Съветите на Антъни Уилям за здравословна бременност

Съветите на Антъни Уилям за здравословна бременност

Има толкова много неща, които не зависят от нас, когато става въпрос за забременяване, здравословна бременност и здравето на нашите бебета. Медицинската наука и проучванията не разполагат с всички отговори. На някои жени им казват, че никога няма да могат да забременеят, но те успяват. Това са чудеса, дадени ни от божествените и ангелските сили, които винаги работят с майките и бебетата, за да подкрепят тяхното здраве и развитие. Други, за съжаление, не могат да заченат и нямат ясна причина за това. За щастие има много неща, които жените могат да направят, за да подпомогнат здравето си, така че да могат да заченат, да имат здрава бременност и да родят здраво бебе. В тази статия, базирана на един от подкаст епизодите на Антъни Уилям, споделяме с вас някои от най-важните аспекти на здравословното зачеване и бременност.
(Линк към оригиналния подкаст епизод на Антъни Уилям: https://soundcloud.com/medicalmedium/healthy-pregnancy )

Какво да избягваме, когато сме бременни

Всички сме наясно с обичайните неща, които трябва да се избягват при бременност, като тютюнопушенето и алкохола. Но има и някои други важни неща, които трябва да имате предвид и които може би не са толкова очевидни. 

Пестициди

Ако сте бременна или се опитвате да забременеете, купувайте органични храни, когато можете. Ако не сте в състояние да купувате постоянно органични храни, разбираме, това е нормално, просто правете това, което можете. Ако се наложи да купувате някои плодове и зеленчуци органични, а други промишлено произведени, най-добре е да купувате храни с дебела кожа, която може да се отстрани за промишлените продукти, като банани, манго, пъпеши и авокадо. Когато е възможно, се опитвайте да си набавяте органични зеленолистни зеленчуци, целина, краставици, ябълки, горски плодове и картофи.

По-важното обаче е да избягвате пестицидите, които се пръскат на обществени места и дори в собствения ви дом. В обществените паркове и на други места с големи тревни площи, като голф игрищата, редовно пристигат камиони, които пръскат с пестициди тревата и растенията. Опитайте се да избягвате излагането на тези химикали, доколкото е възможно, когато сте бременна, защото тези пестициди, хербициди и фунгициди не са полезни за развитието на бебето. Те са опасни и за малките деца и за всички, които се намират в близост до пръсканията.

В собствения си дом, когато сте бременна или искате да заченете, избягвайте на всяка цена пръскането с пестициди. Дори и да има буболечки в дома ви, намерете друг начин да изведете буболечките от къщата, вместо автоматично да посягате към спрея. Опитайте се да избягвате и пръскането извън дома си, тъй като това все още излага на риск здравето на бебето ви. Ако живеете в общност като жилищен комплекс или в голям блок, помолете домоуправителния съвет да не разрешава пръскането с пестициди около блока ви. Обикновено хората са склонни да се съобразяват с бременните жени, когато става въпрос за защита на здравето на бебето.

Шоколад

Макар че Антъни Уилям е мъж и самият той никога не е бил и няма да бъда бременен, той все пак разбира, че отвращението от храната по време на бременността е реално и много трудно, особено през първия триместър. Едно от нещата, които предлага да избягвате обаче, е шоколадът под всякаква форма, дори така нареченият здравословен суров какаов. Какаото е твърде силен стимулант за развиващите се бебета и не е здравословна храна, когато сте бременна. Въпреки че шоколадът не е здравословен, той може да бъде полезно средство при много специфични обстоятелства, например при преодоляване на зависимостта от тютюнопушенето. Шоколадът е пълен с алкалоиди, които са токсични за бебето в утробата на майката. Ето защо е полезно да изключите от менюто си всички форми на шоколад, когато сте бременна или се опитвате да заченете.

Чувствителност по време на бременност

Въпреки че има жени, които се чувстват силни и здрави по време на бременност, това е наистина малка част от жените в сравнение с много големия процент жени, които имат предварително съществуващи хронични здравословни проблеми, които се проявяват или влошават, когато са бременни или след раждането на бебето. Тези жени може да имат хронични заболявания, които все още не причиняват твърде много симптоми, но след забременяването симптомите им се изострят. Например някои състояния, с които жените се сблъскват по време на бременност, са прееклампсия, силна умора, гестационен диабет, екзема, депресия, косопад, болки, тревожност, мигрена, безсъние, проблеми с щитовидната жлеза и др. В тези случаи вероятно е имало вече наличен вирусен проблем в начална фаза и бременността го е предизвикала да се влоши. 

