САЛАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ В ДВА ВАРИАНТА

САЛАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ В ДВА ВАРИАНТА

Тези два варианта на салата са пълни с лечебни свойства за вашия черен дроб. Те са чудесна опция, когато искате да се храните по-леко, а също така са и перфектна добавка към готвено ястие, като например зеленчуците на пара от лечебната програма на Антъни Уилям "3:6:9” - прочетете в книгите “Помощ за черния дроб” и “Прочистване за здраве”. Можете да персонализирате всяка салата с някоя от лечебните за черния дроб храни от книгите, така че никога да не ви омръзне. Ако опитате дресинга "Винегрет" от портокали без мазнини, той със сигурност ще се превърне в основен продукт в кухнята ви. Той е ароматен, сладък и всеки би го харесал.

Спанак: Минералните соли в листата на спанака и особено в стъблото му помагат на черния дроб при изпълнението на неговите над 2000 химични функции. Спанакът не само е пълен с много витамини и хранителни вещества, но това са хранителни вещества, които черният дроб може лесно да усвои. Листата на спанака освобождават бързо хранителните вещества в чревния тракт, дори когато някой страда от слаби нива на производство на солна киселина или жлъчка. Той масажира илеума, което позволява по-добро производство на Б12, и помага на черния дроб да преобразува хранителните вещества, така че останалата част от тялото да може да ги получи, след като черният дроб ги освободи.

Аспержи: Осигуряват богатство от флавоноиди, които са силно противовъзпалителни, като много от тях са неоткрити или неизследвани. Те действат като естествен аспирин и успокояват затопленият, претоварен, борещ се с проблеми черен дроб. Способността на черния дроб да се прочиства се увеличава значително от този успокояващ ефект. Аспержите внасят ред в хаотичния, болен черен дроб. Имунната система на черния дроб се засилва незабавно от аспержите. Тя повишава производството на жлъчен сок, но не позволява на черния дроб да се преуморява при производството му. Помага за раздвижването на мастните клетки, като ги изхвърля от черния дроб. Подпомага подмладяването на дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб. Аспержите са една от най-важните храни за лечение на черния дроб. Помислете дали да не я включите в менюто си поне няколко пъти седмично.

Салата за лечение на черния дроб

Съставки: 

ВАРИАНТ А 

3 чаши нарязани домати на кубчета
1 краставица, нарязана на слайсове 
1 чаша нарязана целина 
1 чаша нарязан кориандър (по избор) 
1/2 чаша нарязан магданоз (по избор) 
1/2 чаша нарязан лук (по избор) 
8 чаши всякакви зеленолистни зеленчуци (спанак, рукола, маруля и др.) 
1 лимон, лайм или портокал, изцеден от сока

ВАРИАНТ Б 

2 чаши тънко нарязано червено зеле 
1 чаша морков, нарязан на кубчета 
1 чаша аспержи, нарязани на кубчета 
1 чаша репички, нарязани на кубчета 
2 чаши ябълки, нарязани на кубчета 
1/2 чаша нарязан кориандър 
8 чаши всякакви зеленолистни зеленчуци (спанак, рукола, маруля и др.) 
1 лимон, лайм или портокал, изцедени на сок 

ПО ЖЕЛАНИЕ: ДРЕСИНГ "ВИНЕГРЕТ" ОТ ПОРТОКАЛ 

1 чаша портокалов сок 
1 скилидка чесън 
1 супена лъжица суров мед 
1/4 чаша вода 
1/8 чаена лъжичка морска сол (по избор) 
1/8 чаена лъжичка кайен (по избор)

Начин на приготвяне:

Поставете зеленчуците и зеленолистните зеленчуци по избор в купа и ги разбъркайте, за да образувате основата на салатата. Капнете пресен сок от лимон, лайм или портокал на вкус. 

Алтернативно, направете портокаловия "винегрет", като смесите всички негови съставки до гладко съчетание. Объркайте салатата с пресния цитрусов сок или с дресинга "Винегрет” от портокал, докато се смеси добре. За да споделите с друг или за да запазвате част от нея за по-късно, разделете салатата в две купи. Насладете се!

Порция за 2 души

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Related articles

[ВИДЕО] ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА ОТ АНТЪНИ УИЛЯМ – ПОДОБРЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА КОЛАГЕН И ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА
[ВИДЕО] ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА ОТ АНТЪНИ УИЛЯМ – ПОДОБРЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА КОЛАГЕН И ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Read more
[ВИДЕО] АНТЪНИ УИЛЯМ ПРАВИ ЗЕЛЕНО СМУТИ И ШОКОВА ТЕРАПИЯ С НОВИЯ МИКРО-Ц IMMUNE POWER
[ВИДЕО] АНТЪНИ УИЛЯМ ПРАВИ ЗЕЛЕНО СМУТИ И ШОКОВА ТЕРАПИЯ С НОВИЯ МИКРО-Ц IMMUNE POWER
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Read more
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Read more

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.