Съвети за здраве

 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА РЕВМАТОИДНИЯ АРТРИТ (ЧАСТ 2)

  Вие или ваш близък сте били диагностицирани с ревматоиден артрит? Казали са ви, че причината е мистериозна или че тялото ви атакува само себе си? Истината е, че зад това заболяване стои конкретна причина, която медицинската наука и прочуванията не познават. След като научите истинската причина и се фокусирате върху основния проблем, можете да започнете да се лекувате ефективно.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА РЕВМАТОИДНИЯ АРТРИТ (ЧАСТ 1)

  В медицинските среди терминът ревматоиден артрит (РА) се използва като диагноза за заболяване, което хронично и болезнено възпалява ставите. По-подходящият термин би бил болест на подутите стави, или заболяване, причиняващо болки в ставите, или разстройство на необяснимите болки. Защото нека бъдем честни: ако медицинските проучвания не са открили обяснението на определени групи симптоми, а при ревматоидният артрит все още не са, тогава е по-добре да го наричаме така, както е известно на лекарите. Използването на разни засукани названия не помага на никого, най-малко на пациентите.
 • ДОБРОТО, ЛОШОТО И ГРОЗНОТО ЛИЦЕ НА КОНТРАЦЕПТИВИТЕ

  Вие сте жена, която е приемала противозачатъчни? Познавате ли някой, който е вземал противозачатъчни? Хормоналните средства за контрацепция са най-широко разпространените в света.

  Съществуват няколко вида противозачатъчни средства, които ще се опитаме да изброим в тази статия без да обсъждаме плюсовете и минусите на всяко едно от тях. Ще се опитаме да споделим с всички вас някои от недостатъците за вашето здраве на тези методи за контрацепция (особено ако сте хронично болни), а също така и да споделим по-естествените методи, които са дори по-ефективни от най-често срещаните.

 • ПЛОДОВИТОСТТА И НАШЕТО БЪДЕЩЕ

  Когато сме млади, често си представяме, че ще имаме деца, когато пораснем. С годините започваме да го чуваме и от другите: "Когато имаш собствена дъщеря..." или "Това ще бъде история, която ще разказваш на сина си някой ден". Възпитани сме да приемаме за даденост семейство, съставено от родители и деца. Това се превръща в очакване, което идва както от нас, така и от другите.

  Ето защо, ако стане така, че като зрял човек решите, че искате да създадете семейство, но зачеването или бременността се окажат проблематични, това може да се окаже много обезсърчително в много отношения. В основата стои вкоренената представа за това как изглежда едно семейство и изведнъж тази основа е разклатена. След това се появяват емоциите свързани със загуба – както на човек, така и на визия за бъдещето – последвани често от чувство за непълноценност или вина. Нерядко се появява и усещането, че сте разочаровали другите, независимо дали става дума за партньора ви, който се е надявал на дъщеря или син или родителите ви, които очакват внуче.

 • СЪВЕТИТЕ НА АНТЪНИ УИЛЯМ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА БРЕМЕННОСТ

  Има толкова много неща, които не зависят от нас, когато става въпрос за забременяване, здравословна бременност и здравето на нашите бебета. Медицинската наука и проучванията не разполагат с всички отговори. На някои жени им казват, че никога няма да могат да забременеят, но те успяват. Това са чудеса, дадени ни от божествените и ангелските сили, които винаги работят с майките и бебетата, за да подкрепят тяхното здраве и развитие. Други, за съжаление, не могат да заченат и нямат ясна причина за това. За щастие има много неща, които жените могат да направят, за да подпомогнат здравето си, така че да могат да заченат, да имат здрава бременност и да родят здраво бебе. В тази статия, базирана на един от подкаст епизодите на Антъни Уилям, споделяме с вас някои от най-важните аспекти на здравословното зачеване и бременност.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ (ЧАСТ 2)

  Погрешното убеждение на медицинските общности, че лаймската болест се причинява от бактерии (а напоследък и от паразити), е една от най-големите грешки в съвременната история на медицината. Тя е попречила на толкова много поколения, борещи се с вирусни инфекции, да получат истинската помощ, от която се нуждаят. Антъни Уилям нарича това “лаймски капан”.

  Начинът, по който лекарите обикновено се справят с лаймската болест, е да предписват антибиотици, защото те целят да унищожат Borrelia burgdorferi и други бактерии като Bartonella, както и паразити като Babesia, които всъщност нямат нищо общо с лаймската болест и не представляват заплаха за здравето. Borrelia, Bartonella и Babesia не атакуват централната нервна система, а симптомите на възпалена централна нервна система са проблем номер едно сред всички пациенти с лаймска болест. Това вече се диагностицира като неврологична лаймска болест. Докато медицинските общности не научат истината, те ще продължат да предписват антибиотици за лаймска болест, които не дават положителни резултати и оставят след себе си поражения. Това е не просто неефективно, а и е опасно!

