Впечатляващо е по колко различни начини могат да се приготвят картофите – на пара, печени, в салати, пици, пълнени, на пюре и още много други. Картофите често получават лоша слава заради другите съставки, които ги придружават. Когато се приготвят без масло, сметана, сирене или парченца бекон, картофите са невероятно лечебен зеленчук, който може да ви помогне да свалите вирусния товар. Тази рецепта за пици лодки е още един вкусен начин, по който можете да се насладите на картофите.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Картофи: Богати са на аминокиселини, които потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества на черния дроб и го поддържа силен. Освен това помага за натрупването на гликогенови запаси – именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на мръсната кръв.

Домати: Използват критични микроелементи, фитохимикали, витамини и минерали за подпомагане на много функции на черния дроб. Ликопенът е любимо хранително вещество, на което черният дроб се възхищава: черният дроб го използва, за да се предпази от увреждане на клетките, освен това ликопенът помага на черния дроб да детоксикира червените кръвни клетки безопасно, гладко и ефективно.

Тиквички: Имат лек пречистващ ефект върху черния дроб, което му позволява безопасно да изтласка отровните вредители. Освен това успокояват стените на чревния тракт, изтласквайки патогенни микроорганизми като бактерии и гъбички, което позволява по-добро усвояване на хранителните вещества, които могат да бъдат изпратени до черния дроб.

Съставки:

  • 4 големи картофа.

ЗА СОСА

ДОБАВКИ ПО ЖЕЛАНИЕ

  • 1/4 ч.ч. тиквичка, нарязана на кубчета;
  • 1/4 ч.ч. червен пипер, нарязан на кубчета;
  • 1/4 ч.ч. чери домати, нарязани на половина;
  • 1/4 ч.ч. червен лук, нарязан на едро;
  • Пресен босилек, за сервиране.

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200°C. Застелете тава с хартия за печене.

Прободете картофите с вилица и ги поставете върху хартията за печене. Печете ги във фурната за 45 минути – 1 час, докато омекнат. Извадете ги и ги охладете.

Докато картофите се пекат, направете доматения сос, като разбиете заедно доматеното пюре, сушения риган, сушената мащерка, суровия мед и 1/4 чаша вода. Оставете настрана.

Когато картофите са достатъчно изстинали, за да се обработват, ги разрежете на две по дължина и издълбайте средната част на всяка половинка, така че да се получи лодка. Сложете по няколко с.л. доматен сос във всяка и добавете гарнитури по избор.

Поставете ги обратно във фурната и печете за 15-20 минути, докато гарнитурата се запече. Сервирайте веднага.

Порция за 2-3 души.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.