Защо децата се нуждаят от витамини

Защо децата се нуждаят от витамини

Защо децата се нуждаят от витамини?

Защо децата се нуждаят от "хранителна застраховка"?

Представете си го... на която и да е маса за вечеря. Хранителни ястия, пълни с цветни храни, планирани с любов, набавени, закупени и приготвени в точни съотношения на хранителните вещества, с правилната комбинация от вкусове и текстури, за да бъдат привлекателни за всички, преди да бъдат поднесени в чиния до съвършенство и точно тогава... се започва. Появява се капризната природа на малките човечета, проницателният поглед, подсмърчането, дълбаенето в чинията, набръчканият нос, тийнейджърските погледи (дори и при най-малките деца), последвани от "пффф" и "Няма да го ям това!" Търсенето на баланс между това, което децата ви искат да ядат, и това, което ще ядат, често е деликатен процес, дори и при тези, които наричаме "ящни деца"! Раздразнените родители навсякъде по света все повече се притесняват, че децата им не получават необходимите им храни. И притесненията им са реални!

Дори в развитите страни по света, където бушува епидемия от затлъстяване при децата, простото приемане на достатъчно или дори на прекалено много калории не гарантира, че постоянно се осигуряват адекватни нива на хранителни микроелементи като витамини и минерали. Последните широкомащабни данни за деца в развитите страни показват, че при 1 от 4 деца е имало недостатъчен прием на поне 1 хранително вещество, като рискът за момичетата е по-висок от този за момчетата. Това не е изненадващо, ако се вземе предвид количеството преработени храни, които децата консумират. Вторият по големина източник на енергиен прием сред децата на възраст от 2 до 19 години са преработените закуски и сладкиши. Връзката между задоволителното хранене и здравето е неоспорима, особено при децата, при които е по-вероятно въздействието на недостига на хранителни вещества върху растежа и развитието да бъде трайно.

Децата не са просто миниатюрни варианти на възрастните и неадекватното хранене е особено важно, тъй като децата се считат за "рискова" група от населението, когато става въпрос за задоволяване на хранителните им нужди. Детството е период на бърз физически и когнитивен растеж, който ги придвижва от бебешка възраст към детство и накрая към юношеска възраст. Техните нужди са различни. Въпреки че очевидно са по-малки като цялостен размер на тялото от възрастните, потребностите на децата от хранителни вещества са пропорционално по-високи, което означава, че те се нуждаят от повече хранителни вещества на килограм телесно тегло, отколкото възрастните, и тези потребности се променят бързо през различните фази на детството. Усилията да накараме децата да се хранят здравословно обаче могат бързо да се превърнат в сблъсък на волята.

И така, ако не можем да гарантираме, че децата ще консумират достатъчно от правилните храни, за да задоволят нуждите си от микроелементи, какво да направим, за да ги предпазим? Дайте им от детските продукти на Vimergy®! Допълването на детската диета с важни витамини и минерали може да намали риска от недостиг на хранителни вещества. Детските витамин Б12 и цинк на Vimergy® осигуряват надеждните хранителни вещества чрез специални формули, създадени специално за деца! Те са с чудесен вкус, лесни са за приемане, добавени към сок, смути или дори приемани направо от бутилката, предоставят безпроблемно хранене за вас и вашето дете. Формулите на детските продукти на Vimergy® осигуряват специални размери на дозите, съобразени с възрастта на детето ви и дори се предлагат с разграфен капкомер за лесно и точно измерване. Хранителните добавки са чудесен начин да си осигурите спокойствие, че децата ви получават това, от което се нуждаят, въпреки хранителните им навици или качеството на храните, които консумират.

Недостатъчните нива на микроелементи могат да доведат до много проблеми, свързани с растежа и развитието, а някои от тях могат да бъдат дори трайни. Тяхното въздействие може да се наблюдава върху системите на организма, което води до нарушаване на имунитета, забавяне на растежа и по-слабо развитие на мозъка, което в крайна сметка оказва отрицателно въздействие върху човешкия потенциал в световен мащаб. Осигуряването на децата ви с висококачествени и чисти хранителни вещества като детските витамин Б12 и цинк на Vimergy® е сред най-добрата защита, която можете да им осигурите, за да поддържате здравословен растеж, развитие и съзряване на целия им организъм. Не отлагайте повече и вземете сега детските витамин Б12 и цинк на Vimergy®!

Разгледайте всички детски витамини тук!

Продукти от статията

Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
120.58 лв.
Промоционална цена
120.58 лв.
Обичайна цена
141.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
55.58 лв.
Промоционална цена
55.58 лв.
Обичайна цена
65.39 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.