Бананови палачинки с кленов сироп и диви боровинки

Бананови палачинки с кленов сироп и диви боровинки

Кой не обича палачинки, особено когато са приготвени само с полезни съставки? Тези вкусни палачинки, може да се превърнат в любимо хапване за уикенда, на което да се наслаждавате със семейството и приятелите си. Основните съставки на тези вкусни палачинки са дивите боровинки, бананът, суровият мед и кленовият сироп. Всяка от съставките е не само с прекрасен вкус, но и с невероятни лечебни свойства. Нека ги разгледаме. 

Дивите боровинки помагат за възстановяването на централната нервна система и за изчистването на вирусните невротоксини от черния дроб. Те съдържат изключително мощни антиоксиданти, които помагат за възстановяване на тъканта на щитовидната жлеза и намаляват растежа на възлите. Те също така спомагат за премахването на токсичните тежки метали от мозъка и черния дроб. В крайна сметка всичко това означава, че дивите боровинки спират свиването на мозъка и на щитовидната жлеза. Дивите боровинки не трябва да се бъркат с техните по-големи, промишлено отгледани братовчеди и могат да се намерят във фризерите за замразени храни на големите хранителни магазини.

Бананите осигуряват аминокиселини и правилния вид калий за възстановяване на невротрансмитерите, след като са били изгорени от вирусните невротоксини. Те са мощни и заради антивирусните и противовъзпалителните си свойства. Бананите са чудесен източник на калций, тъй като дърветата растат в богата на калций почва, а също така са чудесно средство при хипогликемия, тъй като помагат за балансиране на кръвната захар. Не се притеснявайте от модерните тенденции, които твърдят, че в бананите има твърде много захар. Тяхната плодова захар всъщност е изключително важна храна за мозъка, освен това е свързана с аминокиселините и минералите, които придават на бананите жизненоважното им хранене.

Суровият мед е най-доброто попълващо гориво, което съществува за подхранване и съживяване на щитовидната жлеза. Глюкозата и другите хранителни вещества в суровия мед на практика се насочват към щитовидната жлеза, за да я подхранват. Медицинската наука все още не познава симбиотичната връзка между меда и щитовидната жлеза. Медът е и антивирусно средство, което помага в борбата с вирусите със съдържанието си на цинк.

Кленовият сироп съдържа десетки микроелементи, които укрепват мозъка и останалата част от нервната система, като ги предпазват от окисляване вследствие на увреждане от тежки метали и вирусни невротоксини. Кленовият сироп спомага за изграждането на банки за съхранение на гликоген в черния дроб и мозъка, за да се балансира кръвната захар, което поддържа надбъбречните жлези силни и стабилни, за да могат да поддържат щитовидната жлеза.

Когато приготвяте тази рецепта, е важно да знаете, че това тесто е с различна консистенция от традиционната смес за палачинки, така че не забравяйте да следвате внимателно указанията. Ако имате проблеми с използването на тиган, опитайте вместо това да ги изпечете, за да постигнете отлични резултати.

Съставки: 

Начин на приготвяне:

  1. За тестото смесете бананите, меда, бакпулвера и морската сол заедно с водата до получаването на гладка смес. Добавете бадемовото брашно и картофеното нишесте и продължете да блендирате, докато се получи гъсто, хомогенно тесто. 
  1. За приготвяне на тиган: Загрейте 1/2 ч.л. кокосово масло в голям тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън. Изсипете от тестото в тигана, като използвате пълна супена лъжица от него, за да се получат малки палачинки. Ако е необходимо, използвайте обратната страна на лъжицата, за да изгладите тестото равномерно в кръг. Гответе палачинките в продължение на 2,5 до 3 минути, след което ги обърнете и гответе в продължение на 4 минути от другата страна, докато се изпекат. Благодарение на банана вътрешността на палачинката ще остане влажна, дори когато е готова. 
  1. За печене във фурната: Загрейте фурната до 160°C. Застелете две тави за печене с пергаментова хартия и леко намажете хартията с кокосово масло. С лъжица разпределете тестото в тавите за печене във формата на кръгове. Ако е необходимо, използвайте обратната страна на лъжица, за да загладите тестото равномерно. Печете палачинките във фурната в продължение на 8-10 минути, докато краищата станат златисти, след което ги обърнете и печете още 2 минути. 
  1. За кленовия сироп с диви боровинки, смесете 1/2 чаша кленов сироп и 1 чаша диви боровинки в малка тенджера на средна температура. Загрейте сиропа за 3 до 5 минути, като разбърквате често, докато стане горещ и добре се разбърка.
  1. Подредете палачинките в чиния и ги поднесете, поляти с кленов сироп с диви боровинки.

Съвети:

* Това тесто, макар и напълно вкусно, не е със същата консистенция като традиционната смес за палачинки. То ще бъде малко по-гъсто, което означава, че може да се наложи да използвате лъжица, за да го изгладите във форма.

* Освен това палачинките трябва да се обърнат, преди да изглеждат готови. Тестото не би трябвало да се разкъса, така че плъзнете шпатулата отдолу и обърнете палачинките, преди да решите да ги извадите.

Порция за 16 малки палачинки.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.