Антъни Уилям говори за усложненията от грип и ковид-19

Антъни Уилям говори за усложненията от грип и ковид-19

Добре известен факт е, че когато някой се разболее от грип това може да отслаби имунната му система, което дава възможност на други вируси като ЕБВ да се развият. Грипът е отключващ фактор за появата на Епщайн-Бар вируса. Ето защо някои хора се възстановяват от тежък грип след няколко дни, а на други им трябват месеци, за да се излекуват. Ковид-19 предизвиква подобни проблеми, но в по-голям мащаб.

Съществуват много различни щамове на грипа. Някои от тях са леки, други са по-тежки. Ако един и същ тежък грип порази група хора, хората с вече съществуващи симптоми или състояния (независимо дали знаят за тях или не) вероятно ще се възстановят по-трудно, освен ако не разполагат с правилното разбиране за източника на тези основни здравословни проблеми и нужните инструменти за справяне с тях. Отново, това е така, защото лошите случаи на грип могат да предизвикат други съществуващи вируси в организм. ЕБВ и херпес зостер са двата най-често срещани вируса, които се задействат от лош грип. След като бъдат задействани, могат да се появят вирусни състояния и симптоми като лаймска болест, синдром на хронична умора (CFS), фибромиалгия, мозъчна мъгла, мравучкане и изтръпване по цялото тяло, отслабване на крайниците, депресия и тревожност.

В някои случаи тези симптоми и състояния, причинени от ЕБВ или други вируси, са съществували преди това и грипът ги е върнал или ги е засилил.

При други, тези симптоми или състояния, причинени от ЕБВ или други вируси, са се развивали в организма и все още не са имали проявление, до момента, в който грипът не ги е задействал. Това са хора на прага на нискостепенна хронична вирусна инфекция. Пример за това е ако ЕБВ в организма ви (за който не сте знаели) е бил точно на ръба да премине във фазата си на мононуклеарна инфекция. Имунната ви система вече е била подложена на изпитание от ЕБВ, а след това се е появил грип - всичко което е било необходимо, за да се задейства ЕБВ. Така че след грипа сега може да се сблъскате с първия си пристъп на мононуклеоза. Може да се борите с умора, мозъчна мъгла, болки в тялото или отслабване на крайниците в продължение на седмици и седмици, дълго след грипа. В същото време ваш приятел може да се е разболял от същия грип и след 10 дни да се е върнал към нормалния си живот, без дори да мисли повече за грипа.

Ковид-19, който e дори още по-силен катализатор, действа по подобен начин. Минали симптоми, с които някой се е борил, могат лесно да се върнат или да се появят нови симптоми от съществуващи преди това вируси (като ЕБВ), за които никой не е знаел, че вече са в тялото му и чакат своя шанс да се активизират. Ковид-19 всъщност ускорява бъдещите симптоми и заболявания на хората.

Ето тук идва голямото объркване. Много хора смятат, че всичко се дължи на ковид-19. Те вярват, че самия ковид-19 е причината да се борят с новооткрити хронични симптоми. Ако някой развие проблеми с дишането, които стават хронични, защото ковид-19 е увредил белите му дробове, тогава да, това е резултат от ковид-19. Някой би могъл да има и бавно възстановяване от ковид-19, ако вирусът е предизвикал много висока температура за дълъг период от време. (Повече за това след малко.) Тези сценарии обаче описват само някои случаи. В действителност по-голямата част от трайните проблеми, които хората изпитват след ковид-19, не са причинени от ковид-19. Те са предварително съществуващи или невидими проблеми, които са се задействали. Хронични симптоми и състояния, които някой е щял да развие така или иначе поради вече наличната вирусна активност в организма му. Ковид-19 е действал като катализатор за ЕБВ или други вируси, които са били в организма, незабелязани. Той е довел до появата на бъдещи симптоми и състояния в по-ранен етап от живота на човека, вместо нужните повече от 20 години, за да се развият.

Нека сега сравним това с реалното възстановяване от треска, свързана с ковид-19. Високата, продължителна треска може да доведе до дехидратация и тежка електролитна криза, което от своя страна води до мозъчна умора след ковид-19, за период от около три до шест месеца, преди да се почувствате нормално. Пост-ковидната треска може също да доведе до огромен стрес за надбъбречните жлези, които са силно чувствителни към топлина, която да отслаби надбъбречните жлези до такава степен, че да се нуждаят от възстановяване в продължение на един до три месеца. Тези последици от високата температура не водят до множество различни симптоми. Някой може просто да се уморява по-лесно или да се чувства по-слаб и да има по-малко сили от нормалното и това ще се оправи с течение на времето. Това не са състояния, които ще останат постоянни след ковид-19.

За разлика от това, когато ковид-19 предизвика проявата на съществуващо вирусно заболяване, например като ЕБВ, симптомите могат да бъдат с по-широк обхват и по-продължителни като трайност.

