Ако сте почитатели на ризотото, опитайте тази усъвършенствана версия, приготвена с просо, което е по-добра зърнена храна от ориза, когато става въпрос за хора, които се лекуват. Освен това просото е по-вкусно, заради леко ореховия си вкус. Гъбите, лукът, чесънът и билките добавят лечебни хранителни вещества и вкус към това ястие, което е най-добре да се консумира за вечеря заедно със зеленолистна салата.

Съставки:

  • 1 средно голяма глава лук, нарязан на ситно;
  • 1 1/2 ч.ч. тънко нарязани гъби*;
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани;
  • 1 ч.ч. просо;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • 1 с.л. прясна мащерка;
  • 1 с.л. пресен риган;
  • 3-4 ч.ч. лечебен бульон или вода;
  • 1 ч.ч. свободно събран пресен магданоз и/или босилек, нарязани на ситно;
  • 1/4 ч.л. морска сол (по избор).

Начин на приготвяне:

Поставете голяма керамична тенджера с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гъбите и гответе в продължение на 3 до 5 минути, докато омекнат.

Добавете чесъна и гответе още 2-3 минути. Намалете температурата на средно ниска.

Добавете просото, червения пипер, мащерката, ригана и 1 чаша лечебен бульон или вода. Разбъркайте, докато се смесят равномерно. Гответе 17-20 минути, като разбърквате на всеки няколко минути и добавяте още лечебен бульон или вода, ако е необходимо.

Когато просото се свари, разбъркайте пресния магданоз или босилек. Добавете морската сол (ако използвате) и разбъркайте.

Сервирайте веднага.

*За гъбите измийте и изплакнете обилно с топла до гореща вода, преди да ги нарежете. Не използвайте лепкави или загниващи гъби. Това е признак за окисляване и разваляне.

Порция за 2-3 души.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.