Как сокът от стъблена целина помага за лечението на диабет, хипергликемия и хипогликемия

Как сокът от стъблена целина помага за лечението на диабет, хипергликемия и хипогликемия

Много хора, когато чуят думата “диабет”, може да си помислят: "Минал съм през това, знам какво е". Учат ни, че диабетът и кръвната захар са свързани с инсулина, така че те са свързани с панкреаса. В случая с диабет тип 1 и 1,5 ни учат, че той е автоимунен, като организмът атакува панкреаса. Истината обаче е, че това е дезинформация. Диабетът не е автоимунно заболяване и диабетът, хипергликемията и хипогликемията имат конкретна причина, която все още не е открита от медицинската наука и проучванията. Всъщност всичко се свежда до черния дроб.

По-долу ще ви представим откъс от книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език), за истинската, неизвестна причина за диабета и проблемите с кръвната захар, както и за това как натуралното лекарство, каквото е сокът от стъблена целина, може да помогне за лечението на тези често срещани състояния заедно с другата информация от Лечителят Медиум. Сокът от стъблена целина може да изиграе много важна роля за излекуването от тези състояния и е изключително важно да се разбере защо и как помага. Антъни Уилям пише книгата си “Celery Juice”, за да отговори на всички въпроси за сока от стъблена целина и да вдъхнови всички да го пият, за да могат да получат ползите от него, и да сподели истинските причини за хроничните заболявания и симптоми като диабет и още почти 200 други.

Как сокът от стъблена целина помага при диабет (типове 1, 1,5 и 2), хипергликемия и хипогликемия

Ранните симптоми на инсулинова резистентност като хипогликемия, хипергликемия или повишен А1С започват от бавния, застоял черен дроб. Когато черният дроб отслабне, способността му да усвоява мазнините намалява, което води до натрупване на по-големи количества мазнини в червата, около други органи и дори в кръвообращението. Именно това води до инсулинова резистентност. Освен това, когато черният дроб натрупва мазнини, той губи силата си да контролира и съхранява глюкозата под формата на ценни гликогенови запаси. Сокът от стъблена целина съживява черния дроб, позволявайки му да разтвори и изчисти натрупаните мазнини, които е складирал, за да предпази мозъка и сърцето от претоварване с мазнини. Тъй като възвръща жизнеността си, здравият черен дроб може да запазва и освобождава гликогеновите резерви според нуждите, за да предотврати инсулиновата резистентност.

Съживяването на черния дроб е начинът, по който сокът от стъблена целина помага и при диабет тип 2. Заедно с правилните препоръки за хранене, които ще намерите във всички книги на Лечителят Медиум, сокът от стъблена целина е много полезен за лечението на диабет тип 2. След като черният дроб се съживи благодарение на сока от целина и други диетични хранителни добавки – неговите чернодробни лобули са съживени, старите мазнини са изчистени от черния дроб и съхранението на глюкозата отново работи правилно – панкреасът може да започне да се подмладява по-бързо. Могат да се натрупат и по-силни жлъчни запаси, така че жлъчката да разгражда и разпръсква мазнините по-силно. По-малко мазнини в кръвта означава, че когато в организма постъпят каквито и да било въглехидрати, независимо дали здравословни или нездравословни, инсулиновата резистентност, която толкова често води до диабет тип 2, не се проявява толкова лесно.

Диабетът от типове 1 и 1,5 (вторият от които е известен и като латентен автоимунен диабет при възрастни (LADA)) се причинява от увреждане на панкреаса, независимо дали от патогенна дейност или физическо увреждане. Вирусите могат да навлязат в панкреаса, да го атакуват и да предизвикат възпаление на панкреаса, което може да доведе до хронично диабетно състояние. Теоретиците твърдят, че диабет тип 1 и 1,5 са автоимунни, т.е. че собствената имунна система на организма атакува панкреаса. Не се поддавайте на това объркване. В случаите, когато причината не е физически удар по панкреаса, истината е, че патогенът, който нахлува в него, е този, който преследва панкреаса, а имунната система реагира, за да се опита да спаси жлезата. Тези патогени са силно алергични към съдържащите се в сока от стъблена целина натриеви клъстерни соли; когато сокът от целина попадне в системата, той помага за тяхното унищожаване. И не забравяйте, че растителните хормони в сока от стъблена целина помагат за стабилизирането и укрепването на всички ендокринни жлези в организма, включително панкреаса. Това означава, че дългосрочната употреба на сок от стъблена целина може да помогне за подобряване на диабета тип 1 или 1,5 при даден пациент, при условие че той се запознае и с по-добри диетични насоки, като например намаляване на приема на мазнини, както и с подходящи хранителни добавки за намаляване на всякакъв вид вирусен товар в панкреаса. Тъй като инсулиновата резистентност се понижава, е необходим по-малко допълнителен инсулин.

Понякога хората се питат дали сокът от стъблена целина е безопасен за диабетиците на първо място. Както току-що разбрахме, отговорът е "да". Сокът от стъблена целина е дар от бога за диабетиците. Това, което не е полезно за диабетиците, е включването в диетата на храни като яйца, сирене, свинско месо, мляко и масло. За по-задълбочено разбиране на причините за това, както и за по-подробни обяснения на различните разновидности на диабета, прочетете в книгите "Изцеление на щитовидната жлеза" и "Лечителят медиум – преработено и допълнено издание".

Антъни Уилям винаги отбелязва, че да знаете истината за това какво стои зад симптома или състоянието ви, е половината от битката, когато става въпрос за лечение на хронично заболяване. Другата част е да знаете какво можете да направите, за да излекувате истинската причина. Той написва книгите от поредицата “Лечителят Медиум”, за да ви даде тези отговори за диабет, хипергликемия, хипогликемия и стотици други здравословни проблеми, с които за съжаление се сблъскват толкова много хора днес. Има истина и изцеление, които са достъпни за вас и сега са във вашите ръце.

А както ще прочетете в останалите ни статии за сока от стъблена целина, той е много полезен за различни състояния и симптоми. Повече за това вижте в следните статии:

“Как сокът от стъблена целина помага при лаймска болест”;
“Сок от стъблена целина при синдром на поликистозните яйчници, фиброми и ендометриоза”;
“Как сокът от стъблена целина помага при бременност и кърмене”;
“Как сокът от стъблена целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Как сокът от стъблена целина помага при ревматоиден артрит”;
“Как сокът от стъблена целина помага за лечение на екзема и псориазис”;
“Как сокът от стъблена целина помага при кистозно акне”;
“Как сокът от стъблена целина помага при синдром на хроничната умора”;
“Как сокът от стъблена целина помага за лечение на висок холестерол”;
“Сок от стъблена целина при автоимунни и неврологични състояния”.


Още статии за сока от стъблена целина можете да намерите тук:

“Сок от стъблена целина”;
“Сок от стъблена целина – често задавани въпроси”;
“Как да си направим сок от стъблена целина”;
“Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?”;
“Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате”.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.