Парализата на Бел е сравнително често срещано състояние, което може да се прояви по множество начини. Лицето може да спадне в областта на очите, носа или устата. Лицето може да се свлече от едната или от двете страни. То може да продължи само временно или в продължение на много години. Понякога е много болезнено, а друг път няма никакво усещане. Понякога парализата на Бел засяга не само лицето, което поставя лекарите в недоумение. Често, когато това се случи, на лицето с това заболяване се поставя погрешна диагноза множествена склероза (МС). За съжаление тези диагнози са само имена, дадени на набор от симптоми, които все още са загадка за медицинските среди. 

Истинската причина както за парализата на Бел, така и за МС не е известна на медицинската наука и проучванията, и следователно те не знаят и как да се справят ефективно с тези здравословни проблеми. Антъни Уилям беше първият човек, който посочи, че парализата на Бел е вирусен проблем – по-специално, парализата на Бел се причинява от специфичен неоткрит щам на вируса на херпес зостер. Медицинските среди все още не са наясно с тази истина. Ако вие или ваш близък сте страдали или в момента страдате от парализа на Бел, вече имате отговор на въпроса какво причинява това състояние и информацията, която споделяме с вас тук, може да ви помогне да предприемете стъпки към възстановяване или предотвратяване на по-нататъшни здравословни проблеми, причинени от същия вирус.

Вирусът на херпес зостер

В медицинските проучвания и науката е известна само една разновидност на вируса на херпес зостер. Ако някой получи обрив, който е червен и болезнен, това се смята за класически херпес зостер, диагностицира се много лесно. Съществуват обаче 31 неоткрити разновидности на херпес зостер, които Антъни Уилям разкрива в книгата си “Лечителят Медиум”. Понякога вирусът изобщо не се проявява като обрив. Или пък някой може да има разновидност, при която се развива обрив, но може да има и други мистериозни симптоми, за които медицинските среди не знаят, че също се причиняват от вируса на херпес зостер. В някои случаи вирусът няма да доведе до обрив, но ще се прояви като парализа на Бел. В малък брой случаи е възможно при човек с парализа на Бел да се появи и обрив от херпес зостер, но в повечето случаи обрив няма да има. 

Разновидността на вируса на херпес зостер, която причинява парализа на Бел, вероятно няма да бъде открита в продължение на още 30-40 години. И ако настоящата тенденция медицината и научните изследвания да се фокусират само върху гените се запази, то причината за парализата на Бел може никога да не бъде открита. Това, както и фактът, че в медицинските среди херпес зостер все още се разпознава само по характерния обрив, е причината пациентите да не чуват за херпес зостер, когато посещават своя лекар или медицинско лице с парализа на Бел и много други симптоми. Тази конкретна разновидност на вируса обикновено атакува тригеминалния нерв или лицевите нерви, които са нервите, отговорни за усещането на лицето и двигателните функции като отхапване и дъвчене, и отпадналостта, известна като парализа на Бел, не е единственото, което вирусът може да причини. 

Тъй като вирусът невинаги уцелва целта си, той може да засегне и венците, зъбите и устата и дори да причини болка в ухото. Вирусът често поразява различни части от нервите или изобщо пропуска нервите на лицето. Много хора отиват на зъболекар, за да намерят решение на болката в устата, което води до изваждане на зъби, само за да установят, че болката не се е подобрила и изобщо не е било необходимо зъбите да се изваждат. Това е класически пример за това, че вината може да е на вируса на херпес зостер. В наши дни зъболекарите са малко по-предпазливи, когато пациентите идват с болки във венците, зъбите и устата, защото са се поучили от грешките си в миналото, когато са нарушавали целостта на зъбите, когато това не е било необходимо.

Когато тази разновидност на вируса на херпес зостер попадне точно в нервите, тя причинява парализа на Бел. Тези нерви са свързани с мозъка и са много на брой, разположени много близо един до друг. Когато е засегнат един нерв, той може да засегне съседните, което води до допълнителни симптоми, които дори могат да наподобяват инсулт.

Лечение на парализа на Бел

По-долу са описани някои стъпки, които можете да предприемете не само за да се възстановите от парализа на Бел, но и за да предотвратите появата ѝ. Понякога, ако веднъж сте имали парализа на Бел, тя може да се появи отново, тъй като вирусът все още е активен в организма на човека. По тази причина е полезно да предприемете тези стъпки, дори и да не страдате от парализа на Бел в момента. 

Освен това вируса на херпес зостер, който причинява парализа на Бел, може да предизвика много други симптоми и състояния, ако вирусът не се лекува, така че ако вие или ваш близък сте имали парализа на Бел или някой от симптомите и състоянията, изброени по-долу, би било полезно да направите корекциите в диетата и хранителните добавки, които споделяме в тази статия. Други симптоми, които херпесът може да предизвика, включват различни видове обриви, неврологични симптоми като тремори, изтръпване, парене, спазми, хронична мигрена и главоболие, замръзнало рамо, диабетна нервна болка, колит, вагинално парене, ТМС, болки в ставите, мускулни болки, болки във врата, болки в седалищния мускул, остра нервна болка, пареща нервна болка, сърцебиене и др. Медицинските общности са в пълно неведение, че тези симптоми са резултат от една или повече от многото разновидности на вируса на херпес зостер. 

