Веган кесадия с броколи и сирене сос

Веган кесадия с броколи и сирене сос

Веган кесадия с броколи и сирене сос без млечни продукти! Тази вкусна кесадия е и с ниско съдържание на мазнини, което я прави по-добър избор за лечение. Можете да използвате рецептата на Антъни Уилям за картофени тортили или да използвате марка, която ви харесва и която не съдържа зърнени култури и царевица. Те са чудесен избор и за вашите деца!

Картофи: богати са на аминокиселини, които специфично потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества за черния дроб, тъй като именно на нея той разчита, за да поддържа силите си. Освен това помага за натрупването на гликогенови запаси - именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на мръсната кръв. 

Съставки:

  • 1 чаша ситно нарязани броколи
  • 1/2 с.л. лимонов сок
  • Морска сол, на вкус (по желание)
  • 1/2 ч.л. червен пипер на люспи (по избор)
  • Картофени тортили (или използвайте друга тортила по избор, която не съдържа зърнени храни и царевица)
  • Шепа пресен кориандър, за сервиране

Рецепта за сирене соса (ако желаете, заменете със сирене Начо):

Начин на приготвяне:

Задушете нарязаните броколи на пара, докато се сварят. Поставете ги в средно голяма купа и добавете лимоновия сок и морската сол (ако използвате). Оставете настрана.

За да приготвите сирене соса, поставете неподсладеното бадемово мляко, нишестето от тапиока, лука на прах, чесъна на прах, червения пипер, куркумата, лимоновия сок, кокосовия аминос (ако използвате) и морската сол (ако използвате) в малка тенджера. Разбъркайте с бъркалка до получаване на еднородна смес.

Поставете тенджерата на средна температура и я оставете да заври. Намалете температурата до минимум и редуцирайте соса, като разбърквате често, докато сместа се сгъсти - около 1-2 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана.

Поставете една тортила върху тиган с незалепващо покритие и добавете слой от сирене соса. Отгоре сложете 1/4 чаша задушени броколи, поръсете с люспи от червен пипер (ако използвате) и още един слой сос от сирене, за да покрие броколите. Поставете друга тортила отгоре и запечете на средно силен огън за 2-3 минути, докато покафенее отдолу. Обърнете и запечете за още 2-3 минути или докато покафенее. Повторете с останалите тортили. Разрежете кесадиите на 4 парчета, украсете ги с пресен кориандър и сервирайте веднага.

Порция за 2-ма души. 

За повече информация относно лечебните свойства на десетки различни храни, прочетете книгите на Антъни Уилям “Най-полезните храни” и “Помощ за черния дроб” или посетете нашия блог.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.