Картофената салата е безспорна класика. Независимо дали ще я консумирате по време на прочистване 3:6:9 или след това, това е ястие, което винаги е удовлетворяващо и успокояващо. Свежите билки плюс краставицата и репичките в картофената салата ѝ придават вкус и хрупкавост, като същевременно помагат на смилането на картофите. Винаги печеливша комбинация.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Всички съставки в тази рецепта притежават лечебни свойства. Нека да разгледаме две от тях.

Картофи: богати на аминокиселини, които възпрепятстват растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която подсилва здравето на черния дроб. Тази глюкоза също така помага за изграждането на запаси от гликоген, самият ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, наддаване на тегло, затлъстяване на черния дроб и синдром на мръсна кръв.

Магданоз: неговите фитохимикали изхвърлят отровите от черния дроб. Интензивният зелен пигмент в магданоза съдържа алкалоид, специално за подмладяване на черния дроб; чернодробната тъкан се подобрява, когато е изложена на тези алкалоидни съединения. Магданозът има прочистващ ефект върху утайките от жлъчния мехур.

Съставки:

  • 2 кг. картофи, обелени и нарязани на кубчета;
  • 1 скилидка чесън, намачкан;
  • 1/4 ч.ч. пресен магданоз, нарязан на едро;
  • 2 с.л. зелен лук, нарязан на ситно;
  • 1/2 ч.л. смлян синап;
  • 2 с.л. пресен лимонов сок.

ДОБАВКИ ПО ЖЕЛАНИЕ

  • 1/2 ч.ч. репички, нарязани на тънко;
  • 1/2 ч.ч. краставица, нарязана на тънко;
  • 1/2 ч.ч. аспержи, задушени или сурови, нарязани.

Начин на приготвяне:

Добавете 4-5 пръста вода в тенджера със среден размер, оставете я да заври и добавете кошница за готвене на пара. Поставете картофите в кошницата, покрийте и гответе на пара за 5-10 минути, докато омекнат. Поставете ги в купа и добавете чесъна, магданоза, зеления лук, синапа и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Добавете репичките, краставицата и/ или аспержите по желание.

Разпределете в купички и сервирайте.

СЪВЕТ:

  • Ако не харесвате магданоз, можете да го замените с друга билка, която харесвате – босилек, копър или кориандър.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.