Бургер от просо в “хлебче” от салата айсберг

Бургер от просо в “хлебче” от салата айсберг

Хрупкави и свежи "хелбчета" от салата айсберг обгръщат тези вкусни бургери от просо, резени домати, лук и лесен за приготвяне домашен кетчуп. Съставките за бургера могат лесно да се поставят в безглутенови хлебчета за членовете на семейството, които предпочитат по-традиционните рецепти.

Съставки: 

1/4 чаша ситно нарязан лук;
1 скилидка чесън, нарязана на ситно;
1/4 чаша ситно нарязани сушени домати (без мазнината и без сол);
1 чаша просо;
2 чаши лечебен бульон или вода;
1 ч.л. сушени италиански билки, като мащерка, риган и/или босилек;
1/2 ч.л. червен пипер;
2 с.л. картофено нишесте;
2 големи глави салата айсберг
1/4 чаша кетчуп;
1/2 чаша домат, нарязан на тънки шайби;
1/3 чаша лук, нарязан на тънки шайби.

Начин на приготвяне:

Поставете малка тенджера с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гответе в продължение на 3 до 5 минути, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и сушените домати и продължете да готвите за 1 до 2 минути. Намалете температурата и прибавете просото, лечебния бульон или водата, билките и червения пипер. Покрийте и оставете да къкри за 10-12 минути, докато просото се свари. Оставете настрана, докато изстине напълно.

Поставете сместа в голяма купа и добавете картофеното нишесте. Намачкайте няколко пъти с преса за картофи, докато се разбие частично и картофеното нишесте се разпредели добре в сместа. С мокри ръце направете от сместа 4 големи бургера.

Поставете керамичен тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Сложете бургерите и ги запечете по 4-5 минути от всяка страна, докато покафенеят.

Нарежете 8 големи шайби от двете глави салата айсберг (по 4 от всяка глава), за да оформите “хлебчетата”. Върху една шайба от салатата айсберг поставете бургера от просо, кетчуп, домат, лук и втора шайба от айсберга. Повторете с останалите съставки и сервирайте веднага.

Порция за 4 души

Съвет:

Когато избирате между лечебен бульон и вода, имайте предвид, че бульонът ще придаде по-богат вкус. Купеният от магазина бульон не се препоръчва, защото е много трудно да се намери разновидност, която да не съдържа масло, сол, естествени аромати и/или други добавки.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.