За да се излекувате от херпес зостер има определени храни, които трябва да се избягват, както и определени храни и хранителни добавки, които помагат за потискане и унищожаване на вируса. Нека сега разгледаме някои от тях. За по пълна информация относно вируса на херпес зостер, неговите многобройни разновидности и как да се излекувате от симптомите и състоянията, които причинява, прочетете книгата “Лечителят Медиум”

Храни, които да избягвате

Яйцата са една от най-важните храни, които трябва да се избягват, защото те са гориво за вирусите. Когато ядете яйца, вие давате на вируса на херпес зостер гориво, за да продължи да се размножава. Медицинските проучвания все още не са наясно, че вирусите се хранят, така че може да чуете от практикуващите лекари да твърдят, че вирусите изобщо не ядат нищо. Това е погрешно схващане и още една класическа медицинска грешка. Много от модерните днес лекарски диети ви казват да избягвате картофи, които всъщност са полезни за унищожаването на вируса на херпеса. В същото време ще ви препоръчат да ядете много яйца, които всъщност ще подхранят вируса заедно с много други вируси, отговорни за толкова много различни заболявания и симптоми. Истината е, че яйцата са храната номер едно, с която се хранят вирусите. Ако искате да излекувате парализата на Бел, би било полезно да стоите настрана от яйцата изобщо.

Млечните продукти и свинското месо са други храни, от които трябва да стоите настрана, най-вече заради високото им съдържание на мазнини. Знам, че диетите с високо съдържание на мазнини са популярни в днешно време, но това е вредно за всеки, който страда от парализа на Бел. Когато диетата ви включва твърде много мазнини, кръвта се сгъстява и не позволява на кислорода да достигне до нервите. Мазната диета също така възпрепятства имунната система да си свърши работата, за да се пребори с вируса, който атакува нервите. Полезно е да намалите приема на мазнини, независимо дали се храните на растителна основа, или ежедневно включвате животински храни. Ако се храните на веганска диета, е важно да намалите количеството на консумираните масла, ядки, семена, кокос и авокадо. А ако ядете животински протеини, опитайте се да ги ограничите до един път на ден или няколко пъти седмично и избирайте възможно най-качествените източници на чисти протеини. Знам, че пилешкото месо по принцип се смята за чист протеин, обаче пилешкото е най-добре да се ограничи, защото е с твърде високо съдържание на мазнини за човек, който се опитва да се пребори с парализата на Бел. Ако живеете на място, където яденето на животински храни е единствената ви възможност, опитайте се да намалите размера на порциите месо и да увеличите приема на зеленчуци, заедно с внасянето на всякакви плодове, които можете да консумирате през деня. Тъй като днес от плодовете се страхуват несправедливо повече от всякога - тема, която разглеждаме в статията “Истината за плодовете” и която можете да прочетете в специалната глава "Истината за плодовете" в книгата "Лечителят Медиум", слушайки това, то може да противоречи на модерната система за хранене, която сте възприели. Ако случаят е такъв, важно е да разберете, че това, е което ще убие вируса - причината за парализата на Бел и ще ви помогне да възстановите здравето си. Когато знаете истинската причина за симптомите и състоянията си, тогава диетата ви трябва да бъде коригирана, за да се справи с тях, независимо от това каква система от диетични вярвания поддържате.

Научете повече за тези храни и други важни храни, които трябва да избягвате, в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза".

Храни, които да включите към диетата си

Добрата новина е, че в храните има много тайни антивирусни оръжия, които ще ви помогнат да се излекувате и да предотвратите парализата на Бел. Плодовете са първата храна, върху която трябва да се съсредоточите. Всеки плод, който ядете, ще ви помогне да се преборите с вируса на херпес зостер, защото фитохимикалите в плодовете са антивирусни. Картофите са друго тайно оръжие, което трябва да включите в диетата си. Картофите са заредени с изключително мощен биоактивен L-лизин, който потиска и намалява активността на вируса. Полезно е също така да включвате ежедневно много зеленолистни зеленчуци като червена листна салата и розмарин. Яжте салата от краставици и домати с кориандър, магданоз, градински чай и розмарин. Да, домати. Не трябва да се страхувате от пресен домат, независимо от това, което чувате за него. Ако смятате, че доматите не са полезни за вас, значи сте подведени. Чесънът и лукът са перфектни антивирусни средства, които ви защитават от вируса на херпес зостер, както и кимионът и куркумата. Пиенето на пресен чист сок от стъблена целина е чудесен начин да изпратите здравословни минерални соли към нервните си окончания. Чаят от цветове на червена детелина е чудесна напитка, която да включите в менюто си, заради силните му антивирусни свойства. Можете да научите повече за някои от най-лечебните храни за херпес зостер и парализа на Бел в книгата на Антъни Уилям "Най-полезните храни".

