Любителите на гъби ще оценят тази рецепта, която позволява на основната съставка да изпъкне. Задушени гъби, лук, подправки и билки са затворени в картофена тортила. Насладете се на тази рецепта с нож и вилица или я вземете в ръка и я изяжте като бурито.

Тази рецепта e включена в книгата "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes" (все още не преведена на български език), която е придружаваща на последната книга на Антъни Уилям "Brain Saver" (също още не преведена на български). Тези две основни книги за най-сложния ни орган – мозъка – се задълбочават в причините, заради които хората по целия свят имат проблеми с психичното здраве и свързани с мозъка симптоми и състояния. "Brain Saver" разкрива причините за повече от 100 симптома, болести и разстройства, свързани с мозъка и нервната система; “Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes” разкрива истината за това как да се излекуваме в още повече подробности (включително прочиствания, рецепти, протоколи с хранителни добавки и много други). И макар че все още очакваме тези две книги да се появят на българския пазар, ние от ПРИРОДНИК превеждаме за вас материали от тях и ги публикуваме в нашия блог.

Съставки:

Тортили:

 • 4 чаши картофи, нарязани на едро;
 • 1 ч.л. чесън на прах;
 • 1 ч.л. лук на прах;
 • 2 ч.л. чист кленов сироп.

Плънка:

 • ½ чаша тънко нарязан лук (бял или червен);
 • 4 чаши тънко нарязани гъби*;
 • ½ ч.л. сладък червен пипер;
 • ½ ч.л. чесън на прах;
 • ¼ ч.л. лют червен пипер;
 • 1 ч.л. прясна мащерка или ½ ч.л. сушена;
 • 1 ч.л. нарязан пресен розмарин или ½ ч.л. сушен;
 • 1 ч.л. ситно нарязан пресен магданоз;
 • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C.

За да приготвите картофените тортили, добавете няколко пръста вода на дъното на средно голяма тенджера, поставете кошница за готвене на пара, добавете картофите и покрийте. Задушете картофите на пара за 20-25 минути докато омекнат. Извадете ги и ги поставете в кухненски робот заедно с чесъна на прах, лука на прах и кленовия сироп. Смесете ги до хомогенна смес.

Върху лист пергаментова хартия за печене, поставен в тава, разпределете картофената смес с лъжица, като направите 2 топки. Разстелете всяка топка с мокра шпатула, за да направите 2 тортили. Печете за 15 до 20 минути докато леко покафенеят. Извадете ги и ги притиснете с шпатула. Охладете напълно, след това обърнете тортилите с изпечената част надолу върху чиста работна повърхност или дъска за рязане и внимателно отлепете пергаментовата хартия.

За да приготвите пълнежа, поставете керамичен тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гответе за 3 до 5 минути докато омекне. Намалете температурата и добавете гъбите, сладкия червен пипер, чесъна на прах, лютия червен пипер, мащерката и розмарина. Гответе 10 до 15 минути, като разбърквате от време на време докато гъбите омекнат и покафенеят. Добавете магданоза и лимоновия сок.

Разпределете гъбената плънка между тортилите и ги сгънете внимателно. Сервирайте веднага.

*За гъбите: измийте и изплакнете добре с топла до гореща вода преди да ги нарежете. Не използвайте лепкави или загниващи гъби. Това е признак за окисляване и стареене.

Порция за 2-ма души. 

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.