Това, което се случва, е, че резервите на имунната система на майката отиват в утробата, за да защитят бебето, което я прави по-уязвима към усещането за съществуващи здравословни проблеми или болести. Това е много подобно на причината, поради която симптомите се появяват или влошават при жените по време на менструация. 80% от имунната система на жената преминава в репродуктивния й цикъл всеки месец. А когато сте бременна, вие използвате тези 80% почти през цялото време. Съветът на Антъни Уилям е да изградите резервите на имунната си система, преди да забременеете. Имунната ви система трябва да е възможно най-силна, за да можете да бъдете в добро здраве за бебето си, когато заченете. Осъзнаваме, че невинаги се получава така и може би не сте очаквали да забременеете. Ако не сте в състояние да работите върху здравето си преди да заченете, все пак ще имате всички възможности да поддържате здравето си и здравето на бебето си по време на бременността и след раждането. Можете да направите това, като се храните по-добре и правите всички останали неща за имунитета си, за които говорим в статиите в нашия блог и в книгите на Антъни Уилям. 

Не позволявайте тези неща да ви карат да се страхувате да забременеете или да имате бебета. Напротив, подгответе се и бъдете внимателни, за да можете да направите всичко възможно да предотвратите евентуални проблеми. Например прееклампсията се причинява от скрито вирусно заболяване – истина, която не е известна на медицинската наука и проучванията. А обривите и умората се появяват след бременност също поради вирусни състояния. Ето защо съсредоточаването върху укрепването на имунната система и намаляването на вирусния товар би било полезно преди зачеването.

Трудности при забременяване

Медицинските общности вече имат навика да обвиняват за проблемите със забременяването щитовидната жлеза, но трябва да знаем и помним една основна истина: има и друг основен проблем, който влияе на здравето на бременните жени и това не е щитовидната им жлеза. Както Антъни Уилям споделя в своята книга „Най-полезните храни“, вирусът на Епщайн-Бар често е това, което пречи на жените да забременеят. Той се среща с много жени, които са имали проблеми да забременеят, но след като започват да работят с информацията, която той споделя, за да намалят вирусния си това от Епщайн-Бар, скоро те успяват да забременеят. Днес има толкова много дезинформация относно здравето на щитовидната жлеза, която кара жените да вярват, че щитовидната им жлеза може да им попречи да забременеят. Това просто не е вярно и тази нова тенденция не помага на жените да разберат истински тялото си или дори щитовидната си жлеза. Вие и близките ви трябва да знаете истината за това какво наистина се случва с вашата щитовидна жлеза и това може да се случи лесно, като прочетете информацията, която Антъни Уилям споделя в книгата си „Изцеление на щитовидната жлеза“.

Някои жени не могат да забременеят и това е загадка, защото репродуктивната система изглежда в изправност, без да са открити очевидни проблеми от лекаря им. Семейният лекар може да направи изследвания и да заключи, че всичко би трябвало да е нормално и за мъжа, и за жената. Това, което може да се случи в действителност, е, че жената има вирусен проблем, който ѝ пречи да забременее. Ако обаче изобщо не става въпрос за вирусен проблем, може просто да става въпрос за преквалификация на репродуктивната система. 

Контрацептивите, хапчетата, не са просто хормонални лекарства. Това е начин на мислене. То е като мантра, която жената, която не иска да забременее, повтаря отново и отново в главата си, дори и да не го осъзнава. "Не искам да забременея. Пази Боже, ако някога забременея. Надявам се да не забременея. В момента не е подходящ момент в живота ми да забременея". Това са само няколко примера за често срещаната нагласа у тези жени. Има безкрайно много възможни мантри заради сложните взаимоотношения и ситуации. Някой може да е във връзка, която не смята, че е готова за появата на дете, или да смята, че трябва да се съсредоточи предимно върху кариерата си още известно време, преди да има дете. Жените, които не са готови да имат деца, повтарят тези мантри, дори и да са останали назад в съзнанието им, загнездени там на автопилот. Партньорът им също може да си ги повтаря. Това тренира репродуктивната система да бъде недостатъчно активна, т.е. да работи с изтощена батерия. Жените мислено казват на репродуктивната си система месец след месец и година след година, че никога няма да забременеят.

