Продължителен грип и "дълъг ковид" – обяснението на Антъни Уилям

Продължителен грип и

В медицинските среди никога не са разглеждали продължителния грип като проблем. Под "продължителен грип" Антъни Уилям разбира случаите, когато някой се заразява с грипен вирус, вдига висока температура, разболява се и след това за продължителен период от време му е доста трудно да излезе от това състояние. Вместо да се възстанови бързо, той е болен, уморен и физически отпаднал в продължение на месеци, а понякога и години след прекарания грип. Медицината не разполагат с дълготрайно лечение на грипа. Продължителният грип съществува от десетилетия и през цялото това време е останал скрит за медицинските среди.

Продължителният грип се причинява, когато скрит негрипен вирус или няколко такива, които вече се намират в латентно състояние вътре в човек, се задействат от вирусната инфекция на грипния вирус, който понижава вече отслабената имунна система на този човек до нейните пределни граници. Например понижената от грипа имунна система може да позволи на ЕБВ, който вече е в организма да се активира отново. Милиони хора по света са преживели този вид заболяване след грип.

Медицинските проучвания и науката (както алтернативни, така и конвенционални) не са наясно с връзката на грипа като отключващ фактор за друг, скрит вирус, който причинява трайни симптоми, след като грипната инфекция се изчисти. Те не осъзнават нито едната, нито другата част – наличието на основния херпесен вирус (като ЕБВ или херпес), нито грипа като отключващ фактор за този основен вирус, който е причината за хроничните симптоми след грипна инфекция. Тъй като медицинските среди не разбират дълготрайните симптоми на грипа, често се случва така, че някой, който се бори с такива след прекаран грип, в крайна сметка получава автоимунна диагноза. Или ако вече е имал автоимунна диагноза преди грипа, след грипа може да развие повече симптоми или по-тежки симптоми и да се окаже с допълнителна автоимунна диагноза.

Някои видове лечение на грип са били постоянен отключващ фактор в продължение на десетилетия, което означава отключващ фактор за реактивиране на вируси като ЕБВ, което от своя страна води до поява или повторение на неврологични симптоми и състояния. Те са оставили след себе си хора, борещи се с неврологични симптоми, тъй като техните вируси са били реактивирани, което е довело до възпаление на мозъка и нервната система. Това е било напълно пренебрегвано, както от конвенционалните, така и от алтернативните медицински среди. Медицинските проучвания и науката нямат на радара си след-грипни симптоми и състояния.

Това, което беше признато напоследък, е терминът “продължителен ковид” (наричан още дълъг ковид). Навлизаме в епоха, в която значителен процент от населението ще страда както от продължителен ковид, така и от след-ковидни лечения, които ще предизвикат хронично възпаление на мозъка и ще понижат имунната система. Подобно на някои ежегодни лечения на грип, някои лечения на ковид-19 ще реактивират вътрешни вируси в пациентите, които ще създадат симптоми, много сходни със самата диагноза продължителен ковид.

Това означава, че има хора, които ще се разболеят от ковид-19 и след това няма да се възстановят правилно поради вътрешното вирусно възпаление от друг, основен вирус, като ЕБВ, който е бил предизвикан от ковид-19, понижаващ имунната им система, позволявайки на ЕБВ да се активира отново. Това се диагностицира като “продължителен ковид” или понякога като “продължителен ковид с реактивиран ЕБВ” - като всъщност реактивираният ЕБВ или друг херпесен вирус трябва да бъде основният фокус, защото този ЕБВ или друг херпесен вирус са причината за трайните симптоми, които погрешно се разбират за “продължителен ковид”. Някои лечения на ковид-19 ще направят нещо подобно, понижавайки имунната система, като държат имунната система разсеяна, изтъняват и претоварват имунната система, така че тя не е в състояние да внимава за други заплахи в тялото. В резултат на това имунната система напълно ще игнорира истинските, по-големи заплахи вътре в организма, като например наличните херпесни вируси, които създават възпаление на мозъка.

За повече информация относно усложненията от грип и ковид-19, прочетете статиите: 

“Антъни Уилям говори за усложненията от грип и ковид-19”;
“Херпесни вируси”;
“Епщайн-Бар вирус (част първа)”;
“Епщайн-Бар вирус (част втора)”;
“Херпес зостер – истинската причина за редица болести (част 1)”;
“Херпес зостер – истинската причина за редица болести (част 2)”.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.