РАЗЯДКА ОТ СУШЕНИ ДОМАТИ И АРТИШОК СЪС СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

РАЗЯДКА ОТ СУШЕНИ ДОМАТИ И АРТИШОК СЪС СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Приготвянето на тази кремообразна разядка отнема само няколко секунди и съчетава изключителни вкусове с успокояваща топлина. Сушените на слънце домати, чесънът и магданозът се съчетават перфектно с нежната сърцевина на артишок, за да създадат разядка, която ще накара всички да се върнат за още!

Съставки:

  • 2 чаши задушени сърцевини на артишок (виж. Съвети);
  • 3/4 чаша сушени домати без мазнината, накиснати в гореща вода за 5 минути;
  • 2 с.л. суров тахан;
  • 1 чаша накъсани листа от магданоз;
  • 2 скилидки чесън;
  • 1 лимон;
  • 1/4 ч.л. морска сол.

Сурови зеленчуци по избор за загребване от разядката (например червена чушка, краставица, карфиол, репички, аспержи и др.).

Начин на приготвяне:

Поставете артишока, сушените домати, тахана, магданоза, скилидките чесън, сока от лимона и морската сол в кухненски робот. Блендирайте съставките заедно, докато се смесят добре. Сервирайте разядката от сушени домати и артишок заедно със сурови зеленчуци по ваш избор!

СЪВЕТИ:

  • За да приготвите сърцевината на артишока, следвайте указанията за приготвяне на цял артишок на пара. Оставете артишока да се охлади и след това отстранете всички твърди зелени листа, докато останат само нежните жълти листа. Разрежете артишока наполовина и отстранете напълно мъхестия център (копринените бели и лилави листа и намиращите се под тях нишки), като го изгребете с лъжица. Така сърцевината на артишока е готова за употреба.
  • Ако нямате на разположение суров тахан, вместо него може да използвате обикновен тахан. Суровият тахан е с по-мек вкус, а печеният е по-изразителен. И двата вида тахан са подходящи.
  • Наслаждавайте се на тази разядка със сурови зеленчуци, както е описано или със сготвени зеленчуци от всякакъв вид. Ако ви се експериментира, можете дори да се опитате да я напълните в печени картофи!

Порция за 2 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, болка в гърлото, усещане за изтръпване, лезии от вътрешната страна на бузите, болка във венците и зъбите и болка по езика.  В това видео Антъни Уилям споделя мощен инструмент и техника за лечение на рани в устата и афти.
Прочети още
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за това как се образуват дерматоксините и какво въздействие имат върху организма ни. Антъни посочва два от основните варианта за прочистване от хроничните обриви, също така споделя кои хранителни добавки препоръчва за лечение на тези здравословни състояния.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните периоди от живота ни могат да понижат имунната ни система, което позволява на истинската причина за акнето – стрептококите – да вземат надмощие. В това видео ще разберете как тази бактерия причинява акне и кои храни трябва да избягвате, ако имате акне или искате да си помогнете за предотвратяването му.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.