Изведнъж един ден жената е готова да зачене, но репродуктивната ѝ система е била обучена да бъде изключена толкова дълго време, че се нуждае от известно време, за да се зареди. Жената, която е готова да зачене, трябва да се съсредоточи върху това да възстанови репродуктивната си система и да промени програмата си. Можете да си създадете нова мантра, която да си повтаряте, например: "Време е да забременея". Пиенето на много чай от малинови листа всеки ден, дори по шест до осем чаши на ден, също може да бъде изключително полезно за жената, която иска да приведе репродуктивната си система във възможно най-добра форма за зачеване. 

Също така е много полезно да правите дълги разходки и да кажете на репродуктивната си система: "Съжалявам, че ти казах да не забременяваш. Но сега е време и аз имам нужда от теб. Време е да се включиш и ти." Трябва да рестартирате яйчниците и матката си; да включите всичко отново. Можете дори да опитате това упражнение: когато си лягате вечер, представете си, че включвате кабел към репродуктивната си система и я зареждате по същия начин, по който зареждате телефона си през нощта. Всяка вечер поставяйте ръка върху репродуктивната си система в продължение на половин час и визуализирайте как светлината изпълва тази област. Помолете Ангела на плодовитостта на глас, да внесе светлина в утробата ви. Можете да прочетете повече за това лечебно упражнение в книгата на Антъни Уилям „Най-полезните храни“.

Ако сте казвали на тялото си, че не можете да забременеете отново и отново, дори това да е било в продължение на повече от десетилетие или повече за много жени, има надежда това да се промени. Можете да кажете на репродуктивната си система да се зареди отново и да се качи на борда. Можете да й кажете, че сте готови сега. През десетилетията се наблюдават жени, които забременяват, изпълнявайки това упражнение, което споделихме с вас, безброй пъти, особено когато са изправени и пред всички хронични здравословни проблеми, които може да допринасят за трудното зачеване, като например вирусни проблеми. 

Храни, които подобряват качеството на кърмата

За да разберем кои са храните, които подпомагат снабдяването с кърма, първо трябва да разберем състава на самата кърма. Майчиното мляко е предимно захар и съдържа средно само от 1 до 1,5% протеини. При някои здрави жени кърмата съдържа още по-нисък процент белтъчини – 0,75 %, докато при други достига до 2,5 %. Тялото на всяка жена е различно. То е с много ниско съдържание на мазнини и с много високо съдържание на въглехидрати. Това е изключително важно да се разбере, защото за съжаление жените често се страхуват да изядат парче плод заради това, което са им казали добронамерени, но заблудени здравни специалисти.

Причината кърмата да е с толкова високо съдържание на захар е за развитието и растежа на бебето. Изненадани ли сте? Да, за развитието и растежа на бебето. Глюкозата трябва да е много висока, за да се развива мозъкът на бебето. Бебето се нуждае от повече въглехидрати, отколкото от всичко друго, за да расте и да се развива правилно. 

Причината, поради която толкова страстно Антъни Уилям споделя тази информация, е, че за съжаление майките получават грешна информация всеки ден. На жените се казва да ядат повече протеини и повече мазнини, но твърде многото протеини и мазнини всъщност ще намалят количеството на кърмата ви. Диетите с високо съдържание на белтъчини и ниско съдържание на въглехидрати всъщност са вредни за производството на кърма и за бебетата. Антъни Уилям споделя колко много майки, с които е работил, са имали много ниско ниво на кърма и са възстановили млякото си, като са яли картофи. Ако не ядете достатъчно въглехидрати по време на бременността, бебето няма да получава това, от което наистина се нуждае.

От съществено значение е да се съсредоточите върху добрите въглехидрати по време на бременността и кърменето. Наблегнете на картофите, особено на несладките картофи, като ръждивите и юконските златни. Ако ще ядете зърнени храни, насладете се на най-висококачествените зърнени храни като просо и киноа. Ако ще ядете животински протеини, не позволявайте те да доминират изцяло в диетата. Опитайте се да направите място за други здравословни варианти, като например важни здравословни въглехидрати. Не позволявайте да ви попречи да ядете много плодове и картофи. Някои жени са големи късметлийки и нямат проблеми с доставката на кърма, дори ако се хранят с много нездравословна диета, която е бедна на въглехидрати. Това се дължи на факта, че те вече имат силно запасена глюкоза в черния си дроб, но това се среща все по-рядко. Ще ви бъде много полезно да прочетете книгата на Антъни Уилям “Помощ за черния дроб”, за да разберете по-добре как можете да поддържате тялото си, кърмата и бебето си.

