ВЕГАН КЕСАДИЯ С БРОКОЛИ И СИРЕНЕ СОС

ВЕГАН КЕСАДИЯ С БРОКОЛИ И СИРЕНЕ СОС

Веган кесадия с броколи и сирене сос без млечни продукти! Тази вкусна кесадия е и с ниско съдържание на мазнини, което я прави по-добър избор за лечение. Можете да използвате рецептата на Антъни Уилям за картофени тортили или да използвате марка, която ви харесва и която не съдържа зърнени култури и царевица. Те са чудесен избор и за вашите деца!

Картофи: богати са на аминокиселини, които специфично потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества за черния дроб, тъй като именно на нея той разчита, за да поддържа силите си. Освен това помага за натрупването на гликогенови запаси - именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на мръсната кръв. 

Съставки:

 • 1 чаша ситно нарязани броколи
 • 1/2 с.л. лимонов сок
 • Морска сол, на вкус (по желание)
 • 1/2 ч.л. червен пипер на люспи (по избор)
 • Картофени тортили (или използвайте друга тортила по избор, която не съдържа зърнени храни и царевица)
 • Шепа пресен кориандър, за сервиране

Рецепта за сирене соса (ако желаете, заменете със сирене Начо):

 • 1 чаша неподсладено бадемово мляко, ако е необходимо - повече.
 • 2 1/2 с.л. нишесте от арарут
 • 1/2 с.л. лук на прах
 • 1/2 ч.л. чесън на прах
 • 1/4 ч.л. червен пипер
 • 1/4 ч.л. куркума
 • 1 с.л. лимонов сок
 • 1 с.л. кокосов аминос (по избор)
 • Морска сол на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:

Задушете нарязаните броколи на пара, докато се сварят. Поставете ги в средно голяма купа и добавете лимоновия сок и морската сол (ако използвате). Оставете настрана.

За да приготвите сирене соса, поставете неподсладеното бадемово мляко, нишестето от арарут, лука на прах, чесъна на прах, червения пипер, куркумата, лимоновия сок, кокосовия аминос (ако използвате) и морската сол (ако използвате) в малка тенджера. Разбъркайте с бъркалка до получаване на еднородна смес.

Поставете тенджерата на средна температура и я оставете да заври. Намалете температурата до минимум и редуцирайте соса, като разбърквате често, докато сместа се сгъсти - около 1-2 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана.

Поставете една тортила върху тиган с незалепващо покритие и добавете слой от сирене соса. Отгоре сложете 1/4 чаша задушени броколи, поръсете с люспи от червен пипер (ако използвате) и още един слой сос от сирене, за да покрие броколите. Поставете друга тортила отгоре и запечете на средно силен огън за 2-3 минути, докато покафенее отдолу. Обърнете и запечете за още 2-3 минути или докато покафенее. Повторете с останалите тортили. Разрежете кесадиите на 4 парчета, украсете ги с пресен кориандър и сервирайте веднага.

Порция за 2-ма души. 

За повече информация относно лечебните свойства на десетки различни храни, прочетете книгите на Антъни Уилям “Най-полезните храни” и “Помощ за черния дроб” или посетете нашия блог.

Подобни публикации

[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за това как се образуват дерматоксините и какво въздействие имат върху организма ни. Антъни посочва два от основните варианта за прочистване от хроничните обриви, също така споделя кои хранителни добавки препоръчва за лечение на тези здравословни състояния.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните периоди от живота ни могат да понижат имунната ни система, което позволява на истинската причина за акнето – стрептококите – да вземат надмощие. В това видео ще разберете как тази бактерия причинява акне и кои храни трябва да избягвате, ако имате акне или искате да си помогнете за предотвратяването му.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.