Лимонови аспержи със салата от печени домати и спанак

Лимонови аспержи със салата от печени домати и спанак

Тази рецепта е чудесен пример как комбинацията от пресни храни може да бъде едновременно лековита и вкусна. Печените чери домати, ароматният босилек, аспержите и освежаващата лимонова кора придават дълбочина на това семпло ястие.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Съставки:

ЗА САЛАТАТА

  • 3 ч.ч. чери домати;
  • 1/2 ч.л. сушена мащерка;
  • 4 ч.ч. свободно събран спанак;
  • 1 ч.ч. босилек, накъсан на едро;
  • 1 с.л. пресен лимонов сок.

ЗА АСПЕРЖИТЕ

  • 1 кг. аспержи, с отрязани краища;
  • 2 с.л. лимонов сок;
  • 1/2 ч.л. лимонова кора.

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°C. Застелете тавичка с хартия за печене. Поставете доматите в съда за печене и ги поръсете със сушената мащерка. Печете във фурната за 15-20 минути и ги извадете. Оставете настрана.

Докато доматите се пекат, сложете няколко пръста вода в средно голяма тенджера, оставете я да заври и добавете кошница за готвене на пара. Поставете аспержите в кошницата, покрийте я и ги гответе на пара в продължение на 6 до 9 минути, в зависимост от дебелината на аспержите, докато омекнат.

Извадете ги и ги поставете в купа. Добавете лимоновия сок и кората и разбъркайте, за да се покрият. Оставете настрана.

За да приготвите салатата, смесете спанака и босилека в купа. Добавете лимоновия сок. Разбъркайте, за да се покрият и ги разделете в купи. Върху салатата се поставят печените чери домати и аспержите, приготвени на пара. Сервирайте веднага.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.