СЛАДОЛЕДЕНИ БЛИЗАЛКИ С КОКОСОВА ВОДА И СОК ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА НА ПРАХ

СЛАДОЛЕДЕНИ БЛИЗАЛКИ С КОКОСОВА ВОДА И СОК ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА НА ПРАХ

Приготвянето на тези вкусни сладоледени близалки няма как да бъде по-лесно. Просто смесете съставките, изсипете ги във формички за сладолед и ги замразете. Те са сладки и изключително полезни. Благодарение на кокосовата вода, суровия мед и малините те са пълни с глюкоза, от която тялото и мозъкът ни се нуждаят, а голямото количество от необходимите ни минерали се съдържат в сока от ечемичена трева на прах и в сока от лимон или лайм.

Кокосовата вода доставя на кръвта жизненоважна глюкоза и важни минерални соли, включително калий и натрий. Това е основен компонент на химическото производство на нашите невротрансмитери. Кокосовата вода също така повишава силата на всичко, до което се докосне. Тя има невероятен обхват. Когато се комбинира с която и да е лечебна храна, кокосът влиза в контакт с тези ползи и ги зарежда с енергия.

В тази рецепта се използва сок от ечемичена трева на прах (а не просто ечемичена трева на прах), който е основна съставка заедно с кокосовата вода. Сокът от ечемичена трева на прах е богат на желязо, калций, селен, витамини Ц и Е, незаменими аминокиселини и много други важни хранителни вещества. Антъни Уилям използва и препоръчва сока от ечемичена трева на прах на Vimergy®, компания за хранителни добавки, която той подкрепя.

Съставки:

2 чаши кокосова вода;
1 ч.л. сок от ечемичена трева на прах;
2-3 с.л. суров мед
1-2 с.л. прясно изцеден сок от лимон или лайм;
1/3 чаша малини.

Начин на приготвяне:

В средно голяма кана смесете кокосовата вода, сока от ечемичена трева на прах, сока от лимон или лайм и суровия мед и разбъркайте до еднородност.

Разпределете малините във формички за сладолед, след което изсипете отгоре сместа от купата. Покрийте с капак и/или поставете клечка за близалка във всяка формичка. Замразете сладоледените близалки, докато се втвърдят.

Порция за 6-8 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.