Или някой може да преживява и двете едновременно: бавно възстановяване, дължащо се на висока, продължителна температура, свързана с ковид-19 и едновременно с това проява или обостряне на хронични симптоми от съществуващо вирусно заболяване, предизвикано от ковид-19.

Както грипът, така и ковид-19 могат да предизвикат объркване и по други начини. Например ако някой вече се бори с хронични симптоми в дългосрочен план, като умора, мозъчна мъгла, физически болки, тъга и може да е получил множество диагнози през този период. Може да му е казано, че болките му се дължат на чревни проблеми, фибромиалгия, множествена склероза, очна мигрена, ревматоиден артрит, лаймска болест, тревожност или депресия. В последствие, същият този човек може да се зарази с грип или ковид-19 и да се почувства още по-зле, без да осъзнава защо. Дори по-лека форма на грип може да накара тези симптоми да се проявят много по-силно, отколкото вече са. Макар че това може да е временно, например две или три седмици с по-лоши симптоми, в зависимост от това какво преживява този човек. Само този факт може да е достатъчен, за да забави този човек по пътя му към излекуване.

Леките щамове на грипа са особено подвеждащи. Симптомите могат да бъдат най-обикновени: допълнителни леки болки в тялото, лека температура, дращене в гърлото и главоболие, а когато това се смеси със симптомите, които някой вече има, ситуацията може да се обърка. Хората могат да си помислят, че вече съществуващите им хронични заболявания се влошават, че правят нещо погрешно или че здравето им се влошава. В действителност става дума за преминаване на лек щам на грип през организма. Лесно е да се допусне тази грешка. Обикновено е необходимо да се образуват секрети и може би да се развие кашлица, за да разберат хората, че може да са хванали нещо допълнително. Че това не е нормално състояние или симптом, от тези, с които са свикнали да живеят периодично. Съществуват леки грипни щамове при които секретите и кашлицата не се появяват, така че човек никога не осъзнава, че това е грип.

Стомашният грип също обърква хората през цялото време. Те се заразяват, повръщат, не могат да се хранят и се чувстват наистина объркани за ден или два, докато той преминава през организма им. Те не знаят дали това е вече съществуващо състояние или може би имат хранително отравяне.

При всеки грип може да имате най-леките симптоми, когато просто се чувствате леко уморени и болнави, което бързо отминава. Но можете да предадете този грипен щам на някой друг, а той да бъде засегнат по-тежко, особено ако човекът има вече съществуващи симптоми или състояния.

Ковид-19 е много подобен. Не е само един единствен щам, който се разпространява. И ковид-19 се предава по същия начин като грипа. По същия начин, по който хората си предават грипа в многобройните му щамове, хората се заразяват и си предават ковид-19 в неговите различни варианти.

Ковид-19 е жив вирус. Той не е мъртва РНК верига или фрагменти от информация от самия вирус. Това означава, че ковид-19 е жив вирус. Грипът също е жив вирус. Вирусите от семейството на херпесната група са живи вируси, включително ЕБВ, херпес зостер, цитомегаловирус, херпес симплекс, HHV-6, HHV-7 и други известни и неизвестни разновидности на човешки херпесен вирус (HHV). Всички тези вируси са живи и за да останат живи, те трябва да се хранят. Точно както ЕБВ се храни с токсични тежки метали като живак и други храни, грипът и ковид-19 правят същото.

Грипът и ковид-19 са произведени вируси. Те са отгледани в лаборатории, експериментирали са с тях, тествали са ги и са ги хранили с храни, за да останат живи. Ковид-19 и грипният вирус се конкурират помежду си (макар и не с херпесните вируси) вътре в организма. Ако някой с ковид-19 се зарази и с лош грипен щам, ковид-19 ще увеличи силата си, за да се бори с грипа за оцеляване. Двата вируса се прикрепват един към друг, докато единият от тях бавно се разпадне и унищожи другия. Превантивна мярка, която може да бъде полезна, е да се елиминират някои храни, които евентуално могат да подхранват грипа или ковид-19. Водещата храна са яйцата. Яйцата се използват за отглеждане и размножаване на вируси в лаборатория. Това е само една полезна превантивна мярка, с която можете да предприемете действия. Ежедневното или ежеседмичното наличие на яйца в организма ви може да помогне за стартирането на вирус като ковид-19 или дори грип при първото заразяване с него.

