Тръпчив, сладък и изпълнен с аромат, този кекс много ще ви допадне ако обичате лимони. Кексът е веган, без млечни продукти, без яйца, без глутен и е направен с чисти продукти. Насладете му се в натуралния му вид или добавете за допълнително удоволствие вкусна лимонова глазура.

Лимоните са богати на биоусвоим витамин Ц и калций. Освен това лимоните са най-добрият източник на минерални соли и микроелементи. Биоусвоимият натрий в лимоните е основната причина за полезните свойства, които те предлагат на тялото ни.

Съставки:

ЗА БЛАТА

ЛИМОНОВА ГЛАЗУРА (ПО ЖЕЛАНИЕ):

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 ℃. Постелете тава за печене на хляб с пергаментова хартия.

В голяма купа смесете овесеното брашно, брашното от кафяв ориз, картофеното нишесте, бакпулвера и содата за хляб. Оставете настрана.

В друга купа смесете кленовия сироп, лимоновата кора и сок, счуканото ленено семе, разтопеното кокосово масло и ванилията. Разбийте до еднородна смес.

Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се получи хомогенно тесто. Изсипете тестото в подготвената форма за хляб и печете за 30-40 минути, докато леко покафенее отгоре и когато проверявате с клечка за зъби, вече по нея няма тесто.

Охладете за 5 минути в тавата, след това извадете и охладете напълно върху решетка.

За да приготвите лимоновата глазура, смесете кашуто, кленовия сироп, водата и лимоновия сок в блендер и пасирайте докато се смесят добре. Когато кексът изстине, намажете го с глазурата отгоре.

Нарежете и сервирайте. Най-добре е да се консумира в деня на печенето или да се съхранява в херметически затворен съд.

Порция за 4-6 души.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.