Тази вкусна безглутенова пица с тънък блат от сладки картофи е чудесна основа за всякакви любими добавки за пица, като маслини, лук, пресни билки, рукола и разнообразни пресни зеленчуци. Не само това, но сладките картофи в блата предлагат и своите лечебни ползи.

Сладките картофи са важна храна за съхранение на глюкоза и гликоген за черния дроб. Всички батати са полезни, дори белите сладки картофи. Подобно на обикновените картофи, те подпомагат почти всяка функция, за която отговаря черният дроб в тялото ни. Сладките картофи имат фитохимични свойства, които успокояват загрятия, раздразнен, застоял, бавен и токсичен черен дроб и помагат за предотвратяване на спазмите. Те предлагат и редица фитохимикали за балансиране на хормоните в черния дроб. Черният дроб използва сладките картофи и бататите, за да регулира и контролира някои от своите хормонални функции.

Съставки:

За блата:

Сос Маринара:

Добавки за пицата (всякаква комбинация от тях):

  • 1/2 червен лук, нарязан на ситно
  • 3-4 чери домата, разрязани наполовина
  • 1/4 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 5-6 маслини
  • 1/4 малка тиквичка, нарязана на филийки
  • Шепа прясна рукола
  • Шепа пресен босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C.

Поставете нарязаните на кубчета сладки картофи в тенджера за готвене на пара. Покрийте с капак и гответе на пара 10-15 минути, докато омекнат. Извадете и охладете.

Поставете сладките картофи в купа и ги намачкайте с вилица или преса за картофи до гладка смес. Измерете 1 чаша пюре от сладки картофи, а останалото оставете за друга рецепта.

Смесете сладките картофи в купа с кокосовото брашно, нишестето от арарут, сушения риган и морската сол. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оставете настрана.

Направете соса маринара, като комбинирате доматеното пюре, сушения риган, сухата мащерка, водата, морската сол и черния пипер в купа и разбиете, докато се смесят.

Подгответе тавичка за печене, застлана с хартия за печене и поставете тестото върху нея. С ръце разстелете тестото до дебелина 1 см. Печете във фурната за 20 минути, докато се втвърди отгоре.

Намажете пицата със соса маринара и наредете добавките за пица по избор. Печете още 10 минути, докато ръбовете покафенеят. Добавете прясна рукола или босилек и сервирайте веднага.

Порция за 1 пица

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), които създават хронично възпаление на централната нервна система и нервите в цялото тяло. Това може да доведе до леки пукнатини, разкъсвания и оголени коренови власинки, които създават чувствителни места по нервите. Някои агресивни разновидности на ЕБВ стигат дотам, че се свързват с тези слаби места, като създават още по-силно възпаление и болка. Невротоксините на ЕБВ се създават, когато патогенът се храни с любимите си храни, а в случая на фибромиалгия това често са токсични тежки метали като живак. Диетата с високо съдържание на мазнини и белтъчини обикновено влошава състоянието.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като прониква в тъканта на щитовидната жлеза и бавно произвежда вторични продукти и други токсични отпадъци. Изгледайте това видео, за да чуете лично от Лечителя Медиум обяснението за това състояние. За по-подробна информация за тиреоидит на Хашимото прочетете книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза”, от която ще научите как да се излекувате.
Прочети още
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. Адреналинът излиза от надбъбречните ни жлези в специфични смеси, за да помогне на мозъка и тялото ни да преодолеят стреса. Но този адреналин също така е разяждащ за тялото ни и може да предизвика и влоши симптомите. Електрическите импулси преминават през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, защото адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Съществуват здравословни нива на щадящи тялото, ежедневни смеси от адреналин. По-агресивните смеси от адреналин се произвеждат по време на стрес и трудности. Имунната система може да се срине и вирусите, които стоят зад толкова много хронични заболявания, да се развият, размножат и нараснат, което води до пристъпи на мозъчно възпаление и неврологични симптоми.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.