Тази унгарска яхния се приготвя от крехки зеленчуци, сготвени в богато овкусен кремообразен доматен сос с червен пипер, билки и други подправки. Насладете се на тази чудесна рецепта, поднесена самостоятелно или с картофено пюре, ориз от карфиол, просо или безглутенова паста по избор. Тази вегетарианска рецепта е с ниско съдържание на мазнини и без млечни продукти.

Доматите използват важни микроелементи, фитохимикали, витамини и минерали за подпомагане на много функции на черния дроб.

Лукът има антимикробни серни съединения, които изхвърлят от черния дроб недружелюбните патогени.

Гъбите съдържат стотици неоткрити фитохимични съединения, много от които са детоксикиращи за черния дроб.

Съставки:

 • 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета;
 • 2 гъби Портобело, нарязани на едро;
 • 2 ч.ч. червени чушки, нарязани;
 • 5 скилидки чесън, нарязани на ситно;
 • 2 1/2 ч.ч. лечебен бульон;
 • 1 1/2 ч.ч. домати на кубчета от консерва или 450 мл. доматено пюре;
 • 1 1/2 ч.ч. картофи, нарязани на кубчета;
 • 1 ч.ч. тънко нарязан морков;
 • 3 с.л. унгарски червен пипер или 2 с.л. обикновен червен пипер и 1 с.л. пушен червен пипер;
 • 1 ч.л. лук на прах;
 • 1 с.л. кокосова захар;
 • 2 дафинови листа;
 • 1/3 ч.ч. кокосово или неподсладено бадемово мляко;
 • морска сол на вкус (по избор);
 • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз, за сервиране.

ЗА ГАРНИТУРА

 • Картофено пюре, ориз от карфиол, просо или паста без глутен и царевица.

Начин на приготвяне:

Поставете на котлона голям керамичен съд с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гъбите и гответе, като разбърквате от време на време, за 5-8 минути или докато омекнат и покафенеят. Ако е необходимо, добавете малко вода, за да предотвратите залепването.

Добавете червените чушки и чесъна в тенджерата и гответе още 2-3 минути, докато чушките започнат да омекват. Добавете в тенджерата лечебния бульон, доматите, картофите, морковите, червения пипер, лука на прах, кокосовата захар и дафиновите листа. Оставете да заври, след това намалете температурата на котлона и гответе, като разбърквате от време на време, в продължение на 30-40 минути или докато зеленчуците омекнат и сосът се сгъсти. Свалете от котлона, разбъркайте с кокосовото или бадемово мляко и подправете с морска сол на вкус (ако използвате).

Гарнирайте с нарязан магданоз и сервирайте веднага с картофено пюре, паста или просо.

Порция за 6 души

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.