Живеем във времена, в които вирусите не се появяват просто така. Те се манипулират, променят, а понякога дори създават чрез целенасочено мутиране на оригинални, естествени щамове на вируси, които се срещат в естествената ни среда. Вирусите на грипа и ковид-19 наистина консумират токсични тежки метали като живак, но само живак. И двата вируса не се хранят с други токсични тежки метали. Ето защо хората с по-високи нива на живак и по-високи вирусни нива на ЕБВ и херпес зостер, причиняващи техните симптоми и състояния, обикновено са по-чувствителни към ковид-19. Можем да убединим всичко това под понятието "предварително съществуващи условия", но това е нещо повече. Това са предварително съществуващи вируси, които човекът има. Кои вируси имат те? Имат ли и високо съдържание на токсични тежки метали като живак? Предприемането на действия и премахването на токсичните тежки метали като живака от организма е друга стъпка, която можете да направите, за да подпомогнете профилактичната си терапия при вируси като грип или ковид-19.

Важно е също така да бъдете проактивни в разбирането на съществуващия вирус, който създава симптомите, с които живеете ежедневно, защото работата за преодоляване на хроничните симптоми чрез унищожаване на вируси като ЕБВ може да ви направи по-силни и по-способни да се справите с грипа и ковид-19, с които се сблъскваме в днешно време.

Този специфичен оригинален щам на ковид-19, който в началото попадна в хората, беше много по-агресивен на старта на пандемията, тъй като никога преди това не беше попадал в човешки организъм. С преминаването си през човешката популация той става по-слабо агресивен (освен ако не се конкурира с много агресивен грипен щам). С преминаването си през милиони хора ковид-19 губи сила, защото трябва да се бори с човешката имунна система по пътя си. Имунната система на всеки човек се бори с ковид-19 и с течение на времето, когато той навлиза във все повече хора, самият вирус се променя и отслабва.

Това е точно обратното на действието на вируси като ЕБВ. Както вече споменахме в главата "Видове Епщайн-Бар" в първата част на статията за Епщайн-Бар, с разпространението и мутациите на ЕБВ през годините се развиват нови групи ЕБВ, които стават по-агресивни. Група 1 е била лека и податлива на лечение. След това, когато през десетилетията ЕБВ попада във все повече хора, той мутира и става все по-силен. По-новите мутации на ЕБВ са по-силни от предишните му разновидности.

Ковид-19, от друга страна, нанася тежък удар на човешката раса в началото на избухването на пандемията. С течение на времето той отслабва, тъй като човешката имунна система го оформя, променя и отслабва, което означава, че в крайна сметка няма да се борим с най-агресивния щам. С течение на годините ще се сблъскваме с по-лека форма на настоящата версия на ковид-19. Това не означава, че е невъзможно нова разновидност на ковид-19 да навлезе в популацията чрез изкуствено възпроизвеждане, което да ни върне в същото положение, в което бяхме в началото, когато се сблъсквахме с първите му разновидности.

Повече от 35 години Антъни Уилям преподава на хората за вирусите. Лекари, професионалисти в областта на здравеопазването, безброй други хора, Лечителят Медиум им преподава как вирусите работят в организма, как можем да се предпазим и как можем да се избавим от вирусите, за да се излекуваме и да преодолеем симптомите и състоянията си. Хората са склонни да не искат да знаят, че имат вируси, докато не се разболеят достатъчно, за да приемат, че нещо не е наред. Информираността, която Антъни Уилям е внесъл за вирусите през годините е намерила най-голям отзвук сред тези хора, онези които вече са се борили достатъчно със симптомите си, за да са готови за осъзнаването, че зад тях стои вирус.

Този нов глобален опит с пандемията от ковид-19 събужда по-широката здравна общественост за реалността, че вирусите могат да бъдат проблем за нашето здраве. Това не е достатъчно. Фокусът винаги ще бъде изместен от целта. Твърдения като "ковид-19 не е жив вирус" ще се разпространяват все повече и повече, както и теориите "Вирусите не са живи", "Вирусите не се хранят" и "Единственият вирус, от който трябва да се притесняваме, е ковид-19 и може би грипът". Ще чуваме и "Когато се заразите с ковид-19, той може да предизвика дълготрайно хронично заболяване", без да се разбира, че хроничното заболяване идва от вече съществуващи вируси, които хората са имали и за които съвременната медицина не е знаела. Това са само няколко примера за това, че неточни посланията винаги ще има. Отдавна съществува спорът, в който много хора дори не вярват, че ковид-19 е проблем или причина за притеснение. Ето колко антивирусни сме днес като общество. И то не антивирусни в полезния смисъл на думата, защитавайки се от вируси. Все още живеем в свят, в който ако не го виждаш, значи не е проблем.

В свят, тежко засегнат от болестта ковид-19, пандемията повиши осведомеността на много хора относно вирусите. Можете да използвате тази възможност, за да разпространите своите знания. В книгите си Антъни Уилям ни предоставя инструментите за справяне с вирусите. Още с първите издания ни дава информацията, от която се нуждаем, за да се предпазим и да станем по-силни, така че заплахи като вирусите да не могат да ни повалят.

