БУРГЕР ОТ ПРОСО В “ХЛЕБЧЕ” ОТ САЛАТА АЙСБЕРГ

БУРГЕР ОТ ПРОСО В “ХЛЕБЧЕ” ОТ САЛАТА АЙСБЕРГ

Хрупкави и свежи "хелбчета" от салата айсберг обгръщат тези вкусни бургери от просо, резени домати, лук и лесен за приготвяне домашен кетчуп. Съставките за бургера могат лесно да се поставят в безглутенови хлебчета за членовете на семейството, които предпочитат по-традиционните рецепти.

Съставки: 

1/4 чаша ситно нарязан лук;
1 скилидка чесън, нарязана на ситно;
1/4 чаша ситно нарязани сушени домати (без мазнината и без сол);
1 чаша просо;
2 чаши лечебен бульон или вода;
1 ч.л. сушени италиански билки, като мащерка, риган и/или босилек;
1/2 ч.л. червен пипер;
2 с.л. картофено нишесте;
2 големи глави салата айсберг
1/4 чаша кетчуп;
1/2 чаша домат, нарязан на тънки шайби;
1/3 чаша лук, нарязан на тънки шайби.

Начин на приготвяне:

Поставете малка тенджера с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гответе в продължение на 3 до 5 минути, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и сушените домати и продължете да готвите за 1 до 2 минути. Намалете температурата и прибавете просото, лечебния бульон или водата, билките и червения пипер. Покрийте и оставете да къкри за 10-12 минути, докато просото се свари. Оставете настрана, докато изстине напълно.

Поставете сместа в голяма купа и добавете картофеното нишесте. Намачкайте няколко пъти с преса за картофи, докато се разбие частично и картофеното нишесте се разпредели добре в сместа. С мокри ръце направете от сместа 4 големи бургера.

Поставете керамичен тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Сложете бургерите и ги запечете по 4-5 минути от всяка страна, докато покафенеят.

Нарежете 8 големи шайби от двете глави салата айсберг (по 4 от всяка глава), за да оформите “хлебчетата”. Върху една шайба от салатата айсберг поставете бургера от просо, кетчуп, домат, лук и втора шайба от айсберга. Повторете с останалите съставки и сервирайте веднага.

Порция за 4 души

Съвет:

Когато избирате между лечебен бульон и вода, имайте предвид, че бульонът ще придаде по-богат вкус. Купеният от магазина бульон не се препоръчва, защото е много трудно да се намери разновидност, която да не съдържа масло, сол, естествени аромати и/или други добавки.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), които създават хронично възпаление на централната нервна система и нервите в цялото тяло. Това може да доведе до леки пукнатини, разкъсвания и оголени коренови власинки, които създават чувствителни места по нервите. Някои агресивни разновидности на ЕБВ стигат дотам, че се свързват с тези слаби места, като създават още по-силно възпаление и болка. Невротоксините на ЕБВ се създават, когато патогенът се храни с любимите си храни, а в случая на фибромиалгия това често са токсични тежки метали като живак. Диетата с високо съдържание на мазнини и белтъчини обикновено влошава състоянието.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като прониква в тъканта на щитовидната жлеза и бавно произвежда вторични продукти и други токсични отпадъци. Изгледайте това видео, за да чуете лично от Лечителя Медиум обяснението за това състояние. За по-подробна информация за тиреоидит на Хашимото прочетете книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза”, от която ще научите как да се излекувате.
Прочети още
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. Адреналинът излиза от надбъбречните ни жлези в специфични смеси, за да помогне на мозъка и тялото ни да преодолеят стреса. Но този адреналин също така е разяждащ за тялото ни и може да предизвика и влоши симптомите. Електрическите импулси преминават през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, защото адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Съществуват здравословни нива на щадящи тялото, ежедневни смеси от адреналин. По-агресивните смеси от адреналин се произвеждат по време на стрес и трудности. Имунната система може да се срине и вирусите, които стоят зад толкова много хронични заболявания, да се развият, размножат и нараснат, което води до пристъпи на мозъчно възпаление и неврологични симптоми.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.