ЗЕЛЕВИ РУЛЦА С КЪЛНОВЕ И ДИП СОС ОТ МАНГО И ДОМАТ

ЗЕЛЕВИ РУЛЦА С КЪЛНОВЕ И ДИП СОС ОТ МАНГО И ДОМАТ

Тези свежи, цветни зелеви рулца са чудесен начин да заредите деня си със зеленчуци. Забавно предложение за обяд – сложете поднос с нарязани зеленчуци, за да може всеки да направи рулца по свой вкус. Освен това можете да приготвите различни дип сосове, като използвате някои от другите рецепти в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни” – опитайте пестото с кориандър, чесновия дресинг за салата с тахан или дип соса от авокадо за нори рулца.

Съставки:

 • 6 големи листа от зелка;
 • 1 чушка тип камба, всеки цвят;
 • 1 авокадо;
 • 1/4 червено зеле;
 • 2 фурми, без костилки;
 • 2 чаши кълнове;
 • 2 чаши микро растения;
 • 1 чаша нарязано на кубчета манго;
 • 1 чаша нарязан на кубчета домат;
 • 1 четвърт парче джинджифил;
 • тънки слайсове халапеньо (по избор).

Начин на приготвяне:

Изплакнете зелевите листа и отрежете дръжките им. Можете да запазите дръжките за супа или смути. Нарежете чушката, авокадото и червеното зеле на тънки ивици. Нарежете на ситно и намачкайте фурмите, за да се получи паста. Със страната на стъблото, обърната към вас, започнете от дясната страна на зелевите листа и ги напълнете с нарязаните зеленчуци, кълнове и микро растения. Завийте към лявата страна като бурито, като сгъвате горната част на листата. Използвайте пастата от фурми по левия край на зелевите листа, за да се залепят. Повторете с останалите зелеви листа, плънката и пастата. За дип соса смесете мангото, доматите, джинджифила и халапеньото (по избор) до гладка хомогенна смес.

Порция за 1-2 души. 

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще откриете главно в суровият мед и прясно изцедени цитрусови плодове. Тази глюкоза се свързва с правилния вид витамин Ц под формата на аскорбинова киселина и го вкара в клетките и органите. Витамин Ц е антиоксидант, който подхранва имунната ви система. Суровият мед и сокът от портокал се свързват директно с витамин Ц, което води до тази мощна антиоксидантна доставка на антивирусни, антибактериални лечебни хранителни вещества в тялото.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.