Съвети на Антъни Уилям за диабет тип 2 и хипогликемия (част 2)

Съвети на Антъни Уилям за диабет тип 2 и хипогликемия (част 2)

Продължение на статията: “Съвети на Антъни Уилям за диабет тип 2 и хипогликемия (част 1)”.

Въпреки че медицинските среди не са наясно с това, причините за диабет тип 2 и хипогликемия обикновено започват от черния дроб и надбъбречните жлези. Когато сте изправени пред постоянен стрес и преживявате трудни и емоционални изпитания в живота си, това предизвиква надбъбречните жлези да наводнят тялото ви с адреналин – хормон, който ви зарежда с енергия за спешни случаи. Макар че това е полезна реакция при тежки ситуации, ако тялото ви непрекъснато се намира в кризисен режим и не сте в състояние физически да изгорите разяждащия адреналин, насищащ тъканите на органите и жлезите ви, тогава адреналинът, съчетан с високомазнинна хранителна диета, може да насити черния ви дроб и да го направи застоял и муден.

В нормално състояние панкреасът ви е гладък по повърхността. Но хроничното парене от адреналин, базиран на страх или други силни емоции, плюс адреналина, който допълва глюкозата, ще изтощи панкреаса, създавайки мазоли, които го превръщат в дебел и твърд.

Представете си го така: когато се раждате, панкреасът ви е като чисто нова кредитна карта. Някои се появяват на бял свят със супер оферта – висок лимит за харчене, щедра кредитна линия и много бонус точки само заради това, че сте се регистрирали. Други се появяват на бял свят с по-ниски кредитни лимити, по-високи лихвени проценти и по-малко бонуси, поради разнообразието или нивото на токсините, с които са родени. Така или иначе, ако не сте внимателни, можете да изразходвате лимита си. Когато хората преминават през живота си, изтощени и успокояващи стреса с пържени или високомаслени храни, сладолед, бисквити... те увеличават баланса на панкреаса и изразходват своите лимити. (Когато това се случи, обикновено означава, че черният дроб е изтощен и е станал твърде застоял и бавен, за да действа като по-големия брат на панкреаса, който обикновено го защитава.)

С течение на времето това натоварване на панкреаса пречи на способността му да произвежда достатъчно инсулин, за да доставя глюкоза от кръвта до органите и жлезите, които се нуждаят от нея. И само тази понижена ефективност е достатъчна, за да се стигне до преддиабет и диабет тип 2.

Това не е краят на проблема. Цялото ви тяло е изправено срещу хронични пренасищания от адреналин, основани на силни стресови емоции. Особено ако ядете храна богата на мазнини, когато сте емоционални, защото преживявате стресов момент, панкреасът ви ще произвежда инсулин, който се смесва с адреналина в кръвта ви, а тези хормони се сблъскват, когато се смесят. С течение на времето това може да направи много от клетките ви в цялото тяло "алергични" към сместа от адреналин и инсулин и да ги накара да избягват и двата хормона. Медицинските изследвания все още не са открили този хибрид "Франкен-сулин" (както го нарича Антъни Уилям), нито са разбрали, че физически тялото се повлиява по този начин. Това е една от основните причини за слабост на панкреаса, която води до понижено производство на инсулин и неприемане на глюкозата в клетките на организма (инсулинова резистентност).

Тежките, мазни ястия сами по себе си също могат да предизвикат прекомерно производство на адреналин. Това е така, защото надбъбречните жлези са като пожарна станция, а мазнините задействат алармения звънец. Когато надбъбречните жлези получат сигнал, че в кръвообращението се намират високи нива на мазнини – и следователно имат потенциала да поставят панкреаса, черния дроб и сърцето в непосредствена опасност – пожарната (надбъбречните жлези) изпраща (адреналин), за да се справят със ситуацията, като действат като разредител на кръвта и същевременно леко увеличават сърдечната честота, за да изтеглят мазнините през артериите и вените, така че кръвта да не се застоява от високото съдържание на мазнини. Този прилив на адреналин увеличава и силата на храносмилането, за да помогне за придвижването на мазнините през чревния тракт с надеждата да активира бързо перисталтично действие, така че да отидете до тоалетната по-рано от нормалното, за да изхвърлите повечето мазнини, чрез движението на червата, вместо да останат в храносмилателния тракт и да се абсорбират в кръвообращението и черния дроб. Макар че тези функции на адреналина ви предпазват от криза, вие също плащате цена, тъй като този процес може да отслаби черния дроб, панкреаса, надбъбречните жлези и сърцето с течение на времето.

От друга страна, надбъбречните жлези може да не работят достатъчно добре, т.е. да произвеждат твърде малко адреналин. Това кара панкреаса да работи извънредно, за да компенсира. Ако това състояние е хронично и имате нискостепенна вирусна инфекция, панкреасът ви ще се възпали или разшири и в крайна сметка може да започне да работи недостатъчно ефективно. Силният черен дроб и силната имунна система могат да държат патогените настрана, така че невротоксините или патогените да не достигат до панкреаса, поради което го предпазват от възпаление.

