Задушени тиквички върху ориз от карфиол

Задушени тиквички върху ориз от карфиол

Свежи, леки и все пак засищащи, тези тиквички са просто чудесни. Насладете им се с ориз от суров или сварен карфиол. По какъвто и начин да решите да консумирате ястието, то със сигурност ще бъде вкусно.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Тиквички: В някои отношения много приличат на краставиците, тъй като те също са плод, който е полезен за хидратацията на черния дроб, което му позволява да съхранява микро джобове с вода, които по-късно може да освободи обратно в кръвообращението в моменти на хронична дехидратация. Тиквичките имат леко прочистващо действие върху черния дроб, което му позволява безопасно да изтласка отровните вредители. Те също така действа успокояващо на стените на чревния тракт, като изтласква патогени като бактерии и гъбички, позволявайки по-добро усвояване на хранителните вещества, които могат да бъдат изпратени до черния дроб. Тиквичките съдържат фитохимикали, които намаляват възпалението на жлъчния мехур.

Чесън: Тъй като черният дроб се бори с нашествието на патогените, той се нуждае от билки и храни, които да му помагат в тази борба. Чесънът е една от тези храни. Лечебните, остри и стягащи свойства на чесъна са най-големият кошмар на патогените. Фитохимичните съединения от чесъна се просмукват през стените на чревния тракт в кръвоносните съдове, които водят нагоре през чернодробната портална вена в черния дроб. Имунната система на черния дроб приветства тези съединения, защото знае, че те са като помощна армия, която помага на имунната система да си вземе малко въздух и да се презареди.

Съставки:

ЗА ОРИЗА ОТ КАРФИОЛ

  • 1 кг. карфиол на розички;
  • 1/4 чаша вода.

ЗА ЗАДУШЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ

  • 1 средно голяма зелена тиквичка, нарязана на полумесеци;
  • 1 средно голяма жълта тиквичка, нарязана на полумесеци;
  • 2 скилидки чесън, смачкани;
  • 1/4 зелен лук, нарязан;
  • 1 ч.л. едро смлян червен пипер;
  • 1 ч.л. чист кленов сироп или суров мед ;
  • 1 с.л. сок от лимон или лайм.

Начин на приготвяне:

За да приготвите ориза от карфиол, поставете розичките карфиол в кухненски робот и пасирайте, докато получите груба, подобна на ориз текстура.

Поставете тиган на средно висока температура. Когато се загрее, добавете водата, а след това и ориза от карфиол. Покрийте и гответе, докато омекне, около 2-3 минути. Оставете настрана.

В голям керамичен тиган или уок с незалепващо покритие на умерено силен огън сложете тиквичките, чесъна, лука и червения пипер. Гответе 5-6 минути, докато тиквичките започнат да омекват. Добавете кленовия сироп или меда и лимоновия сок. Гответе докато всички продукти омекнат и са готови за консумиране.

Поднесете с ориза от карфиол.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.