Още от дете Духа на състраданието е казвал на Антъни, че цинкът е оръжието за борба срещу вирусите. Една от причините за това е, че в света има недостиг на цинк. Той отдавна не се съдържа в храната ни. Цинкът липсва дори в най-добрата органична храна, която отглеждаме. Цинкът е помощника на имунната система. Той я поддържа по начин, който не позволява на имунната система да реагира прекалено или недостатъчно. С ковид-19 нашата имунна система е склонна да реагира прекомерно, тъй като това е нов вирус. Телата ни го възприемат като напълно непознат и ковид-19 може да реагира, като води война, карайки в същото време имунната ви система да реагира прекалено остро. Така се получава истински хаос. Цинкът може да направи три неща: (1) да успокои имунната система, (2) да подсили имунната система, защото имунните клетки се хранят с цинк, и (3) в същото време да отслаби ковид-19 и грипния вирус. Когато цинкът отслабва ковид-19, това прави вируса по-слабо агресивен и податлив на лечение. Това е мярка, която може да бъде много полезна при ковид-19, грипа и други вируси, които са в процес на изкуствено производство и ще бъдат в циркулация през следващите години. (За повече информация прочетете статиите: "Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето" и "Шокова терапия с цинк - лечебна практика за възрастни и деца").

Витамин Ц е полезен и при вируси като грип и ковид-19. Той може да направи две неща: (1) да подсили имунната система и (2) да попречи на вирусите. Витамин Ц има дразнещо действие върху мембраните на вирусите. По-високите дози витамин Ц са склонни да създават малки ямички и вдлъбнатини в мембраната на вируса, неговата външна защитна обвивка и щит, като това помага за отслабването и възпрепятстването на вируса. (Повече за Витамин Ц ще откриете в статиите: "Лечебни ползи от витамин Ц"; "Шокова терапия с витамин Ц" и "[Видео] как се прави шокова терапия с Микро-Ц").

Продължете да четете книгите и материалите на Лечителя Медиум и ще откриете още инструменти за укрепване на имунната си система, за освобождаване от причинителите на проблеми, които подхранват вирусите, и за възстановяване на тялото ви. Това е по-важно от всякога в наши дни.

Грижата за емоционалното ви здраве също е важна. В глава 24 - "Медитации и техники за изцеление на душата", от книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”, ще намерите разширени медитации, с които да стабилизирате емоционалното си здраве, да се справите с многото емоции, които идват с несигурността, сътресенията и затворения начин на живот. Ще преоткриете лечебните ресурси във вас и в света, който виждате през прозореца си. В последната глава на книгата, "Продължавайте да вярвате", ще намерите мощна техника, с която да продължите напред.

В този момент имате специална цел. Докато ковид-19 преминава през много повече хора през следващите месеци и години, той ще продължи да действа и като катализатор за хронични симптоми и състояния. Вълната от хора, които страдат след ковид-19, вече започна. Хората започват да се борят с хронични здравословни проблеми, които иначе биха развили на по-късен етап от живота си - например трайна умора, болки в тялото, мътнини в очите, отслабване на крайниците, мравучкане и изтръпване, тикове и спазми или мигрена. Отново, по-голямата част от трайните симптоми не се дължат на самия ковид-19. Те се появяват, защото ковид-19 може да действа като катализатор, ускорявайки бъдещите хронични симптоми и състояния на хората.

И все пак хората няма да осъзнават, че тези здравословни проблеми вече ги очакват. Те ще си мислят, че здравословните им проблеми са трайни последици от самия ковид-19. Ще се чувстват изгубени и безсилни и ще си мислят: “Вече нямам ковид-19, така че не мога да направя нищо по въпроса”. Те са в неведение и ще продължат да бъдат в неведение, освен ако информацията тук не достигне до тях.

Ето защо вие играете важна роля в историята. Вие разбирате, че когато се появят (не респираторни) симптоми, които продължават дълго след ковид-19, истината е, че ковид-19 вероятно е предизвикал друг вирус, като ЕБВ или херпес зостер, който вече е бил в организма на човека и това обикновено е истинската причина за симптомите. Ако някой получи рецидив на лаймска болест след грип или ковид-19, вие разбирате, че причината е, че се е задействал ЕБВ или друг вече наличен херпесен вирус, който е върнал симптомите на лаймската болест. Разбирате, че има нещо, което вие и другите можете да направите, за да преодолеете това и да продължите напред. Можете не само да се предпазите, но можете и да помогнете на други хора да намерят тази информация и да разберат какво не е наред, за да могат да предпазят себе си и семействата си.

Вие притежавате знанието, което ще освети пътя на другите.

Други статии за настинка и грип: 

“Съвети при настинка и грип”
“Топ 9 билки и добавки при простуда и грип”
“12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система”

Подобни публикации

[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъ
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.