ВЕГЕТАРИАНСКИ КЮФТЕТА ОТ МОРКОВИ, ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

ВЕГЕТАРИАНСКИ КЮФТЕТА ОТ МОРКОВИ, ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

Тези вегетариански кюфтета могат да бъдат гарнирани по толкова разнообразни начини, че можете да ги превърнете в редовен избор за обяд или вечеря, без да ви омръзнат. Можете да ги опитате върху салата, със задушени зеленчуци, със салса, в листо от маруля или зеле, потопени в натуралния кетчуп по рецептата от книгата "Прочистване за здраве" или по всеки друг начин.

Морковите: зареждат много бързо черния дроб с глюкоза, която е свързана с минерали и витамини. Когато морковите се консумират сурови, те са с по-високо съдържание на антисептични, фитохимични съединения, които потискат развитието на неприятелски микроорганизми.

Тиквичките: успокояват стените на чревния тракт, изтласкват патогени като бактерии и гъбички, което позволява по-добро усвояване на хранителните вещества, които могат да бъдат изпратени до черния дроб. Тиквичките са полезна храна за жлъчния мехур, защото съдържат фитохимикали, които действително намаляват възпалението на жлъчния мехур.

Картофите: са богати на аминокиселини, които потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества за черния дроб, тъй като именно на нея разчита черният дроб, за да се поддържа силен. Картофите поддържат стабилното състояние на черния дроб, с което ни осигуряват добро здраве. 

Съставки:

Начин на приготвяне:

Налейте 300 мл. вода в средно голяма тенджера, оставете я да заври и поставете кошница за готвене на пара. Сложете картофите и морковите в кошницата, покрийте с капака на тенджерата и гответе на пара в продължение на 15 до 20 минути докато омекнат. Отстранете от котлона и охладете напълно.

Загрейте фурната до 180°C. Постелете тавичка с лист хартия за печене.

Настържете тиквичките и ги изцедете от сока с тензух или торбичка за изцеждане на ядково мляко, за да останат сухи. Уверете се, че тиквичките са възможно най-сухи, в противен случай ще отнеме повече време на кюфтетата да се изпекат във фурната. Сложете прецедените настъргани тиквички в голяма купа. Настържете картофите и морковите и ги добавете в купата с тиквичките. Добавете чесъна на прах, лука на прах, сушения риган и червения пипер и разбъркайте докато се смесят.

Оформете сместа на около 8 кюфтета и ги поставете върху хартията за печене. Печете в предварително загрята фурна за 45 до 60 минути докато станат кафяви и хрупкави, като ги обръщате по средата на печенето. Оставете кюфтетата да изстинат за 10-15 минути преди да ги консумирате.

Порция за 8 кюфтета.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. Адреналинът излиза от надбъбречните ни жлези в специфични смеси, за да помогне на мозъка и тялото ни да преодолеят стреса. Но този адреналин също така е разяждащ за тялото ни и може да предизвика и влоши симптомите. Електрическите импулси преминават през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, защото адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Съществуват здравословни нива на щадящи тялото, ежедневни смеси от адреналин. По-агресивните смеси от адреналин се произвеждат по време на стрес и трудности. Имунната система може да се срине и вирусите, които стоят зад толкова много хронични заболявания, да се развият, размножат и нараснат, което води до пристъпи на мозъчно възпаление и неврологични симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, болка в гърлото, усещане за изтръпване, лезии от вътрешната страна на бузите, болка във венците и зъбите и болка по езика.  В това видео Антъни Уилям споделя мощен инструмент и техника за лечение на рани в устата и афти.
Прочети още
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за това как се образуват дерматоксините и какво въздействие имат върху организма ни. Антъни посочва два от основните варианта за прочистване от хроничните обриви, също така споделя кои хранителни добавки препоръчва за лечение на тези здравословни състояния.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.