Безглутенови бисквити с банан и овесени ядки

Безглутенови бисквити с банан и овесени ядки

Рецептата за тези бисквитки е изключително проста и се състои само от няколко ключови съставки, но това изобщо не означава, че са лишени от разнообразен вкус. Можете да ги приготвите предварително, за да им се насладите в натоварените сутрини или да ги сложите в кутиите за обяд на всеки член от семейството.

Тази вкусна рецепта е една от над 75-те рецепти в книгата “Прочистване за здраве”.

Нека да разгледаме как някои от ключовите съставки в тези безглутенови бисквити с банан и овесени ядки могат да окажат подкрепа на вашето излекуване:  

Банани: фруктозата в банана е любим източник на храна за черния дроб. Тя осигурява бързо гориво за черния дроб и събужда заспалите клетки, като увеличава тяхната изобретателност и работоспособност. Успокоява лигавицата на чревния тракт, а също така успокоява нервите, свързани с чревния тракт. Противно на общоприетото схващане, бананите са една от най-антибактериалните, противовъзпалителните и противогъбичните храни. Чудесен продукт за комбиниране с други богати на хранителни вещества храни или за прием с хранителни добавки, защото подобряват способността на черния дроб да усвоява хранителните вещества.

Стафиди: стафидите лесно могат да бъдат пренебрегнати или забравени, но те всъщност предлагат чудесни ползи за здравето и всъщност предлагат по-голяма хранителна мощ от годжи бери, което се изтъква като суперхрана. Стафидите могат да варират по размер и цвят в зависимост от това какъв вид грозде се използва. Гроздето има дълъг списък със лечебни ползи и може да бъде особено полезно, когато става въпрос за борба с Безпощадните четири (радиацията, токсичните тежки метали, ДДТ и бумът на вируси - повече по темата ще намерите в книгата “Помощ за черния дроб”). Те притежават силни антивирусни свойства и могат да помогнат за извеждането на радиацията от организма. Благодарение на съвместните усилия на аминокиселините и антоцианините, те премахват ДДТ и токсичните тежки метали от черния дроб.

Съставки:

  • 1 голям зрял банан (около 1/2 чаша пюре);
  • 1 чаша безглутенови овесени ядки;
  • 1 ч.л. канела;
  • 1/4 чаша червени боровинки или стафиди (по избор).

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. Постелете средно голяма тавичка с лист за печене.

Поставете банана в средно голяма купа и го намачкайте с вилица. Добавете овесените ядки, канелата и боровинките или стафидите, в зависимост кое сте избрали. Разбъркайте до получаването на еднородна смес, подобна на тесто.

Изгребете топка от сместа с помощта на лъжица – трябва да получите около 8 еднакви по големина топки. Поставете ги върху хартия за печене и леко ги сплескайте с помощта на дъното на чаша, за да придобият формата на бисквити.

Поставете бисквитките във фурната и печете за 15 до 20 минути, докато покафенеят от двете страни. Охладете ги напълно, преди да ги консумирате.

Порция за 8 бисквити.Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.