Сладкото, сочно манго и свежите билки правят тези нори рулца изключителни. Те са прости, но изпълнени с вкусове, особено когато можете да намерите пресни манго и домати. Навийте нори рулцата и ги сервирайте веднага или ги опаковайте в кутия, за да ги хапнете през деня.

Високо биоусвоимият магнезий в мангото, в съчетание с фитохимичните фенолни киселини успокоява централната нервна система, което спомага за предотвратяване на инсулти, припадъци и инфаркти.

Съставки:

  • 4 бр. листа нори;
  • Изстискайте сок от портокал, лимон или лайм;
  • 1 манго, обелено и нарязано на тънки ивици;
  • 1 краставица, нарязана на жулиени;
  • 2 домата, нарязани на ивици;
  • 4 стръка пресен лук;
  • 1 ч.ч. свободно събрани микрозеленчуци или кълнове;
  • 1 ч.ч. свободно събрани листа от пресен кориандър;
  • 1 ч.ч. свободно събрани листа от прясна мента;

Начин на приготвяне:

Поставете лист нори с лъскавата страна надолу върху дъска за рязане с широкия край към вас. Изстискайте само няколко капки сок от портокал, лимон или лайм върху листа нори и с пръсти разнесете сока по целия лист, така че да го овлажните съвсем леко.

Подредете 1/4 от резените манго, краставицата, доматите, пресният лук, микрозеленчуците или кълновете и билките в единия край на листа. Изстискайте още една-две капки сок от портокал, лимон или лайм в другия край на листа и след това го завийте плътно на руло. Разрежете рулото наполовина.

Повторете с останалите съставки и сервирайте.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.