.

Най-ефективният начин да определите дали имате вирусна инфекция, причиняваща симптоми на лаймска болест, е да се съсредоточите върху анамнезата и симптомите си. Ако сте преживели един от често срещаните отключващи фактори, чрез които се активира вирусната инфекция; и изпитвате или сте изпитвали вирусни симптоми като гърчове, спазми, умора, мозъчна мъгла, загуба на паметта, болки в нервите и ставите и други неврологични симптоми; и сте елиминирали други вероятни причини за това как се чувствате, тогава има голяма вероятност да страдате от вирус, който създава симптоми на лаймска болест. Както споменахме по-рано, най-вероятно става въпрос за един от многото щамове от семейството на херпесните вируси, като например херпес зостер, HHV-6, Епщайн-Бар или цитомегаловирус.

Всички тези вируси могат да предизвикат фалшиви положителни резултати при новите, прогресивни лабораторни тестове за лаймска болест, тъй като предизвикват възпаление. Вирусите създават странични продукти, отпадъци и известните спирохети (които са вирусни обвивки, погрешно приети за бактерии) и всичко това повишава възпалението, което може да спъне безпогрешните системи за изследване на лабораториите за лаймска болест, като накара заболяването на пациента да изглежда като бактериално. Кръвните лаборатории са като всяка друга компания – те съществуват с комерсиална цел. Те искат да останат на повърхността, да защитят бизнеса си и затова известна част от тяхната мотивация се ръководи от перспективата за печалба. Не можем да се доверим на твърденията за невероятни нови лабораторни тестове като за абсолютен факт. Освен това има голямо разминаване между кръвните лаборатории и лекарите, които поръчват тестове от тях; на лекарите често не им се казва как лабораториите стигат до резултатите си. Имайте това предвид и бъдете предпазливи по отношение на "фактите", на които вярвате.

Ако сте приемали антибиотици и сте изпитали ответната реакция на вирусите или ако не сте се подлагали на лечение, но изпитвате симптомите, които описахме в тези две статии, имате огромен шанс да възстановите здравето си, като търпеливо и съвестно следвате указанията в следващия раздел. С течение на времето би трябвало да успеете да унищожите 90 или повече процента от клетките на вируса, което ще позволи на имунната ви система да изпрати вируса обратно в коматозно, латентно състояние... и да се отървете от лаймската болест.

Антъни Уилям съветва как да се справим с лаймската болест

Когато хроничните симптоми на лаймската болест нарушат нормалния начин на живот на хората, това може да бъде опустошително. Повечето пациенти посещават множество лекари и получават или никакви отговори, или диагноза като множествена склероза (МС), фибромиалгия, ревматоиден артрит (РА), синдром на Шьогрен, мигрена, лупус, синдром на хроничната умора (СХУ). Когато някой от тези пациенти най-накрая посети специалист в тази област, диагнозата лаймска болест може да се почувства като облекчение – от факта, че най-накрая е разкрита мистерията.

В световен мащаб милиони хора със симптоми на това, което всъщност е вирусна инфекция, погрешно се лекуват така, сякаш заболяванията им са бактериални и получават диагнозата лаймска болест. Това се превръща в едно от най-неразбраните заболявания на нашето време. С набирането на скорост то ще се превърне в най-популярната диагноза на бъдещето. Както пациентите, така и лекарите ще бъдат завладени от потвърждението, което това название сякаш осигурява, дори и да няма смисъл.

Диагнозата лаймска болест ще остане етикет за мистериозно заболяване, за което никой не осъзнава, че се дължи на вирусна инфекция. Названието не е отговор на въпроса какво ви мъчи. На мястото на лаймската болест би могло да се постави всяко друго име. Заради цялото разбиране, което дава това име, може да го наречете просто болест на сиренето или болест на "не се чувствам добре".

Както разгледахме в тези две статии, изключително важно е да разберете какво наистина се крие зад симптомите на лаймската болест, за да можете да предпазите себе си и близките си от капана на тази диагноза.

Ако днес сте на 40 години, едва когато сте на 65 или 70 години медицинското съсловие ще започне да осъзнава грешката в начина, по който е възприемало и лекувало лаймската болест – и това е оптимистичния вариант. Въпреки това, ако следвате всички стъпки, описани в този раздел, всеки ден без прекъсване, можете да принудите вирусната си инфекция да се върне в латентно състояние и да я обезвредите.