Опитайте се да не се страхувате от плодовете. Силно ви препоръчваме да прочетете статията в блога ни “Истината за плодовете”, ако се притеснявате от захарта в плодовете. Важно е да знаете, че гестационният диабет не се появява от ядене на плодове или картофи. Той се появява от поставянето на сирене върху този картоф или от яденето на сладолед, което е комбинация от лоши мазнини и лоша захар. Антъни Уилям също така обяснява как комбинацията от твърде много захар и мазнини в едно хранене или лека закуска може да доведе до инсулинова резистентност и диабет, в книгата си „Лечителят медиум – преработено и допълнено издание“.

Истинската причина за синдрома на поликистозните яйчници (PCOS)

Медицинската наука и проучванията не са наясно, че истинската причина за синдрома на поликистозните яйчници (PCOS) е инфекция с вируса на Епщайн-Бар. Това е нещо, за което Антъни Уилям разглежда много подробно в книгата си „Изцеление на щитовидната жлеза“. На жените с PCOS обикновено се казва да ядат много яйца. Въпреки че този съвет се дава от всички медицински общности в наши дни по отношение на PCOS, за съжаление това е възможно най-лошият съвет за човек, който има PCOS. Яйцата подхранват ЕБВ, който от своя страна влошава PCOS. За жените с PCOS е изключително важно да се съсредоточат върху излекуването на инфекцията с ЕБВ с храните и хранителните добавки, които споделихме в статията “Антъни Уилям говори за синдрома на поликистозните яйчници”.

Хранителни добавки

На всички жени се препоръчва да приемат пренатални витамини по време на бременността. Антъни Уилям обаче не смята, че това е необходимо, защото повечето от витамините, продавани в магазините, не са висококачествени или ефективни. Неговата препоръка е да приемате спирулина и сок от ечемичена трева на прах. Приемайте по около една чаена лъжичка от всяка от тях всеки ден. Тези лечебни храни правят повече за жената и нейното бебе, отколкото всички пренатални витамини, или могат да предложат допълнителна подкрепа, докато сте на препоръчителен пренатален прием. Ако ще приемате пренатална хранителна добавка, опитайте се да намерите такава, направена от пълноценни хранителни съставки, която е възможно най-близка до оригиналния хранителен източник. Именно това ще бъде най-полезно за бебето. Винаги се консултирайте с Вашия лекар за всички хранителни добавки, преди да ги приемате по време на бременност. 

Билки

По време на бременност е най-добре да се въздържате от прием на каквито и да било билки като добавка, освен ако не работите с доверен и компетентен лекар, който ви кара да използвате билки по много конкретна причина. Но в по-голямата си част не включвайте билките в ежедневието си или ги сведете до абсолютния минимум. Малко чай от мента, листа от коприва или маточина като цяло е добре. По-важно е да се съсредоточите върху висококачествените храни като източник на храна, отколкото върху твърде многото хранителни добавки по време на бременност. 

Как да продължим напред

Ако за пръв път чувате тази информация за това, че трябва да приемате достатъчно въглехидрати по време на бременност или че можете да пренастроите репродуктивната си система, за да заченете, това е така, защото медицинската наука и проучванията, както и медицинските и алтернативните здравни общности все още не са наясно с тази информация, нито с това колко критична е тя за здравето на майките и техните бебета. Ако вече сте родили едно или повече бебета и по време на бременността си не сте се хранили с високо съдържание на въглехидрати или не знаете да зареждате репродуктивната си система, все пак можете да помислите за включването на тази информация в следващата си бременност. Както казахме, това означава, че вече сте имали достатъчно глюкоза в черния си дроб и репродуктивната ви система е била заредена достатъчно, за да заченете и родите бебетата си. Тази статия има за цел да предостави полезна информация за всяка жена, която желае да зачене и да има здравословна бременност занапред.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.