Насладете се на тези сладки пръчици от диня! Те хидратират, лекуват и са много вкусни. Сокът и кората от лайм плюс лютия пипер им придават пристрастяващ вкус. Можете също така да ги приготвите за пикник в парка или за плажа.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Всички тиквови растения имат невероятни лечебни свойства, включително и динята. Лаймът също е основна съставка в тази рецепта. Открийте някои от лечебните ползи на тези специални храни по-долу.

Диня: Мощна храна за прочистване на черния дроб поради способността на динята да хидратира кръвта сама по себе си и да помага за облекчаване на претовареното състояние на черния дроб. Комбинацията от уникалното съдържание на жива вода в динята и нейните хранителни вещества позволява на сърцето да работи по-малко; динята разреждат мръсната, токсична и пълна с мазнини кръв, което позволява на сърцето да не се претоварва с изпомпване на кръвта. Това намалява част от отговорността на черния дроб да защитава сърцето, което го освобождава да се съсредоточи върху други важни химически функции, които са необходими в момента. Динята също така осигурява на черния дроб хидратация, която да задържи за случаите, когато сте в суша, водейки начин на живот, свързан с хронична дехидратация. Те с лекота промиват токсините от чревния тракт и възстановяват резервите от солна киселина в стомаха. И тъй като жлъчката не е необходима за разграждането и храносмилането на динята, черният дроб може да работи за възстановяване на жлъчния си резервоар.

Лимон и лайм: Подобряват производството на солна киселина, както и производството на жлъчка и нейната ефикасност. Съдържат микроминерални соли, които разграждат патогени като непродуктивни бактерии, плесени, дрожди и гъбички, за да помогнат за защитата на имунната система на черния дроб. Богатото съдържание на калций в лимоните и лайма се свързва с витамин Ц в тях и двата компонента навлизат в черния дроб, където събуждат застоялия, муден, мазен черен дроб, като помагат за разхлабването и разсейването на мастните клетки. Лимоните и лаймът почистват синдрома на замърсената кръв, подобряват усвояването на глюкозата и дори предпазват панкреаса.

Съставки:

  • 1 малка диня, нарязана на пръчици;
  • Кората от 1 лайм;
  • 1 с.л. сок от лайм;
  • 1/2-1 ч.л. чили на прах.

Начин на приготвяне:

Наредете динените пръчици върху чиния или поднос. Добавете кората, сока от лайм и чилито на прах. Сервирайте веднага.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.