Колко време ще отнеме този процес, зависи от различни фактори, като например дали имате един вирус или различни вируси, дали те са по-агресивни или по-малко агресивни и дали наскоро сте приемали антибиотици, дали се намирате в здравословна среда или в токсична, която може да бъде отключващ фактор и да подхранва вируса, и дали сте в ранен или по-късен стадий на заболяването. Откакто е публикувано първото издание на на книгата на Антъни Уилям “Лечителят Медиум”, безброй хора вече са използвали информацията от нея, за да намерят облекчение на симптомите на лаймската болест. Като работите с протоколите на Лечителя Медиум и ги персонализирате, можете да стигнете дотам, докъдето ви е необходимо.

И не спирайте само с препоръките в тези две статии. Вземете си книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”, където в Част IV, "Как най-накрая да се излекувате", ще намерите подробности за детоксикацията от тежки метали и други инструменти, които са ви необходими, за да се избавите от симптомите на лаймската болест. Информацията, от която се нуждаете, за да се освободите от капана на лаймската болест или да го избегнете напълно, се съдържа в тази книга.

Вие имате способността да се излекувате. Тялото ви иска наистина да се излекува и да бъде добре. Ако дадете на тялото си това, от което се нуждае и премахнете непродуктивните елементи, можете да се възползвате от основната си лечебна сила и да се възстановите.

Лечебни храни

Някои лечебни плодове, зеленолистни зеленчуци, билки, диворастящи храни и зеленчуци могат да помогнат на тялото ви да се предпази или да се възстанови от вирусите, които са причина за симптомите на лаймската болест. Аспержите, дивите боровинки, репичките, целината, канелата, чесънът, кайсиите, лукът, картофите, зимната тиква, броколите, карфиолът, кориандърът, магданозът, ябълките, портокалите, грейпфрутите, папаята, бананите, доматите, спанакът и марулите са сред най-добрите продукти, върху които да се съсредоточите, тъй като те могат по различен начин да подпомогнат унищожаването на вирусните клетки, детоксикацията, възстановяването на мозъчните клетки, възстановяването на централната нервна система и други лечебни процеси. Включете колкото се може повече от тези храни в диетата си.

Друга важна стъпка в процеса на вашето лечение е да избягвате всички храни, които Антъни Уилям посочва като вредни и подхранващи вирусите. Когато се справяте със симптом или състояние, причинени от вирус, е изключително важно да започнете процеса на отстраняване на поне една или две от храните, които подхранват вируса. Ако трябва да стигнете още по-далеч в лечението си, опитайте се да се насочите към премахване на всички храни, които подхранват вируса.

Списък на храните, предизвикващи проблеми

Ето преглед на храните, които могат да затруднят изцелението - а в някои случаи действат срещу прочистването и изцелението. Ако се борите с какъвто и да е симптом или състояние, или ако сте загрижени за превенцията, от решаващо значение е да започнете процеса на отстраняване на поне една или две от храните от първостепенно значение тук. За да стигнете още по-далеч, аклиматизирайте се да премахнете повече от тези храни от ежедневието си.

Ниво 1

Яйца;
Млечни продукти (включително мляко, сирене, масло, кисело мляко, сметана и кефир);
Глутен;
Безалкохолни напитки;
Внимавайте за консумацията на сол.

Ниво 2

Всичко от горепосоченото ПЛЮС:
Свинско месо;
Риба тон;
Царевица.

Ниво 3

Всичко от горното ПЛЮС:
Промишлени хранителни масла (растително масло, палмово масло, рапично масло, царевично масло, сафлорово масло, соево масло);
Соя;
Агнешко месо;
Риба и морски дарове (различни от сьомга, пъстърва, сардини, скумрия, палтус,
и пикша).

Ниво 4

Всичко от горното ПЛЮС:
Оцет (включително ябълков оцет);
Ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосов аминос);
Кофеин (включително кафе, матча и шоколад).

Ниво 5

Всички гореизброени ПЛЮС:
Зърнени храни (различни от просо и овес);
Всички масла (включително по-здравословни като зехтин, орехи, слънчоглед,
кокосово, сусамово, авокадо, гроздови семки, бадемово, макадамия, фъстъчено и
ленено семе).

Бонус

За още по-добри и бързи резултати:

Изключете напълно солта и подправките (чистите подправки са подходящи).
Избягвайте радикалните мазнини за определен период от време.

И също така ограничете или премахнете:

Алкохол;
Естествени/изкуствени аромати;
Хранителна мая;
Лимонена киселина;
Аспартам;
Други изкуствени подсладители;
Мононатриев глутамат (MSG);
Формалдехид;
Консерванти.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.