Сладкото и соленото си правят среща в тази рецепта за пълнена тиква, която можете да следвате дословно или да изберете от любимите си зеленчуци за пълнежа и да експериментирате с предпочитаните от вас подправки, без да добавяте мазнина. Пълнените половинки от тиквата могат да престоят в хладилника за няколко дни, след което можете лесно да ги затоплите отново във фурната и да ги поръсите с пресен магданоз.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Тиква: заредена е с хранителни вещества, които черният ни дроб може лесно да складира. Високо съдържание на каротеноиди, които предпазват чернодробните клетки от увреждане. Глюкозата в тиквата може да стабилизира черния дроб, което позволява цялостното стабилизиране на кръвната захар в организма.

Карфиолът често се избягва от пациентите с проблеми с щитовидната жлеза, защото е обозначен като "гоитрогенен", а всъщност карфиолът е един от най-добрите приятели на щитовидната жлеза, тъй като помага на щитовидната жлеза да се бори с ЕБВ и съдържа микроелемента бор, който подпомага цялата ендокринна система. Карфиолът също така съдържа фитохимикали, които могат да спрат свиването на щитовидната жлеза по време на атрофията, която може да настъпи при продължително свръх лечение с хормони на щитовидната жлеза, предписвани от лекарите.

Съставки:

 • 1 тиква сорт „Цигулка“, разрязана наполовина по дължина, почистена от семките;
 • 2 1/4 ч.ч. карфиол на розички;
 • 1/2 ч.ч. лук, нарязан на едро;
 • 2 скилидки чесън, смачкани;
 • 1/4 ч.ч. ситно нарязан морков;
 • 1 ч.ч. гъби, нарязани на кубчета;
 • 1 стрък стъблена целина, нарязан на ситно;
 • 1/2 ч.л. сушена мащерка;
 • 1/2 с.л. чист кленов сироп;
 • 1 с.л. нарязан магданоз; плюс допълнително за украса;
 • 1/2 с.л. лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°C.

Застелете тава с хартия за печене. Поставете половинките тиква върху тавата за печене. Печете във фурната в продължение на 40 до 50 минути, в зависимост от размера на тиквата, докато омекне при пробождане с вилица. Добавете розичките карфиол в кухненски робот и пулсирайте, докато получите груба, подобна на ориз текстура. Оставете настрана.

Поставете тиган на средно висока температура. Добавете лука, нарязан на кубчета, и гответе 3 до 5 минути, докато стане прозрачен, като при необходимост добавите малко вода. Добавете чесъна, морковите, гъбите и целината. Гответе от 5 до 10 минути, докато гъбите и морковите омекнат. Извадете ги и ги поставете в купа. Добавете ориза от карфиол към зеленчуковата и гъбената смес заедно със сушената мащерка, кленовия сироп, нарязания магданоз и лимоновия сок. Разбъркайте добре.

Когато половинките тиква омекнат, ги напълнете до ръба с плънката. Поставете ги обратно във фурната, за да се запекат за 5 до 10 минути. За да сервирате, подредете половинките в чиния или в отделни чинии. Гарнирайте с пресен магданоз.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.