 • АНТЪНИ УИЛЯМ РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ (ЧАСТ 1)

  В тази статия ще ви запознаем с информацията от специалната глава за лаймска болест от книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”. В началото ѝ Антъни Уилям споделя от колко дълго е искал да разкрие истината за лаймската болест, но дори и сега, след десетилетия, в които той вече е помогнал на много хора, включително и лекари, да се възстановят от лаймска болест, нещо го възпира пишейки за тази истина. Това е така, защото историята на лаймската болест идва с ужасно много емоционален багаж – множество погрешни теории, клинични грешки и модерни заблуди.

  Това, което Антъни Уилям ни разкрива, е много различно от убежденията за лаймската болест, които съществуват досега. А подбудите му са прости, той иска просто хората да разберат какво всъщност представлява лаймската болест и как могат да се преборят с нея. Той работи и чака търпеливо, обучавайки толкова много практикуващи лекари и други хора за лаймската болест, като през цялото време се надява, че медицинските проучвания ще разкрият истината. Но минава поредната година, и още една, а медицинските общности просто следват все по-погрешни следи.

 • ЗАЩО ЖЕНИТЕ СА ПО-ПОДАТЛИВИ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

  Защо много от симптомите и състоянията, които разгледахме в статиите за заболявания на щитовидната жлеза, засягат в по-голяма степен жените, отколкото мъжете? Защо толкова често чуваме за проблеми с щитовидната жлеза и мистериозни хронични заболявания като за женски проблем?
 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА СИНДРОМА НА ПОЛИКИСТОЗНИТЕ ЯЙЧНИЦИ

  Тази статия е цитат на подкаст епизода на Антъни Уилям, в което той говори за синдрома на поликистозните яйчници (СПКЯ).
 • ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА - ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОЖНЕНИЯ (ЧАСТ 2)

  В предната част на статията, разгледахме придружаващите здравословни състояния, които се проявяват при хората страдащи от заболявания на щитовидната жлеза и по конкретно тези, които са свързани с женската репродуктивна система. Във втората част на статията ще обърнем внимание на останалите допълнителни здравословни състояния, които погрешно се приемат за отделни проблеми – проблеми със заздравяването на физически наранявания, нервно възпалителни състояния, диабет, хепатит и др.

  Изключително потискащо е за всеки да получи множество диагнози. Реалността е, че има много голям шанс това да не са много отделни, несвързани симптоми и състояния, а по-скоро всички те да идват от един и същи източник.
 • ИСТИНАТА ЗА МЕНОПАУЗАТА – ОТ АНТЪНИ УИЛЯМ

  Симптоми на менопауза и предменструален синдром нарушават нормалния ви начин на живот? Възможно е това да не са "само хормони".

  Преди средата на миналия век жените са очаквали с нетърпение менопаузата, тъй като тя обикновено е била сигнал за увеличаване на енергията, повишаване на либидото и забавяне на процеса на стареене. От около 1950 г. обаче започват да се появяват първите признаци на "мистериозни заболявания", които карат жените да посещават масово лекарите си, оплаквайки се от симптоми, които преди това почти не са съществували, включително нощно изпотяване, горещи вълни, умора, наддаване на тегло, храносмилателни проблеми, главоболие, раздразнителност, депресия, тревожност, проблеми с паметта, безсъние и др.

 • ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА – ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОЖНЕНИЯ (ЧАСТ 1)

  Хората, които се борят с нарушения на щитовидната жлеза, често страдат от допълнителни здравословни състояния, които погрешно се приемат за отделни проблеми. Може да бъде изключително обезсърчително за всеки да получи множество диагнози. Не само сте потиснати от чувството, че нещо не е наред с вас и не можете да се излекувате, но и в същото време живеете със страха че и нещо друго ще ви сполети – опасенията, че ако имате диагноза автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, това ви прави предразположени да развиете други автоимунни заболявания.
 • 90-ДНЕВНА ТЕРАПИЯ ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА НА ЛЕЧИТЕЛЯ МЕДИУМ (ЧАСТ 2)

  Продължение на статията от “90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум - част 1

  След като разгледахме първия вариант на 30-дневна терапия за освобождаване на черния дроб, лимфата и червата, нека се запознаем и с другите два, които са на малко по-непреднало ниво. Вариант Б е месец на детокс от токсични тежки метали, а последният Вариант В е за прочистване на вируса на щитовидната жлеза. Ако Вариант А е терапия за начинаещи, а Вариант Б – надграждаща такава, то Вариант В е версията за напреднали на 90-дневната терапия за щитовидната жлеза, насочена към укротяване на вируса на щитовидната жлеза, когато по-слабите мерки не са достатъчни.