ВОДА С ДЖИНДЖИВИЛ

ВОДА С ДЖИНДЖИВИЛ

Водата с джинджифил подпомага храносмилането и усвояването на веществата, като се смята, че помага за предотвратяване на настинки, грип, морска болест и световъртеж. Водата с джинджифил може също така да помогне за облекчаване на менструални спазми, гадене, стомашни киселини, мигрена, болки в гърлото, изтощение, умора и запек и е чудесно средство за облекчаване на гастроентерит и хранително отравяне.

Тя съдържа и мощни противовъзпалителни съединения, наречени джинджероли и е мощно болкоуспокояващо средство, което я прави особено полезна за тези, които страдат от болки в ставите, мускулите и нервите. Водата с джинджифил има невероятни способности за укрепване на имунната система и борба с микробите и дори е доказано, че помага за осигуряване на защита и облекчение от ешерихия коли, стафилококови инфекции и кандидоза.

Как да си приготвим вода с джинджифил?

Съставки:

  • 5 см пресен корен от джинджифил;
  • 2-3 чаши вода;
  • сок от 1/2 лимон;
  • суров мед.

Начин на приготвяне:

Настържете парчето пресен корен от джинджифил. Добавете 2-3 чаши вода и изстискайте лимон. Подсладете със суров мед. Прецедете и ѝ се насладете топла или студена. Пийте по малко от тази напитка през целия ден заради мощните ѝ защитни свойства срещу болести.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ВОДАТА С ДЖИНДЖИФИЛ


Трябва ли водата да е студена, гореща или със стайна температура?

Водата може да бъде студена или със стайна температура. Ако обаче искате вместо това да направите напитката топъл чай от джинджифил, можете да го направите. Просто изчакайте водата да стане топла или гореща, преди да добавите по желание лимонов сок и/или суров мед, за да останат лечебните свойства на пресния лимонов сок и суровия мед непокътнати.

Колко пъти дневно или седмично човек може да пие джинджифилова вода?

Можете да я пиете всеки ден, по всяко време или през целия ден, ако желаете.

Мога ли да използвам етерично масло от джинджифил вместо корен от джинджифил?

Не, етеричното масло от джинджифил няма същите терапевтични ползи. Най-добре е да използвате пресен корен от джинджифил.

Трябва ли да се използва пресен джинджифил или може да се използва смлян джинджифил?

Най-подходящ е пресният корен от джинджифил.

Може ли да се пие вода с джинджифил вечер?

Да, чудесно е да я пиете вечер.

Трябва ли да обелите джинджифила?

Не е необходимо да обелвате джинджифила, но ако джинджифилът ви не е био отгледан, е полезно да го почистите добре.

Какъв е заместителят на меда?

Можете да използвате кленов сироп.

Трябва ли да използвам суров мед или мога да използвам всякакъв мед?

Суровият мед има лечебни свойства, които промишленият мед няма, затова е най-добре да използвате суров.

Колко време се оставя да кисне?

Можете да го оставите да се накисва 10-20 минути.

Трябва ли задължително да го прецеждам?

Не е задължително да го прецеждате.

Мога ли да пия вода с джинджифил, докато кърмя?

Да, можете да пиете вода с джинджифил, докато кърмите.

Мога ли да добавям ябълков оцет към водата с джинджифил?

Не, ябълковият оцет е изключително кисел и разяжда черния дроб. Клетките на черния дроб се борят да запазят равновесие и ефективност, тъй като се борят за кислород, защото оцетът краде кислород от кръвообращението и черния дроб. Ябълковият оцет (както и всеки друг оцет) попада в стомаха изключително киселинен. Черният дроб трябва незабавно да го спре и да използва всички свои резерви, за да се опита да го алкализира или поне неутрализира. ACV отвръща на удара и неговата киселинна природа е толкова силна, че стомахът губи битката многократно. Вместо да алкализира червата ви, той прави обратното. Той отслабва солната киселина и разгражда стомашните сокове и продължава по пътя си все още киселинен. По същество това е атака срещу стомаха и чревния тракт.

Може ли да се пие по време на бременност?

Да, безопасно и лечебно е да се пие по време на бременност.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните периоди от живота ни могат да понижат имунната ни система, което позволява на истинската причина за акнето – стрептококите – да вземат надмощие. В това видео ще разберете как тази бактерия причинява акне и кои храни трябва да избягвате, ако имате акне или искате да си помогнете за предотвратяването му.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.