От друга страна, можете да имате надбъбречна умора, при която нестабилните ви надбъбречни жлези понякога произвеждат твърде малко адреналин, а понякога - твърде много. Това може да играе роля за количеството инсулин, което панкреасът ви отделя. Непостоянство в освобождаването на инсулин от панкреаса може да се получи, когато надбъбречните жлези са непостоянни - т.е. нестабилни надбъбречни жлези, които се движат между недостатъчно активни до свръхактивни, могат да доведат панкреаса до подобна променливост. “Борба или бягство” може да бъде като превключвател за производството на инсулин. Потребителите на кофеин ежедневно ръчно превключват превключвателя за борба или бягство, като в крайна сметка изчерпват енергията на панкреаса.

Предвестник на диабет тип 2 е променливото, но ниско ниво на глюкозата, наречено хипогликемия, което показва сериозен проблем със способността на черния дроб да управлява правилно глюкозата. Това може да се случи, ако способността на черния ви дроб да съхранява и освобождава глюкоза се наруши, тъй като той е в застой и е муден. Това може да се случи и ако не приемате поне лека, балансирана закуска – например плод (за захар и калий) и билка, зеленолистен зеленчук или зеленчук (за натрий) – на всеки два часа. Редовното пропускане на хранене принуждава организма да изразходва ценните запаси от глюкоза в черния дроб, карайки го да работи на принципа на адреналина, а както вече споменахме, това може да натовари панкреаса, да създаде инсулинова резистентност и да доведе до надбъбречна умора и увеличаване на теглото с течение на времето.

(Ако имате силен черен дроб и не се сблъсквате с високо ниво на патогени от вируси и/или бактерии, можете да се храните непоследователно повече от няколко години и да не забележите последиците чак след време. Ако сте човек, който се бори с някакво здравословно състояние, от решаващо значение е да закусвате или да пасувате, или поне да приемате някаква форма на минерална сол и въглехидрати – например сок от стъблена целина, кокосова вода, лимонова вода или балансирана закуска – редовно през деня. Човек, който се бори с хипогликемия, не трябва да провежда периодично гладуване.)

Друг важен фактор е видът на храната, която приемате. Съществува широко разпространено погрешно схващане, че диабетът се причинява от консумацията на много храни със съдържание на захар. Всъщност обаче проблемът не е в захарта. Проблемът е в комбинацията от захар и мазнини – основно мазнини. Например, можете да ядете плодове по цял ден и всеки ден до края на живота си и никога да не се разболеете от диабет. (Всъщност яденето на много плодове е най-ефективният начин да добавите години към живота си - повече за това може да научите в статията, "Истината за плодовете".)

Проблемът е в мазнините. Повечето хора, които консумират преработени храни и нездравословни храни като торти, бисквити, понички, сладолед и т.н. или хора, които ядат привидно здравословно основно ястие като пилешко, но го последват с десерт, обикновено ядат много мазнини и много захар едновременно. Макар че захарта, която не е свързана с хранителни вещества (т.е. която не идва от източници като плодове, зеленолистни зеленчуци, билки, диворастящи храни, зеленчуци, суров мед, чист кленов сироп или кокосова вода), определено е нездравословна, мазнините са тези, които натоварват черния дроб и панкреаса.

Първото нещо, което ще се случи, е, че мигновената инсулинова резистентност от високите нива на мазнини в кръвта, които са резултат от хранене с животински протеини (независимо дали става дума за изчистен от мазнини вид свинско месо, пържола или пилешко, или за бърза храна изпържена в олио) или дори растително хранене с безглутенови торти и бисквити, пълни с ядки, семена и масла, ще спре способността на организма да позволи на инсулина, произвеждан от панкреаса да вкара захарта в клетките ви. Това ще означава, че в кръвта плува много захар, която не може да отиде никъде. Силният черен дроб ще помогне да се събере колкото се може повече глюкоза, за да се съхрани за черни дни. С течение на времето обаче диетата с високо съдържание на мазнини, протеини и преработени масла – независимо дали това са здравословни мазнини и масла или не – може да натовари черния дроб. Черният дроб може да достигне уязвимо състояние от постоянната отговорност да почиства излишната глюкоза в кръвта, като същевременно е бомбардиран и претоварен от мазнини, а след това трябва да чака твърде много часове между храненията, за да се зареди с енергия. Когато черният дроб бъде претоварен по този начин, той изхвърля цялата си складирана глюкоза обратно в кръвообращението. Това може да предизвика трансформирането на хипогликемия в преддиабет.