Важно е също така да премахнете тежките метали от тялото и мозъка си, когато имате парализа на Бел. Вирусът на херпес зостер, както и всички вируси, се хранят с тежки метали като мед, живак, алуминий, олово, никел, стомана и други. Като намалите количеството на тежките метали в организма си, вирусът на херпес зостер ще има по-малко гориво да се размножава и да причинява симптоми като парализа на Бел и други. Вижте рецептата на Антъни Уилям за смути за детоксикация от тежки метали. В тази рецепта има пет специфични храни, предназначени да изтеглят тежките метали от организма. Тези храни са спирулина, екстракт от сок от ечемична трева, атлантическо дулсе, диви боровинки и кориандър. Включете тези пет храни в рамките на 24 часа една след друга, за да премахнете безопасно и правилно тежките метали от тялото си. Това е най-ефективният съществуващ протокол за детоксикация от тежки метали. Може да намерите рецептата в книгата “Лечителят Медиум” или в нашия блог

Докато обсъждаме тежките метали, искам да споделя една важна истина за живачните пломби. Много хора искат да премахнат живачните си амалгами, но трябва да знаете, че ако премахнете всичките си живачни пломби наведнъж, това може да бъде опасно, защото в кръвта ви ще се освободи живак, който преди това не е създавал проблеми. Тогава вирусът на херпес зостер ще се нахрани с живак и ще причини още проблеми. Това може да доведе до развитие на парализа на Бел. Ако сте решили да извадите живачните си пломби, защото някоя от тях е счупена или се разпада, внимавайте да ги изваждате една по една с многомесечен или по-дълъг интервал между всяко изваждане. Това е най-безопасният начин да се направи това. 

Хранителни добавки за лечение на парализа на Бел

Това е списък с хранителни добавки, които Антъни Уилям препоръчва на тези, които искат да се излекуват от парализа на Бел. За да видите кои марки препоръчва той, разгледайте директорията с хранителни добавки на неговия сайт – https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements.  Голяма част от тези хранителни добавки можете да намерите в нашия онлайн магазин на prirodnik.com. Ако желаете, посъветвайте се с вашия лекар, за да решите какви дози от тези хранителни добавки са подходящи за вас.

Л-лизин нарушава способността на клетките на вируса на херпес зостер да се движат и възпроизвеждат.

Течният цинков сулфат понижава възпалителните реакции към невротоксина, произвеждан от вируса на херпес зостер.

Чаят и тинктурата от корен от женско биле са много ефективни при нарушаване на способността на вирусните клетки да се движат и размножават.

Маточината убива и отблъсква вирусите.

Куркуминът намалява подуването на нервите, причинено от невротоксините на херпес зостер.

Сиропът от черен бъз укрепва имунната система.

Монолауринът убива вирусите.

В12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин възстановява и укрепва областите

на нервната система, които са били увредени от вируса.

Хидрастисът укрепва имунната система.

Спирулина поддържа здравето на централната нервна система и е изключително важна за премахването на тежките метали, с които се хранят вирусите.

Екстрактът от сок от ечемична трева на прах също е от решаващо значение за отстраняването на тежките метали заедно със спирулината, която помага да се предотврати размножаването на вируси като херпес зостер.

Чаят от исоп е мощна антибактериална билка, която помага в борбата с бактериите, които обикновено придружават вируса на херпес зостер.

Чаят от мащерка е мощно антивирусно тонизиращо средство, което е от съществено значение при херпес зостер.

Маслото от риган е чудесно антивирусно средство, което помага на организма да детоксикира отровите.

Тинктурата от котешки нокът потиска вируса на херпес зостер, който е един от вирусите, отговорни за симптомите на лаймската болест. Ще научите повече за лаймска болест в книгата “Лечителят Медиум”

Тинктурата от листа на котешка стъпка има силни антивирусни свойства, които я правят мощно средство за лечение на вируса на херпес зостер.

L-глутаминът премахва токсините от мозъка и предпазва невроните.

Как да продължим напред

Предприемането на тези стъпки, които описахме по-горе, може да бъде полезно за излекуване от парализа на Бел, която се е появила за пръв път преди години, от парализа на Бел, която е настояща или скорошна, и дори за предотвратяване на нейното появяване изобщо. Те също така ще ви помогнат да сведете до минимум, да предотвратите или да се възстановите от други симптоми, причинени от херпес зостер. Ако се чувствате претоварени от въвеждането на промени в диетата и хранителните добавки, правете промените стъпка по стъпка и продължавайте напред. С течение на времето се опитайте да включите колкото се може повече от тези антивирусни храни.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.