Картофите придават естествена кремообразна консистенция на тази супа, без да се използва сметана, масло или мляко, а броколите добавят текстура на ястието. Сипете си голяма купа от тази супа, когато ви се хапва успокояващо и засищащо ястие. Може да съчетаете тази рецепта със Салатата със зеленолистни зеленчуци или Салатата “Помощ за черния дроб”.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Картофи: богати на аминокиселини, които възпрепятстват растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която подсилва здравето на черния дроб. Тази глюкоза също така помага за изграждането на запаси от гликоген, самият ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, наддаване на тегло, затлъстяване на черния дроб и синдром на мръсната кръв.

Броколи: стъблата на броколите са богати на серни съединения, които са по-важни, отколкото осъзнаваме. Тези фитохимични серни съединения действат като вреден газ за неблагоприятни бактерии и други микроорганизми в чревния тракт и също така пътуват направо до черния дроб, където насищат чернодробната тъкан, позволявайки на имунната система на черния дроб шанса да се бори с патогените.

Съставки:

 • 3 ч.ч. картофи, нарязани на кубчета;
 • 1 ч.ч. морков, нарязан на кубчета;
 • 3/4 ч.л. куркума;
 • 2 с.л. чесън на прах;
 • 1 с.л. лук на прах;
 • 1 ч.л. червен пипер;
 • 2 1/2 с.л. пресен лимонов сок;
 • 1 ч.ч. вода или Бульон “Помощ са черния дроб”;
 • 1 средно голяма глава броколи, нарязана на хапки (около 4 ч.ч.).

Начин на приготвяне:

Добавете 4-5 пръста вода в тенджера със среден размер, оставете я да заври и добавете кошница за готвене на пара. Поставете картофите и морковите в кошницата, покрийте и гответе на пара за 8-12 минути, докато омекнат.

Когато са готови, извадете картофите и морковите и ги поставете в блендер заедно с куркумата, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, лимоновия сок и водата или бульона “Помощ са черния дроб”. Пасирайте до получаването на много гладка консистенция. Излейте в тенджера и оставете да заври.

Задушете броколито на пара за 5-10 минути, докато омекне, но внимавайте да не го преварите – парчетата трябва да останат цели в супата. Добавете в супата и разбъркайте. Разпределете в купички и сервирайте.

СЪВЕТИ:

 • Ако не обичате броколи, можете да използвате карфиол или аспержи.
 • Имайте предвид, че бульонът ще придаде по-богат аромат. Не ползвайте готови зеленчукови бульони от магазина. За удобство си направете една партида от бульона предварително и го зам-разете (може и във формичка за лед за по-лесно размразяване), за да ви е подръка за подобни рецепти.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.