Тъй като черният дроб трябва да поеме тежестта на преработката на мазнините, които приемате, диета с високо съдържание на мазнини (които се крият дори в постните протеини, които хората са склонни да смятат за здравословни) може да направи органа муден и неспособен да съхранява и освобождава глюкоза по начина, по който трябва. Големите, тежки хранения и сушата на глюкозата, причинена от липсата на храна между тях, могат в крайна сметка да доведат до диабет тип 2. В същото време панкреасът трябва да произвежда ензими, които да подпомагат смилането на мазнините. Голямото количество мазнини кара панкреаса да работи изключително усилено и ако вече има други фактори, които натоварват панкреаса, като например силни емоции, които карат надбъбречните жлези да го заливат с разяждащ адреналин, диетата с високо съдържание на мазнини може да е всичко, което е необходимо, за да избута панкреаса над ръба и да предизвика диабет тип 2.

Добрата новина е, че всички компромиси, описани по-горе, са абсолютно обратими. Надолу в статията ще разгледаме как да излекувате панкреаса и черния си дроб и да коригирате инсулиновата си резистентност, за да можете да сложите край на диабета тип 2 или хипогликемията.

Лечение на диабет тип 2 и хипогликемия

Тъй като медицинските среди не знаят истинската причина за това какво причинява диабет тип 2 и хипогликемия, те не предоставят подходящи насоки за хранене. Обикновено те препоръчват диета с малко или никакво съдържание на захар, като съветват пациентите да избягват напълно плодовете и да се съсредоточат върху приема на протеини (независимо дали са растителни, животински или и двете) и зеленчуци. Медицинските среди обикновено смятат, че тези съвети попадат в обхвата на "балансираната диета" – термин, който не е толкова рационален, колкото звучи, тъй като не се основава на разбирането за това какво наистина причинява тези състояния.

Вслушването в този съвет може привидно да ви донесе някои подобрения, но в същото време състоянието ви не само няма да се подобри, но и дори ще се влоши, тъй като месото натоварва организма, докато яденето на плодове е от решаващо значение за лечението на диабета. Наложително е да се разбере, че диетата, винаги богата на мазнини, е водещ фактор за това, което в началото е отслабило панкреаса и черния дроб.

Захарта е предвестник на заболяването. И в този случай лекарите просто стрелят по вестоносеца. А захарта показва само наличието на инсулинова резистентност, възникнала в резултат на претоварване на панкреаса с мазнини.

Лесно е да се храним с храна, богата на животински и/или растителни мазнини, без да го осъзнаваме. Дори тънката, крехка пържола съдържа около една супена лъжица концентрирана мазнина, която може да натовари панкреаса и черния дроб. Така че, когато човек е инсулинорезистентен (дори и от диета, която изглежда традиционно "здравословна") и вкара захар в организма си, тази захар ще предизвика инсулинови проблеми. Така изведнъж захарта получава цялото внимание, а тя всъщност не е истинският виновник.

Разбира се, трапезната захар и много други подсладители не са полезни за вас – Антъни Уилям не препоръчва да ги ядете. И все пак, за да се справим с диабет тип 2 и хипогликемията, от решаващо значение е да намалим консумацията на мазнини и да увеличим консумацията на пресни плодове, зеленолистни зеленчуци, билки, диворастящи храни и зеленчуци. Препоръчваме ви да се запознаете с прочистването от глава 21 в книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”, за да помогнете за излекуването на черния дроб, панкреаса и надбъбречните жлези и да стабилизирате нивата на кръвната захар.

Вашият лекар може да Ви предпише инсулин. Въпреки че инсулинът понижава нивото на глюкозата в кръвта, той не решава основните проблеми, като например увредени надбъбречни жлези, увреден панкреас, нефункциониращ черен дроб, хронични предизвикателни емоции и/или инсулинова резистентност.

Това, което следва, е по-целенасочен ежедневен подход, който се фокусира върху излекуването на всяка вероятна причина за вашия диабет тип 2 или хипогликемия. Колко дълго ще трябва да се придържате към тази програма зависи от това колко много щети трябва да бъдат отстранени. Ако се ангажирате с изучаването на информацията от книгите на Лечителя Медиум и персонализирате тези инструменти, за да създадете протокол, който работи за вас, ще видите резултати.

Откакто Антъни Уилям започва да публикува своите книги, толкова много хора са излекували своите състояния и симптоми. Някои от тях се излекуват за много кратко време, а на други може да им отнеме повече време. Всичко зависи от това дали прилагат информацията правилно и в какво състояние са били, когато са започнали.

Възприемайте всичко в движение. Направете това, което можете за момента. Малкото има значение – то наистина е от голямо значение. Ако можете да изпробвате само един или два протокола сега, непременно се придържайте към тях, за да можете да постигнете поне някакви подобрения или да предотвратите влошаването на състоянието си. Ако някога установите, че трябва да продължите напред, тази информация ще ви чака, за да можете да стигнете толкова далеч, колкото е необходимо.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.