Тези красиви малки кексчета са чудесна закуска за захранване на черния дроб и тялото с глюкозата, от която се нуждаят, за да се лекуват и функционират. Хапвайте ги, когато огладнеете между основните ястия, а ако ви останат, съхранявайте в хладилника или фризера, за да почерпите с тях при удобен случай.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Съставки:

ОСНОВА

  • 2 ч.ч. фурми сорт „Меджул“, без костилки;
  • 1 ч.ч. черници.

ПЪЛНЕЖ

  • 3 ябълки, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета;
  • 2-3 фурми сорт „Меджул“, без костилки;
  • 1/8 ч.л. канела;
  • щипка индийско орехче;
  • 2 с.л. пресен портокалов или лимонов сок.

ТОПИНГ

  • 1/2 ябълка, много тънко нарязана;
  • 1/2 ч.л. канела;
  • 1-2 с.л. суров мед (по избор).

Начин на приготвяне:

За да направите основата, смесете фурмите и черниците в кухненски робот.

Вземете форма за печене на мъфини и застелете всяко гнездо с парче хартия за печене. Притиснете сместа за основата към дъното и стените. Оставете настрана.

За пълнежа разбийте в блендер ябълките, фурмите, канелата, индийското орехче и портокаловия или лимоновия сок до гладка консистенция. Напълнете формите и оставете във фризера половин час.

Извадете от тавичката и махнете хартията. Сложете кексчетата в чиния или на поднос и добавете отгоре резенчета ябълка. Поръсете с канела и по желание полейте с малко мед.

Сервирайте веднага или съхранявайте в хладилника или фризера за по-късно.

Порция за 6-8 кексчета.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.