Тази рецепта вдъхновена от испанската паеля, ви предлага успокояващо, обилнo и вкуснo ястие от полезни храни, което да поднесете на семейната трапеза. Изберете кафяв ориз, киноа или просо – всички те са безглутенови зърна, които са по-щадящи за организма от белия ориз, който обикновено се използва в оригиналната рецепта за паеля.

Лукът дезинфекцира черния дроб, като го предпазва от възпаление. Той също така подобряват контрола на температурата или "термостата" на черния дроб, така че той да може да се загрява и охлажда правилно.

Чесънът е антивирусен, антибактериален, противогъбичен (включително против плесени), противопаразитен и богат на фитохимикала алицин - серно съединение, което предотвратява заболявания.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Поставете шафрана в малка купа и добавете достатъчно гореща вода, за да го покрие. Оставете настрана за 15 минути.

Загрейте фурната до 220°C.

Загрейте зехтина в голям тиган за паеля или голям керамичен тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете лука и гответе за 3-5 минути, докато омекне и покафенее. Добавете чесъна, чушката, пушения червен пипер, червения пипер, сушената мащерка и ригана и гответе още една минута.

Добавете кафявия ориз, доматите, лечебния бульон, лимоновия сок, морската сол и шафрана с водата. Разбъркайте внимателно и оставете тигана да къкри за 5-7 минути.

Внимателно прехвърлете тигана във фурната и печете 15-20 минути. Подредете граха и нахута отгоре и печете още 20-30 минути или докато оризът омекне, а дъното стане хрупкаво.

Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте веднага.

Порция за 4 души,

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.